Terenska nastava razredne nastave u Čakovec

u srijedu, 11. listopada 2017.

 

Prekrasno vrijeme u Čakovcu. Dan i plan pokvarila nam je policija na posebnoj kontroli autobusa pa su dolasci kući kasnili 20 minuta...a zatim su kasnile redovne linije prijevoza učenika...

 

U srijedu, 11. listopada 2017. godine, imali smo terensku nastavu u Čakovcu. Posjetili smo dječji odjel knjižnice Nikola Zrinski gdje smo se upoznali s radom knjižnice. Posebno nas je razveselila igraonica. Nakon knjižnice posjetili smo Centar za kulturu gdje smo gledali predstavu Preko sedam mora, preko sedam gora koju je izvela kazališna družina Pinklec. Predstava nam se jako svidjela.

         Slobodno vrijeme iskoristili smo za šetnju. Stigli smo do gradske tržnice. Bilo je tu raznog voća i povrća. Na tržnici se nalazilo i cvijeće, mliječni proizvodi, mlinci, jaja i mnogo drugih stvari. Vidjeli smo čak i  meksički krastavac.

         Volimo ići na terensku nastavu jer je zabavna i poučna.

Učenici 2.h

 

 

Zajedno sa učenicima četvrtog razreda Osnovne škole Hodošan i učenicima iz Svetog Jurja u Trnju i Palinovca krenuli smo u grad Čakovec. Kad smo stigli prvo smo išli u Centar za kulturu gdje smo gledali kazališnu predstavu Preko sedam mora, preko sedam gora u izvedbi kazališne družine Pinklec. Predstava mi se jako svidjela a radnja je bila smiješna i pomalo tužna. U predstavi se radilo o djevojčici Aman koja je jako voljela crtati. Jednog su dana počele padati crvene kugle. Amanini roditelji odlučili su ići u pustolovinu brodom. Kada su plovili brodom odjednom se pojavila oluja koja je razdvojila Aman i njezine roditelje. Nakon puno vremena Aman se pojavila na jednom otoku. Na tom otoku kad bi netko nešto nacrtao to bi se i ostvarilo. Tako je Aman nacrtala tri ptice a jedna od njih joj je odlučila pomoći. Ptica se zvala Ibis. Aman i ptica Ibis odlučile su odmah krenuti tražiti Amanine roditelje. Kad su se umorile i nisu znale kamo moraju ići ptica Ibis je nacrtala antilopu koja sve zaboravlja, no ona im je ipak pomogla pronaći jednu kolibu. Sve troje su krenule do kolibe. Kada su stigle do kolibe dočekale su ih tri stare bake. U kolibi je bilo toplo pa su tamo prenočile. Ujutro su im bake rekle da blizu na planini živi jedan div koji sve vidi. Div im je rekao da s desne strane vidi djecu i odveo ih do njih. Djeca su im rekla da znaju jedno drvo koje sve zna. Amal i ptica Ibis došle su i do tog drveta.  Amal je postavila jedno pitanje drvetu no drvo nije znalo odgovor. Amal je počela jako plakati. Na kraju je to bio samo san.
Nakon predstave pogledali smo plan grada Čakovca. Oko Starog grada Čakovca nalazi se Perivoj Zrinskih i tamo smo vidjeli spomenik Nikole Zrinskog, hrvatskog pjesnika i vlasnika Međimurja. Pogledali smo i Stari grad Zrinskih u kojem se nalazi Muzej Međimurja.
Sretni i zadovoljni vratili smo se svojim kućama oko trinaest sati.

Dorian Čavlek, 3.h

 

Terenska nastava u Čakovcu (izvješće)

Učenici PŠ Sveti Juraj u Trnju su  posjetili u srijedu, 11. listopada 2017. g. grad Čakovec. Krenuli smo u 9 sati i 15 minuta. Kad nas je autobus ostavio na Autobusnom kolodvoru Čakovec, otišli smo u Centar za kulturu (CZK) i gledali predstavu Preko sedam mora, preko sedam gora. Nakon predstave smo ručali. Uz pomoć plana grada smo otišli do dućana Matijinih roditelja, Ribolovac. Matijini roditelji su nas iznenadili lijepim darovima. Na planu smo pronašli slastičarnicu Van Doren. Tamo su neki učenici kupili sladoled, a neki malo podalje od slastičarne,hod-dok. Uslijedio je odlazak na Autobusni kolodvor i povratak kući.

Karia Veronika Bajan, 3.j

 

Zaduženi voditelji i pratitelji Voditeljice: Lidija Kovačić Faić i Liljana Kralj, a pratitelji su svi / sve učitelji/ce razredne nastave

Prijevoz organizira i kontrolira ravnatelj

 

Ciljevi i zadaci nastave: - gledanje kazališne predstave Preko sedam mora, preko sedam gora;

posjet dječjem odjelu Knjižnice Nikola Zrinski Čakovec učenici 1.i 2.r. te radionica u Muzeju Međimurja 3.i 4.r.

- ponavljanje pravopisnih pravila kod pisanja naziva naselja, ulica, trgova i ustanova - njegovanje pristojnog ponašanja na javnim mjestima.

 

Prijevoz učenika razredne nastave u Čakovec (109 učenika + 10 pratitelja)

 

1.    Hodošan – Čakovec AK  (prva grupa – 1. i 2. razredi) u 8,00

2.    Hodošan – Čakovec AK (druga grupa) – 3. i 4. razredi u 9,15

 

3.    Povratak Čakovec AK -  Hodošan (prva grupa) – 11,00

4.    Povratak Čakovec AK - Hodošan (druga grupa) – 12,20

 

Detaljni plan puta:

A/  1. i 2. razred – Knjižnica ; kazališna predstava Preko sedam mora, preko sedam gora

8:45 – 9:10 – 1.r.  (21 učenik) Knjižnica

9:15 – 9:40 – 2.r. (27 učenika) Knjižnica

 

10:00 – 11:00 – Preko sedam mora, preko sedam gora

 

B/ 3. i 4. razred -Kazališna predstava Preko sedam mora, preko sedam gora; Jesen u gradu

10:00 – 11:00 – Preko sedam mora, preko sedam gora

11:00 – 12:00 – Jesen u gradu 3.hjp razred (36), 4.r. (24)

           

 

Što je potrebno osigurati: - 2 autobusa; ulaznice za ASSITEJ + sendvič i voda

Put financira: Prehrana Škola, roditelji ulaznice i prijevoz - sve 37 kuna

 

 

Način vrjednovanja rada učenika i grupe:  Učenici opisuju svoje doživljaje u obliku sastavaka i crteža, pišu izvještaje, koje objavljujemo na školskim internetskim stranicama.