Radimo za Vas  od 11. svibnja 2003.  (Since May 11, 2003)

Zadnja popuna podataka: 13. lipanj 2020.  godine (Last Refresh):  july 13, 2020)

 

 

 
UDŽBENICI

Poštovani roditelji,

 

Popis obaveznih udžbenika za školsku godinu 2020./21. te Popis dodatnih obrazovanih materijala za školsku godinu 2020./21. možete vidjeti na web stranici naše škole pod Udžbenici.

Udžbenike će učenici preuzeti prvi dan nastave.

Prema Popisu dodatnih obrazovanih materijala za pojedini razred kupujete radne bilježnice, likovne mape…Obratite pozornost u 4.r. – OŠ Hodošan ima jedan popis, a PŠ Sveti Juraj u Trnju i PŠ Palinovec drugi popis! U 5.r., 6.r. i 7.r. učenici koji imaju prilagođeni program imaju poseban popis!

Dodatne obrazovne materijale naručujete isključivo prema popisu na web stranici naše škole.

 
OBAVIJEST (6.5.2020.)
Nastavak pregleda za procjenu psihofizičkog stanja djece obveznika za upis u 1.razred osnovne škole
 
 
Radovi na školi (9.6. 2020.)
Nakon pauze  zbog korona virusa od otprilike  dva mjeseca radovi na našoj školi su se također nastavili. Završen je ulaz u školu što se tiče keramike. Postavili su se rubnjaci za zemljane otoke koje ćemo urediti dok se sve završi. Uskoro kreće promjena krova na dvorani.

Foto

 
Kreativni natječaj Školske knjige - "Za Zemljin spas ja dižem svoj glas"
 

Temeljem kreativnog natječaja Školske knjige u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost „Za Zemljin spas ja dižem svoj glas 2020.“, učenica 2.h Dina Košak, pod mentorstvom učiteljice Anastazije A. Balent, dobitnica je posebne zahvale za svoj likovni rad koji je oduševio žiri. Dina je u kategoriji „Čuvajmo svoj dom“ likovnim radom predstavila idejno rješenje za uređenje našeg školskog igrališta.

Fotografija

 
OBAVIJEST - Financiranje školske kuhinje (1.6.2020.)
Poštovani roditelji,

obavještavamo Vas da će Međimurska županija zbog krize uzrokovane epidemijom virusa COVID-19 u okviru mjera za građane, iz sredstava Proračuna Međimurske županije za 2020. godinu, financirati troškove školske kuhinje za učenike nižih razreda osnovnih škola na području Međimurske županije koji pohađaju nastavu od 11.svibnja do 26. lipnja 2020. godine.

Prilog: Zaključak župana

OBAVIJEST - povratak učenika razredne nastave od 25.5.2020. (22.5.2020.)

Dragi učenici i poštovani roditelji,

HZJZ je objavio Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom učenika s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi (20.5.2020.), a Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi.

U tim uputama je naglašeno: „Rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštivanje ovih uputa smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u vrtiće i škole“.

Sukladno tim dokumentima navodimo da je Osnovna škola Hodošan sa pripadajućim područnim školama  Sv. Juraj u Trnju i Palinovec otvorena za sve učenike razredne nastave od 25.5.2020.  

-roditelji ne moraju potpisivati izjave o slanju svog djeteta u školu

- u školu ne dolaze djeca koja su bolesna, imaju temperaturu ili imaju bilo kakve respiratorne probleme

- roditelji su dužni svaki dan, prije slanja djeteta u školu, mjeriti djetetu temperaturu (učenik će svoju temperaturu reći učitelju koji ima prvi sat tog dana)

- roditelji nisu dužni pratiti djecu u školu, niti se preporuča grupiranje djece i roditelja ili odraslih osoba pred školom

- ukoliko netko od roditelja ima objektivne ili subjektivne razloge zbog kojih dijete ne želi poslati u školu, molim da o istima obavijeste razrednice

- roditelji su izostanak učenika dužni opravdati sukladno Pravilniku kao i do sada (do tri dana mogu osobno opravdati, a za više od tri dana potrebna je liječnička ispričnica)

- u školi će biti osigurana užina

- učenici će raditi u svojim učionicama, sa svojim učiteljima, uključujući i učitelje engleskog jezika, katoličkog vjeronauka, njemačkog jezika i glazbene kulture

- škola će organizirati rad uz pridržavanje mjera opreza, a osobito će paziti na higijenu ruku, dezinfekciju ruku, dezinfekciju radnog prostora i sl.

