Javne priredbe OŠ Hodošan

17. studenoga 2017.

 

 Javne priredbe - Doček sv. Nikole D. Pustakovec - Doček svetog Nikole Palinovec - Druženje u Hodošanu - Božićno-novogodišnja priredba u Sv. Jurju - Božićno-novogodišnja priredba u Hodošanu

---- novije vijesti su na vrhu ----

Zadnja i velika božićno-novogodišnja priredba u Matičnoj školi

Izbor fotografija

Priredba u Domu kulture Sveti Juraj u Trnju 17. prosinca 2017.

Priredba u Domu kulture Palinovec 10. prosinca 2017.

Priredba u Domu kulture Donji Pustakovec 3. prosinca 2017.

 

Učenici PŠ Sveti Juraj u Trnju su u nedjelju, 3. prosinca 2017. održali priredbu u povodu blagdana Svetoga Nikole. Na priredbi su bili mališani iz Donjeg Pustakovca i okolnih mjesta te njihovi roditelji i rodbina. Nakon priredbe, sveti Nikola je djeci podijelio slatke darove. Udruga žena Donji Pustakovec nam je osim darova za djecu, pripremila i topli napitak, za djecu čaj, za odrasle kuhano vino.

Krampusa nije bilo u blizini. Valjda zato što smo svi bili jako dobri i uz darove nismo dobili i šibe!

Učenici i učiteljice PŠ Sveti Juraj u Trnju

 

Krampus

Ja sam krampus.

                     Odjeća mi je crna. Iz guzice mi raste crni rep. Na glavi imam crvene šiljaste rogove. Na nogama imam crne, raketne čizme. Mene se jako boje djeca. Ja plašim djecu zveckajući lancima. Pratim svetog Nikolu da mu ukradem darove i kako bi sva djeca dobila šibe! Ali sveti Nikola je brži od mene i uvijek mi pobjegne pa dobra djeca dobiju darove, a meni ostanu samo ona zločesta. Njima dajem šibe.

Ja volim biti krampus! Ružan sam, crn i zločest. Volim samo zločestu djecu i htio bih da sva djeca na svijetu budu takva, zločesta kao ja! Ha- ha!!!

Nikolina Kramar, 3.j

 

 

Krampus

I ja sam taj krampus!

                          Cijeli sam crn. Imam crvene rogove i crven rep. Još imam štap i na njemu trozubac jer kad zamahnem štapom, u kući se stvori štap od bombona, ali sveti Nikola ne zna da ja dajem djeci štap od bombona. Nekad onu jako, jako zločestu djecu kaznim zlatnim šibama. Pratim Nikolu i nosim njegove teške darove jer imam raketne čizme.

                           Muči me to što sveti Nikola ne shvaća da ja nisam zloćko! Dobro, možda malo, ali svejedno nisam zločest!!!

Karia Veronika Bajan, 3.j