Arhiva slika i fotografija školske 2004./05. godine

 

HSLS je i svakom vrtiću poklonio komplet lopti. Svaki dan ih promatramo kako u uredno pokošenom (jasno: majstori Alojz i Miko!) i sunčanom travnjaku iza škole natjeravaju svoje ljubimce. Hvala stranci!

 

Izbori su zadali mnoge glavobolje biračima, strankama, općinama, gradovima… HSLS Međimurske županije postupio je najbolje: umjesto plakata i promidžbe, umjesto gugutanja na radiju i TV, SVAKOJ ŠKOLI POKLONILI SU TV-APARAT! Javno hvala i veoma nam je žao što javnost nije prepoznala pravu gestu i što stranka nije ostvarila bolji rezultat.

 

Diplomirala je i naša pedagoginja Maja Hranjec (u sredini). Sretno u daljnjem radu!

 

Niti Zadar nije ostao pošteđen naših koraka – posjetili smo atraktivne morske orgulje.

 

Jedna hrabra grupa iskoristila je stručnu ekskurziju djelatnika za posjet šibenskoj tvrđavi Sv. Mihovila i groblju Sv. Ane!

 

Zajednička fotografija sudionika stručne ekskurzije na Nacionalnom parku "Krka".

 

Učitelj mora cijelog života učiti (valjda to vrijedi za dobre  učitelje). OŠ Hodošan omogućila je doškolovanje svojim učiteljima – ove godine diplomirala je predsjednica Školskog odbora Suzana Košak, učiteljica fizike Veronika Kapelari, a pred diplomom je i ravnatelj. Nagrada? Stručna ekskurzija s novim učenjem na NP "Krka"

 

Fotografija Jelene Herman na temu "Suživot" koja je na županijskoj smotri tehničke kulture osvojila maksimalne bodove. Kako zbog firme nije mogla pisati test, izgubila je najvjerojatnije i naslov županijskog prvaka.

 

Jelena Herman završava 8. razred. Da li će i dalje fotografija biti njen odabir vidjet ćemo već u jesen.

 

Organizacije Crvenog križa na našem školskom području su polako zamrle s aktivnim radom. OŠ Hodošan je shvatila potrebu da se u tom dijelu netko brine za učenike i starije pa je oformljen Pomladak Crvekog križa koji vodi profesorica Sandra Vlahek. Za tjedan Crvenog križa međimurski najjači Gradski odbor CK Čakovec posjetio je školu, darovao siromašne učenike i održao radionice.

 

Stjepan brska (poput svakog umirovljenika) po kutijama s poklonima ne bi li još nešto našao. Mi želimo da nađe još puno zdravlja i veselja, mira i dobrih iznosa na tekućem računu. Štef, kaj se buš još dugo šetav po ovomu svietu!

 

Stjepan Kolac je kao stari izviđač i planinar svoje goste na oproštajnoj svečanosti malo izmorio šetnjom po prekrasnim šumama Gornjeg Koncovčaka.

 

Učitelj Stjepan Kolac, nakon 41 godine radnog staža SAMO U NAŠOJ ŠKOLI otišao je u mirovinu. Bio je red da se oprostimo od njega. Poklone za naše bivše djelatnike Stjepana Kolca, Biserku Horvat i Radmilu Mihaljković uručio je ravnatelj škole i to u Štefovim i Dragijovim goricama.

 

Dječji vrtić će dobiti nova velika igrala. Mora se promijeniti raspored zelenila i postojećih igrala. Domar Alojz Vuk spaljuje ostatke korijenja izvađenih oštećenih biljaka. Nove smo već zasadili!

 

Nogometaši su uspjeli doći do druge stepenice izvanrednim pobjedama u Donjem Kraljevcu. No, ovdje u M. Središću izgubili su dvije utakmice s po 1 golom i tako se oprostili od bilo kakve medalje. Mentor je učitelj TZK Dragutin Šimunić.

 

Učenica Silvija Dominić i njena mentorica Učiteljica Anka Balent preko međuopćinskog probila se i na županijski LiDraNo! Na županijskom sudjeluje i Školski kutak urednika Ivana Barića.

 

Teška je, teška, ta matematika! Na slici su i učenici IV. razreda Hodošan, sudionici međuopćinskog natjecanja. Mentorica je učiteljica Emilija Kolac.

