Radimo za Vas  od 11. svibnja 2003.  (Since May 11, 2003)

Zadnja popuna podataka: 8. studenoga 2018.  godine (Last Refresh): November 8, 2018)

 

Svakodnevni susreti s djecom kao inspiracija

 

Nakon objave prve zbirke pjesama Sjećanja – život kroz pjesme zaposlenica Osnovne škole Hodošan Ljubica Ilijaš ispunila je i životnu želju osmisliti dječju slikovnicu.

Na predstavljanju slikovnice Vrapčić Cupko razrednoj nastavi škola iz Hodošana, Palinovca i Svetog Jurja u Trnju scensko predstavljanje djela upriličili su učenici PŠ Palinovec pod vodstvom Sanje Rašan, a autorica je odgovarala na pitanja učenika.

Ljubica je školskoj knjižnici poklonila nekoliko primjeraka slikovnice.

 

Dani kruha i zahvalnosti u Matičnoj školi Hodošan

 

U školi 16.listopada obilježavali smo Dane kruha.

 

Sudjelovali su učenici od prvog do četvtrog razreda naše škole.

Mijesili smo kolače i kifle.Prvi i drugi razred radili su sitne kolačiće sa modlicama,a treći i četvrti razred sa dizanim  tjestom. Kolače smo napravili  i  svatko na  svoj način oblikovao razne  oblike,zatim  su  ih kuharice  stavile peči.  Kad su se kolači pekli  svi  učenici od prvog  do četvrtog razreda  imali smo malu  prigodnu priredbu sa našom vjeroučiteljicom.Kolači su se ispekli   i svi smo ih sa veseljem pošli kušati. Ispali su jako fini i ukusni. Cijela  škola  je  mirisala  po  kolačima.

                                                      

         H.  B.,  3.h

 

 

Uredba o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka) predstavlja bitan napredak u području zaštite osobnih podataka.

Uz navedenu Opću uredbu, sastavni dio usvojenog zakonodavnog paketa je i Direktiva o zaštiti pojedinaca pri obradi osobnih podataka od strane nadležnih tijela u svrhe sprečavanja, istrage, otkrivanja ili progona kaznenih djela ili izvršavanja kaznenih sankcija i o slobodnom kretanju takvih podataka.

Tom će se Direktivom ujednačiti zaštita osobnih podataka koje obrađuju pravosudna i policijska tijela u državama članicama Europske unije.

Rasprave više nema - mnogi će požaliti za našim uzornim stranicama o radu i povijesti ove 185 godina stare organizirane odgojno - obrazovne ustanove.

Bili smo u prvom redu informativni i ažurni, sretni što možemo prikazati naše učenike u svakodnevnom učenju i igri biranim riječima, pravim reportažama, vijestima, izvješćima, a sve popraćeno nizovima fotografija.

Nadalje ćemo ostati informativni i ažurni, ali uz opise aktivnosti bit će fotografije na kojima neće biti naši učenici ili će biti snimke iz kutova koji ne otkrivaju lica učenika.

Iako imamo potpise roditelja da kontrolirano, uz dolje navedeni okvir, objavljujemo dio podataka o učenicima, vrijeme je da  postupamo drugačije.

Pozivamo također roditelje, djelatnike naše Škole, učenike i prijatelje da izbjegavaju izradu, širenje i bilo kakvo objavljivanje podataka o Školi i našim učenicima.

Više u vijestima

 

 

Zaštita osobnih podataka ustavna je kategorija kojima je svakom građaninu u okviru zaštite ljudskih prava i temeljnih sloboda zajamčena zaštita osobnih podataka, njihove sigurnosti i tajnosti, a bez privole ispitanika osobni podaci mogu se prikupljati, obrađivati i koristiti samo  uz uvjete određene zakonom (Članak 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka NN, br.103./03.). Za sve objavljeno na stranicama Škole imamo pismenu suglasnost roditelja. Ukoliko se na stranicama objavi nešto što roditelji ne žele ili nije u skladu sa zakonskim odredbama, treba se odmah obratiti Školi pismenom izjavom ili usmenom zamolbom.