Generacija 8.a razreda školske 1964./65.

 

Na slici (popis zasad nije povezan s mjestom na slici):

Nada König (rođena Vidović), Nada Dominik (Koprivec), Draga Kobal (Hertarić), Zlata Košak (Bacinger), Nada Kuhanec (Krznar) i Višnja Vukelić (Brinovec). Marija Novak (Kocijan), Marija Branilović (Koprivec, Katarina Barić (Sabol), Mila Vidović (Kolarić), Marija Jurčić (Bengez), Nada Blagus (Zelenić), Marija Vidović (Zelenić), Danijela Purgar (Jakšić), Milka Božek (Blagus), Marija Brisar (Mihocek), Draga Juras (Janković), Đurđa Purić (Kernjereš), Jelena Kučandi (Zrna), Franciska Pučko (Blagus), Marija Hranjec (Mate), Franciska Baranašić, Ivan Serc, Vinko Blažinčić, Josip Sabol, Vlado Hranjec, Pavao Čavlek, Franjo Švenda, Ivan Mlinarić, Josip Pintar, Stjepan Brumen i Ivan Marcijuš,

S bivšim učenicima su i razrednici: Marija Lisjak i Drago Blagus

Bit će ovdje i foto-reportaža susreta....

Imamo i priču organizacijskog odbora:

Poštovane kolegice, poštovani kolege;

Poštovani razrednice i razredniče;

U ime organizacijskog tm sve vas zajedno toplo pozdavljam i dobro nam došli na naše zajedničko druženje.

Eto, 60 godina nam je na leđima - kako je sao to brzo prošlo, a vidim, mi smo još mladi i veri i lijepi. Naša generacija 1949. bila je generacija koja je prošla težak životni put. Nakon završene naše škole, zanata i studija mnogi od nas nisu mogli naći zaposlenje u rodnom zavičaju pa su krenuli na svoj životni put  druge krajeve i gradove naše lijepe domovine, a mnogi u druge zemlje i na druge kontinente.

Na tom putu nije ih čekao med i mlijeko već se trebalo priviknuti drugim običajima, drugima radnima navikama. Bili smo stalno opterećeni željm za uspjehom i u mislima uvijek vezani za rodni kraj sa željom da se jednog dana vratimo. A poznato je da se Međimurci uvijek rado vraćaju u ovaj cvjetnjak između Mure i Drave.

Mnogi su se vratili, neki su osali s djecom i unucima. Mi koji smo ostali doma uvijek se veselimo kada as netko od školskih kolega posjeti i tako osvježimo uspomene na školske dane kada smo svi bili isti bezbrižni i veseli.

Drage kolege i kolege - zato želimo da ovim današnjim druženjem osvježimo uspomene n naše školske dane i da se svi lijepo zabavimo.

Živjela generacija 1949., generacijo ne daj se!

Organizacijski odbor: Nada Kuhanec i Jelena Kučandi

 

 

Izvod iz Matice školske 1964./65. godine

Direktor: Dragutin Šimunić

VIII.a

Razrednica: Sabina Blagus

Razrednici u nižim razredima:  _______________ (PŠ Palinovec), ________________(PŠ Juraj u Trnju) i Marija Lisjak (matična škola)

Izvod iz Matice školske 1964./65. godine

Direktor: Dragutin Šimunić

VIII.a

Razrednik: Drago Blagus

Razrednici u nižim razredima:  _______________ (PŠ Palinovec), ________________(PŠ Juraj u Trnju) i Marija Lisjak (matična škola)

 

Obrada: â Boris Barić 2009.