- učenici neće nositi maske, ni rukavice, ali ih je potrebno podsjećati da što manje dodiruju rukama lice, nos, usta, i oči

- poželjno je da učenici sa sobom imaju maramice te da što više koriste svoj pribor i stvari

Nastava počinje 25.5.2020. u 8.00 sati. Prijevoz učenika osiguran. U 7.30 kreće iz Donjeg Pustakovca -  Palinovec (7.35)  - Donji Hrašćan (7.40) - Hodošan.

Povratak kućama u 12.00 sati.

 

 

OBAVIJEST - povratak učenika razredne nastave (20.5.2020.)

Poštovani roditelji, 
 
Na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja  objavljene su nove preporuke HZJZ-a. Ove preporuke su vam u prilogu. Sutra je sjednica vlade gdje bi se trebao potvrditi povratak nižih razreda u školske klupe u skladu s novim uvjetima. Iz preporuka je vidljivo da su uvjeti povratka znatno olabavljeni te će se većina učenika razredne nastave moći vratiti u škole. Do petka navečer objavit ćemo detaljnije informacije. 

 


Ravnatelj

 

 
 

OBAVIJEST - povratak učenika razredne nastave (3.5.2020.)

Poštovani roditelji!

Upoznati smo  da bi škole trebale 11. svibnja 2020. godine otvoriti svoja vrata učenicima razredne nastave. Međutim, epidemiološka situacija i preporuke od strane HZJZ ne omogućavaju povratak svih učenika u školske klupe, nego će se   nastava organizirati  u iznimnim slučajevima za učenike koji ispunjavaju sve uvjete prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a to su:

  1. oba roditelja su  zaposlena i ne rade kod kuće i nemaju mogućnost drugačijeg zbrinjavanja djeteta u vrijeme dok su na poslu odnosno u vrijeme održavanja nastave od 8.00 do 12.00 sati
  2. učenik nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)
  3. niti jedan od ukućana s kojima učenik boravi ili osobe s kojima je učenik u svakodnevnom kontaktu nemaju kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)
  4. niti jedan od ukućana s kojima učenik boravi ili osobe s kojima je učenik u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom Covid-19
  5. učenik nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i dalje potiče ostanak kod kuće sve djece jer će se i dalje održavati nastava na daljinu.

U slučaju da učenik ispunjava sve gore navedene uvjete i roditelji žele da dolazi na nastavu u školu, roditelji će morati  tijekom slijedećeg tjedna potpisati Izjavu u kojoj jamče da su uvjeti ispunjeni te će u tom slučaju učenik moći krenuti u školu poštujući sve propisane epidemiološke mjere koje se odnose na boravak djeteta u školi.

Kako bi sa svime bili detaljno upoznati u nastavku su dokumenti koje bi roditelji trebali pročitati i nakon toga donijeti konačnu odluku o odlasku učenika u školu.

Dokumenti:

Preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja

                                                                                                                                Ravnatelj

 

Poštovani roditelji,

ovim se anketnim upitnikom ispituju vaši stavovi i mišljenje vezani za situaciju s koronavirusom i učenjem i nastavom na daljinu. Anketni upitnik je anoniman i nije ga potrebno potpisivati.

Hvala Vam na Vašim iskrenim mišljenjima i stavovima, suradnji i izdvojenom vremenu!

