Dan školskih knjižnica (vezano uz 1. integrirani dan predmetne nastave)

24. listopada 2011.

Malička galerija fotografija (by Tomislav & Ivana) - Još jedan sastavak našeg Kristijana

Mjesec hrvatske knjige je mjesec posvećen knjigama i čitanju, a traje 15.X. do 15.XI. Mjesec smo započeli 12. X. književnim susretom s Željkom Horvat-Vukelja te 14.X. književnim susretom s Mirom Gavranom, a završit ćemo ga književnim susretom s Mladenom Kušecom 10.XI. Tema ovogodišnjeg Mjeseca hrv.knjige je Čitajmo pjesnike i u knjižnicama diljem Hrvatske organizira se niz aktivnosti. Na oglasnoj ploči u holu škole možete pogledati koje aktivnosti organizira Knjižnica Nikola Zrinski Čakovec.

               Organiziran je Nacionalni kviz za poticanje čitanja Grigor Vitez. Svi zainteresirani  Svi zaineteresirani lni kviz za poticanje čitanja -grigor rganizira se niz programa diljem knjižnica   učenici mogu se javiti knjižničarki kako bi sudjelovali u kvizu on-line.

            Posljednjeg ponedjeljka u listopadu obilježava se Međunarodni dan školskih knjižnica. Tema ovogodišnjeg dana je „Školska knjižnica osposobljava učenike za život“. Program je održan u ponedjeljak, 24. listopada na početku 5. sata.

           Budući da je 2011. ujedno i 300.obljetnica rođenja Ruđera Boškovića, diljem Hrvatske na različite se načine obilježava životno djelo Ruđera Boškovića. Učenici predmetne nastave naše škole su svoj prvi integrirani da posvetili njemu te Danu školskih knjižnica. Svi zainteresirani učenici su  izrađivali ppt prezentacije o Ruđeru Boškoviću, pomoću smjernica koje im je dala knjižničarka. Tročlana komisija – pedagoginja Ivana Kirić, učiteljica fizike Gordana Piskač-Kocijan i knjižničarka Lidija Kovačić-Faić obabrale su pobjednika koji je osvojio potpisanu knjigu Mire Gavrana. Svi učenici koji su izradili prezentacije dobili su slatku nagradu za trud.

           Pobjednička prezentacija je prikazana, a sve ostale prezentacije mogu se pogledati u knjižnici škole.

Budući da su se svi učenici koji su radili prezentacije jako potrudili, komisija je imala težak zadatak.

Pobjedničku prezentaciju je izradio Luka Fajić 5.a.

On je prikazao svoju prezentaciju i osvojio glavnu nagradu  knjigu Mire Gavrana Kako je tata osvojio mamu.

Slatke utješne nagrade, za svoj trud, osvojili su:

5.a – Dominik Drk, Sabina Hegeduš, Katarina Jančec, Mihael Kolarić, Marija Recek, Stiven Sabol, Vedran Vuk; 6.r. – Dario Horvat i Dorian Setnik;

7.a – Danijela Katraina Dominić; 8.r.- Sara Sabol.

 

Upoznajmo Ruđera Boškovića!

     U ponedjeljak, u holu, svi učenici matične škole potrošili su svoj odmor na biranje najbolje prezentacije o Ruđeru Boškoviću.

       Meni to nije bilo traćenje vremena, nego vrlo interesantan odmor. Knjižnjičarka nas je prvo uvela u mali plan rada, a zatim pozvala autora pobjedničke prezentacije, Luku Fajića. Meni je  bilo neopisivo drago jer je Luka iz Svetog Jurja u Trnju, moj susjed. Radovao sam se s njm. Nagrada je bila prekrasna knjiga Mire Gavrana  „Kako je tata osvojio mamu“.  Već sljedeći dan ju je pročitao, pa sam sad siguran da je knjiga pala u dobre ruke. Svi  koji su se potrudili  i sudjelovali u natjecanju dobili su utješnu nagradu - čokoladu. I to Mikado čokoladu koliko sam vidio.

      Eto, i tako je završila još jedna od mnogobrojnih malih svečanosti u holu škole. Bit će ih i više, nadam se, jer je to dobro utrošeno dragocjeno vreme kroz velike odmore. (Kristijan Č.)