 

Natjecanja i smotre učenika održavaju se svake godine. OŠ Hodošan bila je domaćin najboljim matematičarima Donjeg Međimurja.

 

Ali neka se zna i to da Dom za starije i nemoćne Strahija u Hodošanu svaki puta nagradi i male glumce, pjevače, svirače… Direktor Siniša Strahija i njegova obitelj pravi su domaćini!

 

I opet su učitelji Marija Kovač, Anka Balent i Dragutin Balent uza svu potporu ravnatelja Ivana Barića oduševili štićenike Doma Strahija

 

Novo gostovanje naših učenika u Domu za starije i nemoćne Strahija u Hodošanu. Reporterka Međimurja Ružica Topličanec za svoje novine želi ovjekovječiti naše najmlađe folkloraše.

 

VII. razred s razrednicom prof. Sandrom Vlahek tog je dana otplesao neke klasične plesove kao pripremu za svoju višednevnu ekskurziju na Jadran.

 

Valentinovo!!! Učenici naše škole međusobno se daruju. IV. razred učiteljice razrednice Emilije Kolac i učiteljica pripravnica Tanja Jurgec za školu su izradili prikaz "Ftičice se ženijo!"

 

Gornja galerija bila je rezervirana za sramežljive. Od gore do dolje: buduća učiteljica Ana Hegeduš, profesorica biologije i kemije Sandra Vlahek, učitelj informatike Damir Kovačić, učiteljica engleskoga Sandra Rok, učiteljica hrvatskoga jezika Emina Mlinarić i učiteljica matematike Željka Tot.

 

Ulaznica od 10 kuna s koncerta Tine i Nikše bila je namijenjena Školi za djecu s poremećajima u razvoju Goljak u Zagrebu.

 

Tina i Nikša, mladi poznati izvođači, za učenike u Hodošanu pjevali su jedan školski sat.

 

Prvi stupanj Susreta literarnih, dramskih i novinarskih skupina bilo je Međuopćinsko natjecanje u preloškom Domu kulture. Mlade literate vodi Anka Balent, a novinare Ivan Barić.

 

Najviše simpatija na izboru najmaske za više razrede osvojio je Oliver Kovač u liku zavodljive Španjolke. Svi osvajači prvih mjesta osvojili su slatke nagrade.

 

Prvu nagradu na biranju najmaske škole osvojile su dvije "sirene". Desno su članice žirija: pedagoginja Maja Hranjec i učiteljica hrvatskoga jezika Emina Mlinarić.

 

Maškare. Moramo objaviti slatke male iz prvog razreda predvođene učiteljicom Mariom Kovač.

 

Učiteljica matematike Želja Brodar postala je gospođa Željka Tot. Škola joj je darovala cvijeće koje ne vene cijeli život.

 

Redovito godinama krv daje Ružica Vuk, učiteljica povijesti i zemljopisa. Žalosno je, zaista žalosno, što tako malo ljudi želi drugima pomoći. Naime, i ovaj puta krv je dalo tek dvadesetak davatelja.

 

Novi snijeg i polarna hladnoća nisu spriječili djelatnike Zavoda za transfuziju da u prostorima škole omoguće dobrovoljno davanje krvi.

VI. razred s razrednicom Željkom Brodar sagradio je prvog snjegovića blizu vrtića.

I konačno snijeg! Mali iz vrtića promatraju starije kako uživaju u hladnom i mokrom...

 

II. i III. razred često naprave zajedničke priredbe tipa "Pokaži što znaš!" Učenici su veliki izvor inspiracije za sve koji ih uče.

 

Valentina Drk iz Šenkovca nova je tajnica i računovodstvena djelatnica Škole.

 

Tih slavljeničkih dana na novo radno mjesto u novoj školi otišla je tajnica Biserka Horvat iz Križovca. Zadnje upute i želje u ime svih radnika i učenika Škole uputila je nad šalicom kave pjesnički raspoložena Anka Balent.

 

Prošli 2004. godinu ispratili su članovi Školskog odbora: (slijeva) vlč. Darko Kelemenić, Anka Balent, Mladen Čonka, tajnice Biserka Horvat i Valentina Drk, Katarina Gavran, ravnatelj Ivan Barić, prof. Sandra Vlahek, predsjednica Suzana Košak, Elizabeta Matijaško i Nadica Lepen.