 

Anketa za roditelje učenika od 5. do 8. razreda

 

Anketa za roditelje učenika od 1. do 4. razreda

 

Poštovani roditelji, dragi naši učenici!                                                                                     (1.4.2020)

   U trećem smo tjednu online nastave. Kroz ova smo dva tjedna svi naporno radili i privikavali se na novi oblik nastave. Nikome nije lako. Učitelji nastoje što bolje objasniti nastavne jedinice i pripremiti zadatke. S druge strane učenici nastoje to gradivo usvojiti na potpuno novi način. Ovakav način poučavanja  zahtijeva veliki angažman sviju nas, učitelja, učenika pa i vas roditelja. Da bi se ovakav način učenja odvijao uspješno od izuzetne je važnosti dobra organizacija rada, kako od strane učitelja, tako i od strane učenika. Za učenike je od velike važnosti  da si tijekom ili nakon svakog održanog online sata naprave bilješke što i kada moraju predati zadatak budući da učitelji daju različite rokove za povratne informacije tj. zadatke što je zapravo i karakteristika online nastave. Ponovio bi još jednom da naša škola radi po satnici koja je objavljena na stranici i u tom vremenu učenici su dužni prisustvovati virtualnom satu, a svoje prisustvovanje  potvrđuju ili lajkom na prvu  objavu učitelja ili porukom u virtualnoj učionici. Svjesni tehničkih poteškoća može se desiti da se  učenik ne može prijaviti u sustav u toj satnici, pa iz tog razloga dajemo učeniku vremena da u iznimnoj situaciji svoje prisustvovanje  potvrdi taj dan najkasnije do 14 sati.  U protivnom mu se piše izostanak kojeg je roditelj dužan opravdati. Također molim roditelje da i dalje prate E-dnevnik kako bi vidjeli bilješke učitelja, te eventualne izostanke učenika koje su dužni opravdati.

Neizvjesno je koliko će ova pandemija potrajati zato vas molim da svi skupa budemo odgovorni. Samovolja nikad nije bila dobar primjer, a pogotovo to nije u ovoj situaciji.

Svi vi koji ne trebate fizički odlaziti na posao ostanite u svojim domovima, budite pozitivni, radite ono za što prije niste imali vremena. Radujte se malim stvarima. Idemo dan po dan s nadom da se što prije vedri i veseli vidimo u školi.

Ravnatelj

 

Obavijesti za učenike i roditelje vezane uz online nastavu

 
Linkovi za virtualne učionice : 5.a razred, 5.b razred, 6. razred, 7. razred, 8. a razred, 8.b razred
 
Ostale informacije
 
Virtualna zbornica ovdje.
 
Upute za rad u Virtualnoj učionici (MS Teams) - ovdje
 
Poštovani roditelji i učenici,

Odlukom Vlade obustavlja se nastava za sve učenike na dva tjedna.


RAZREDNA NASTAVA

Učenici razredne nastave moraju pratiti nastavu na Hrvatskoj radioteleviziji, trećem programu pod nazivom Škola na trećem. Termini emitiranja nastave na daljinu su:

1. razred - 8.00 do 10.00 sati

2. razred - 10.00 do 12.30 sati

3. razred - 13.00 do16.00 sati

4. razred - 16.00 do 19.00 sati

Prvi dan emitiranja bit će 16.3.2020.

Učiteljice će biti u kontaktu preko Viber grupa ili na način na koji će Vas obavijestiti.

PREDMETNA NASTAVA

Učenici su upoznati o važnim smjernicama nastave na daljinu. Nastava će se odvijati prema  aktualnom rasporedu (raspored sati)

 Virtualne učionice su kreirane u  programu MS Teams. Linkovi za upute za rad s programom MS Teams i linkovi za pojedine razrede nalaze se u gornjem dijelu ovog dokumenta.

 

PRIHVAT UČENIKA RAZREDNE NASTAVE:

Ukoliko će postojati potreba, škola će osigurati prihvat učenicima razredne nastave koje roditelji nisu u mogućnosti ostaviti pod nadzorom kod kuće. Ako će takva potreba postojati, molim Vas da o tome obavijestite razrednice.

