Terenska nastava učenika 2. i 3. razreda - Po Međimurju

Štrigova, Sveti Martin na Muri i Mursko Središće, 7. travnja 2017.

 

7. travnja 2017. održali smo terensku nastavu pod nazivom  „ Po Međimurju-upoznajemo svoj zavičaj.“ Vozeći se autobusom u pravcu željenog cilja označavali smo imena naselja kroz koja smo prolazili na zemljopisnoj karti Međimurja. Tako smo stigli do Štrigove gdje smo slušali o berbi grožđa i  stvaranju vina, a zatim smo krenuli u Sveti Martin na Muri.

Tamo smo dobili zadatak da promatramo vodu tekućicu i vodu stajaćicu i riješimo radne listiće.

Svima se ovakav način rada jako dopao i uspješno smo obavili svoj zadatak. Jedni drugima smo pomagali i zajedno mjerili temperaturu vode.  Upoznavanje gornjeg dijela Međimurja završili smo u Murskom Središću šetajući uz Muru i upoznavajući centar gada. Dan smo dodatno uljepšali  sladoledom i zajedničkim druženjem.

  Nina Kolarić,  3.h

 

Mala izložba fotografija našeg 3.h razreda i razrednice Anastazije

Naše Međimurje

(Izvanučionička nastava u Gornje Međimurje)

U petak, 07. travnja autobus je došao po nas u 8,05 h. Drugi i treći razred išli smo u Gornje Međimurje. Vozili smo se kroz mnoga mjesta. Drugi razred je zapisivao njihova imena, a mi treći razred smo ih zaokruživali na zemljovidu Međimurske županije. Nakon duge vožnje posjetili smo podrume u Štrigovi. Gospodin Tomislav vodio nas je u razgledavanje podruma . Pokazao nam je kombajn za berbu grožđa. Nakon toga išli smo u Sveti Marti na Muri. Kod bare u mjestu Žabnik mjerili smo temperaturu zraka i vode. Temperatura zraka bila 11 stupnjeva celzijevih, a vode 9 stupnjeva. Na rijeci Muri je naš Pele držao termometar u vodi. Temperatura Mure isto je bila 9 stupnjeva. U Žabniku smo prošetali po mlinu koji se obnavlja. Divili smo se kotaču koji okreće mlinski kamen. Otišli smo u autobus. Brzo smo došli do Murskog Središća. Tamo smo najprije išli do spomenika „Rudaru“. Nekada je u Murskom Središću bio rudnik. Onda smo došli do šetnice uz rijeku Muru. Prošetali smo do izvora pitke vode koji se zove „Curek“. Voda u Cureku je bila pitka, bistra, čista, hladna i svježa. Na ploči smo vidjeli da postoji još jedan izvor koji se zove „Zvirek“.  Nakon osvježenja vodom, svi skupa smo otišli na sladoled. Kada smo ga pojeli, umorni, ali sretni vratili smo se kući.

Paula Strbad 3. p