 

Čovjek koji nesebično pomogne školi u njenim u montaži i upravljanju razglasom. Glazbenik i tenisač Josip Pintarić!

 

Tradicionalna 15. priredba u Domu za starije i nemoćne Strahija u Hodošanu.

 

Detalj s izrade novogodišnjih čestitki. Naša škola svim školama Međimurja i našim prijateljima šalje rukom rađene čestitke.

 

Mali podsjetnik na Međimurje. Pogled iz pravca Hodošana prema Svetom Jurju u Trnju. Pored tornja Župne Crkve Svetog Jurja u Trnju vidi se planina Ivanščica

 

Dejan Tkalec najbolji je Djed Mraz ove školske godine! Jedino je on dijelio darove svima bez obzira na visinu, širinu i ocjene.

 

Detalj s priredbe u Hodošanu. Plešu učenici II. i III. razreda razrednika Anke i Dragutina Balenta.

 

Mladi tamburaši čekaju nastup na priredbi u Hodošanu. Ne zaboravimo - voditelj ove uigrane ekipe je naša bivša učenica Lidija Kramar!

 

Gosti na priredbi u PŠ Sveti Juraj u trnju bili su učenici viših razreda

 

Božićno-novogodišnja priredba u Svetom Jurju u Trnju. Veliki interes roditelja, ali glumaca je sve manje...

 

Već sljedeće školske godine izdali smo novi Godišnjak, nažalost bez portreta VIII. razreda. "Pametni" su izbjegli fotografiranje i tako stekli pravo na zaborav!

 

Ne zaboravimo: ovo je naslovnica prvog digitalnog Godišnjaka škole u kojem su skupljene fotografije iz života škole i portreti SVIH učenika i učitelja. Imamo ga još - cijena je još uvijek 25 kuna.

 

Radmila Mihaljković radila je kao pedagoginja u našoj školi do početka prosinca. Ovo je zadnja fotografija prije odlaska u Knin.

 

Nova tehnika treba i drugačiji namještaj Ravnatelj poslove često završava s domarom Alojzom Vukom.

 

Učitelj Damir Kovačić mora s nekim učenicima raditi posebno, Nije da ne znaju nego - slušaju samo sebe!

 

Detalj iz informatičke radionice. Učenice dokazuju da više nema podjela na muške i ženske poslove.

 

Iako ga baš ne vole na stolu, učenice su svoj posao obavile kako treba. Salata je više nego izvrsna!

 

Milica Jurmić, kuharica iz vrtića, mora zelje rezati i za svoje mališane

 

Kad tajnica provjeri oštrinu noževa rezanje zelja za školsku kuhinju može početi

 

15.11.2004. - "Ivica i Marica" novi je dječji musical Hrvatskog kazališta Varaždin. Izvrsnu predstavu su odgledali svi učenici razredne nastave iz svih triju područnih odjela.

 

15.11.2004. - Po starom običaju kazalište nam daje prve redove gledališta. Kakva će biti predstava? 08.10.2004. Više...

 

15.11.2004. - Putovanje u Varaždin u sklopu Dana kazališta koje godinama provodi naša Škola. Kako nam je Susret profesionalnih kazališta Hrvatske u organizaciji ASSITEJ-a u Čakovcu bio popunjen, novo odredište bilo je Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu.

 

28.10.2004. - Ravnatelj je u međuvremenu skoknuo na slapove Krke. Na fotki je s ravnateljicom Snježanom Matoša iz OŠ Kotoriba i Marijom Trstenjak ravnateljicom OŠ Mursko Središće.

 

19.10.2004. - Učenici sada imaju prilike fotografirati koliko god žele. U foto-tehniku, kao i 40 generacija prije toga, uvodi ih učitelj Stjepan Kolac.

 

15.10.2004. - Kroz ravnateljev prozor zabilježen je teški posao odgojiteljice Nevenke Igrec koja se tom prilikom našla na radu u Odjelu dječjeg vrtića "Ftiček" u Hodošanu. 30-toro mališana svakodnevno s nama dijeli prostore i igru.

 

15.10.2004. - Naporan posao, ali prazni stolovi nakon užine! Tako su najbolje nagrađene kuharice Ljubica Ilijaš, Milica Jurmić i Gordana Čonka za današnji topli obrok.

