Radimo za Vas  od 11. svibnja 2003.  (Since May 11, 2003)

Zadnja popuna podataka: 19. studenoga 2019.  godine (Last Refresh):  November  19, 2019)

 

Obavijest za roditelje i učenike

 

Dana 20. studenoga 2019. godine (srijeda) u Osnovnoj školi Hodošan neće biti nastavnog dana zbog nastavka štrajka djelatnika u osnovnom obrazovanju.

 

Kako je naša Škola dio obimnih radova na energetskoj obnovi, ravnatelj Škole ne može učenicima osigurati potpunu sigurnost, prehranu, čistoću, dovoljan broj učitelja za nastavu i sve ostalo potrebno za odvijanje redovite nastave.

 

Redovita nastava trebala bi se odvijati u četvrtak, no za svaku sigurnost pogledajte na ovoj stranici zadnje obavijesti svaki dan najkasnije u 19,00 sati

 

 

IMI Mobile u našoj Školi

Našu školu u petak 8. studenoga 2019. posjetile su gošće iz Instituta za medicinska istraživanja i radiologiju te nam održale zanimljiva predavanja.

Prvo predavanje pod nazivom "Matematika u računalima, mobitelima i na kino-platnima" govorilo je gdje sve svakodnevno susrećemo matematiku u tehnologiji.

Drugo predavanje pod nazivom "Kada je nešto lijek, a kada otrov" naučilo nas je da svaki lijek može biti otrov ako se pretjera s dozama.

Treće predavanje pod nazivom "Minerali - koji su korisni, a koji opasni" naučilo nas je koje namjernice sadrže najviše određenih minerala, te koji su korisni i dobri  za naše zdravlje, a koji ne.

Četvrto predavanje pod nazivom "Boje u znanosti" podučilo nas je da su boje u znanosti važne. Radili smo razne zanimljive pokuse koji su to i dokazivali.

Sva predavanja su bila zanimljiva i korisna.

Stela Horvat, 7.razred ,OŠ Hodošan

 

„Zasadi drvo, ne budi panj“ i u Osnovnoj školi Hodošan

Učenici  i učitelji predmetne nastave Osnovne škole Hodošan i njihovi gosti iz Osnovne škole Donji Kraljevec priključili su se građanskoj inicijativi „Dani kolektivne sadnje drveća“ pod nazivom „Zasadi drvo, ne budi panj“. U petak, 25. listopada 2019. održali su integrirani dan „Naj biti trček“ i na školskom području zasadili ukupno 9 sadnica i tako doprinijeli poboljšanju vlastite životne sredine i dali svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena. 

Obavijest za roditelje i sve posjetitelje Matične škole u Hodošanu

Radovi na energetskoj obnovi MŠ Hodošan napreduju predviđenom brzinom. U školi je toplo, a učenici i djelatnici već su dobro naučili raditi u pravoj Školi za život, punoj majstora, buke, prepreka, novih sadržaja i tehnike..

Ali...

Zbog sigurnosti djece zabranjuje se zadržavanje djece svih uzrasta oko zgrade Škole prije i nakon nastave te posebno u vrijeme vikenda i praznika. Cijeli prostor osigurat ćemo video nadzorom i prijavljivati sve koji prelaze preko ograde, zadržavaju se oko škole, dvorane i vrtića.

Ulaz u školu bit će zaštićeni glavni ulaz. Zatvara se ulaz vrtića i polaznici će dolaziti kroz školu.

Zatvara se ulaz prema dvorani. Dvorana je do daljnjega izvan uporabe.

O tome obavijestite sve koje znate. Obavijest će biti jasno istaknute na prilazima Školi.

 

 

 

Zaštita osobnih podataka ustavna je kategorija kojima je svakom građaninu u okviru zaštite ljudskih prava i temeljnih sloboda zajamčena zaštita osobnih podataka, njihove sigurnosti i tajnosti, a bez privole ispitanika osobni podaci mogu se prikupljati, obrađivati i koristiti samo  uz uvjete određene zakonom (Članak 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka NN, br.103./03.). Za sve objavljeno na stranicama Škole imamo pismenu suglasnost roditelja. Ukoliko se na stranicama objavi nešto što roditelji ne žele ili nije u skladu sa zakonskim odredbama, treba se odmah obratiti Školi pismenom izjavom ili usmenom zamolbom.

Uredba o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka, pravovaljana od svibnja 2018. godine) predstavlja bitan napredak u području zaštite osobnih podataka.

Uz navedenu Opću uredbu, sastavni dio usvojenog zakonodavnog paketa je i Direktiva o zaštiti pojedinaca pri obradi osobnih podataka od strane nadležnih tijela u svrhe sprečavanja, istrage, otkrivanja ili progona kaznenih djela ili izvršavanja kaznenih sankcija i o slobodnom kretanju takvih podataka. Tom će se Direktivom ujednačiti zaštita osobnih podataka koje obrađuju pravosudna i policijska tijela u državama članicama Europske unije.

Rasprave više nema - mnogi će požaliti za našim uzornim stranicama o radu i povijesti ove 185 godina stare organizirane odgojno - obrazovne ustanove. Bili smo u prvom redu informativni i ažurni, sretni što možemo prikazati naše učenike u svakodnevnom učenju i igri biranim riječima, pravim reportažama, vijestima, izvješćima, a sve popraćeno nizovima fotografija.

Nadalje ćemo ostati informativni i ažurni, ali uz opise aktivnosti bit će puno manje fotografija.

Više u vijestima