               Molimo učenike i roditelje da prate obavijesti na našoj stranici! Do 19,00 sati ćemo objaviti nove obavijesti ukoliko će biti kakvih promjena!         

 
Poštovani roditelji i učenici, s obzirom na nastalu situaciju, preporuke Stožera civilne zaštite i Ministarstva znanosti i obrazovanja sva javna događanja i aktivnosti su otkazane. Otkazana je terenska nastava  za razrednu nastavu (18.3. - Čakovec), i predmetnu nastavu (15.4. - Zagreb). Iz istog razloga ove godine neće se održati "Pisanica". Zdravlje naših učenika i djelatnika nam je ispred svega. Za bilo kakve noovosti pratite našu stranicu!
28. veljače 2020. (petak) - Natjecanje u pjevanju "PRVI CVRKUT"  uspješno je završeno. Čestitke svima na odličnim izvedbama, a posebno pobjednicima koje možete vidjeti ovdje.
Zahvaljujemo svim učenicima, učiteljima i roditeljima koji su sudjelovali u kreiranju ovogodišnjih maski koje su  bile odlične što se vidjelo i po rezultatima. Naša škola osvojila je prva tri mjesta. Kako je to izgledalo pogledajte ovdje. Pobjedničke maske možete vidjeti ovdje.

Polako završavaju školska natjecanja, detalje pogledajte u kategoriji natjecanja!

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE U PŠ PALINOVEC

                                                                                                

ko

 

Obavijest za roditelje i sve posjetitelje Matične škole u Hodošanu

Radovi na energetskoj obnovi MŠ Hodošan polako napreduju. Zbog određenih promjena oko krovišta na dvorani rok završetka radova produžen je do svibnja.

Zbog sigurnosti djece zabranjuje se zadržavanje djece svih uzrasta oko zgrade Škole prije i nakon nastave te posebno u vrijeme vikenda i praznika. Cijeli prostor osiguran je video nadzorom.

Ulaz u školu i vrtić je zaštićeni glavni ulaz.

 Dvorana je do daljnjega izvan uporabe.

 

 

 

Zaštita osobnih podataka ustavna je kategorija kojima je svakom građaninu u okviru zaštite ljudskih prava i temeljnih sloboda zajamčena zaštita osobnih podataka, njihove sigurnosti i tajnosti, a bez privole ispitanika osobni podaci mogu se prikupljati, obrađivati i koristiti samo  uz uvjete određene zakonom (Članak 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka NN, br.103./03.). Za sve objavljeno na stranicama Škole imamo pismenu suglasnost roditelja. Ukoliko se na stranicama objavi nešto što roditelji ne žele ili nije u skladu sa zakonskim odredbama, treba se odmah obratiti Školi pismenom izjavom ili usmenom zamolbom.

Uredba o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka, pravovaljana od svibnja 2018. godine) predstavlja bitan napredak u području zaštite osobnih podataka.

Uz navedenu Opću uredbu, sastavni dio usvojenog zakonodavnog paketa je i Direktiva o zaštiti pojedinaca pri obradi osobnih podataka od strane nadležnih tijela u svrhe sprečavanja, istrage, otkrivanja ili progona kaznenih djela ili izvršavanja kaznenih sankcija i o slobodnom kretanju takvih podataka. Tom će se Direktivom ujednačiti zaštita osobnih podataka koje obrađuju pravosudna i policijska tijela u državama članicama Europske unije.

Rasprave više nema - mnogi će požaliti za našim uzornim stranicama o radu i povijesti ove 185 godina stare organizirane odgojno - obrazovne ustanove. Bili smo u prvom redu informativni i ažurni, sretni što možemo prikazati naše učenike u svakodnevnom učenju i igri biranim riječima, pravim reportažama, vijestima, izvješćima, a sve popraćeno nizovima fotografija.

Nadalje ćemo ostati informativni i ažurni, ali uz opise aktivnosti bit će puno manje fotografija.

Više u vijestima