 

12.10.2004. - Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u našoj Školi provode se po razredima i zajednički s učenicima nekoliko razreda. U PŠ Juraj održana je i priredba za roditelje. U dva navrata, priredbom i blagovanjem, iskazali su se ove godine učenici II. i III. razreda predvođeni učiteljima Ankom Balent i Dragutinom Balentom.

 

08.10.2004. - Branje kestena i mali odmor u šumi kod Mađareva tijekom izleta na Grebengrad.

 

08.10.2004. - Grebengrad iz XII. stoljeća dana je bijela ruševina na južnom obronku Ivanščice. Na sam vrh popela se mala družina predvođena učiteljicom Suzanom Košak. Cijelu ekspediciju vodio je ravnatelj Ivan Barić.

 

08.10.2004. - Izlet na Grebengrad ostvaren je na državni praznik Dan neovisnosti Republike Hrvatske. Na slici je mali odmor kod planinarskog doma. Više...

 

25.09.2004. - U neradnu subotu radnici škole, članovi Školskog odbora i vanjski suradnici Škole uputili su se na stručnu ekskurziju u Pečuh (Pécs) u Republici Mađarskoj gdje žive i rade brojni mađarski Hrvati.

 

21.09.2004. - Na naša ulaganja u informatičku opremu od 1995. godine nadalje reagiralo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa dodjelom radnog mjesta informatičara te kompletom 8 + 1 računala neposredno nakon naše nove instalacije. Danas imamo novu radionicu te gomilu računala raspoređenih u sve zbornice, upravu, knjižnicu, prostoriju pedagoga, logopeda i liječnika kao i po nekim razredima u sve tri škole. Više...

 

16.09.2004. - Nova tehnologija zahtijeva i stalno doškolovanje. Na to su "osuđeni" informatičar (i webmaster ove stranice) Damir Kovačić i ravnatelj Ivan Barić koji je od 1995. skrbio i održavao svu informatičku tehniku u sve tri naše škole. Slika je sa seminara u Šibeniku.

 

10.09.2004. - Dobitnici medalja u ženskoj i muškoj konkurenciji I. razreda s učiteljicom Marijom Kovač. Više...

 

10.09.2004. - Detalj s podjele medalja i nagrada tijekom terenske nastave u Donjem Hrašćanu.

 

10.09.2004. - Kros trčanje u Donjem Hrašćanu. Naši učenici po rezultatima spadaju u najbolje kros-trkače Međimurja.

 

10.09.2004. - Svi nagrađeni ribiči. Nagrade je osiguralo Športsko ribolovno društvo "Črnec" Donji Hrašćan, Škola i učitelj Dragutin Balent. Više...

 

10.09.2004. - Tijekom natjecanja u ribolovu poznati "Kranjci" Josip Čavlek, Stjepan Kivač i Đuro Čonka na igralištu NK Borac u Donjem Hrašćanu kuhali su i pekli za kolektiv OŠ Hodošan ribe i grah. Pomaže im tajnica Biserka Horvat.

 

10.09.2004. - Prvo školsko natjecanje u ribolovu - svi mladi ribiči moraju svoj ulov dati na vaganje. Miligrami odlučuju o pobjedniku.

 

10.09.2004. - Prvi veliki događaj ove školske godine bila je terenska nastava u Donjem Hrašćanu. Hrabri ribiči predvođeni učiteljem Dragutinom Balentom rano ujutro otvorili su sezonu lova na medalje i nagrade.

 

01.09.2004. - U školi je tijekom prosinca 2003. krenula izborna nastava informatike pa je za učenike Škola (najviše zahvaljujući donaciji iz proračuna Općine Donji Kraljevec) odmah uložila znatna sredstva u nabavu suvremene informatičke opreme. Uz instalatera Željka (desno) na slici je pedagoginja Radmila Mihaljković i informatičar Damir Kovačić.

 

20.08.2004. - Okoliš škole redovito se uređuje. Bivši učenici ponekad imaju potrebe nagrditi ovaj sklad bespotrebnim devastiranjem zdravog okoliša, tj. onoga što naši učenici trebaju sve više.

                   

Napomene:
  • klikom na malu fotografiju otvara se fotografija dovoljno velika za kvalitetan print ili izradu "prave" fotografije u bilo kom foto-studiju

 

  • o pojedinim događajima označenim s više...  informirajte se u rubrici Informacije