Terenska nastava učenika 1. i 2. razreda u Čakovec

7. studenoga 2018.

 

Stari grad – vitezovi – dame – Pozoj

Danas je u MMČ-u održano predavanje i interaktivna radionica za djecu pod naslovom "Stari grad – vitezovi – dame – Pozoj" na kojoj su sudjelovali učenici 1. i 2. razreda OŠ Hodošan. Djeca su na zabavan i zanimljiv način upoznala osnovne povijesne činjenice o obitelji Zrinski, čakovečki mit o Pozoju te legendu o poznatom renesansnom ljubavnom paru, vitezu Nikoli Malakoczyju i dami Izabeli Petroczy.

ORIGAMI

Umjetnost presavijanja papira povezuje se s izumom papira u Kini oko 2.st. pr. Kr., međutim pravi procvat doživio je u Japanu gdje se tretira kao nacionalna umjetnost. Sastavni je dio raznih ceremonija, npr. samuraji su ukrašavali svoje odore, za vrijeme vjenčanja koriste se origami leptiri. Origami dan slavi se 11. studenoga, pa smo na Dječjem odjelu Knjižnice Nikola Zrinski Čakovec u suradnji s Učiteljskim fakultetom, 7.studenoga, obilježili taj dan.

 Prijevoz:

1.   Srijeda, 7. studenoga 2018. – Čakovec – autobusni kolodvor

1.   Terenska nastava razredne nastave – 50 učenika 1. i 2. razreda

21 km x 2= 42 km

Polazak u 8,00  ispred škole u Hodošanu, povratak u 12,00 s AK Čakovec

 

Izvod iz Kurikuluma - ažurirani program

Naziv aktivnosti:

Terenska nastava u Čakovec

Zaduženi voditelji:

Suzana Košak. Pratiteljice Anastazija Anka Balent, Tanja Jurgec i Ljiljana Zelenić

Broj učenika:

49

Ciljevi i zadaci nastave:

Gledati animirani film, usvojiti sadržaj filma, ponoviti pojmove vezane za medijsku kulturu (animirani film, crtani film, filmska priča); razvijati naviku pristojnog ponašanja u kulturnim i ostalim javnim ustanovama; upoznati zavičaj u kojem učenik živi i djelatnosti ljudi; upoznati se s radom tvornice i njenim značenjem za život ljudi; saznati o zanimanjima kojima se bave zaposleni te izraziti pozitivan stav prema svakom ljudskom radu

Detaljni plan puta:

Centar za kulturu Čakovec: animirani film Duh iz kamenog doba, Dječji odjel knjižnice (1. razred) i Muzej- Stari grad - vitezovi - dame - Pozoj (radionica)

Što je potrebno osigurati:

Prijevoz  autobusom, dogovoriti posjet Čakovečkim mlinovima

Trošak po učeniku

putovanje autobusom 25 kn, kino predstava besplatna, radionica u Muzeju 20 kuna

Put financira:

roditelji

Vrijeme ostvarivanja:

7. studenoga 2018.