Radimo za Vas  od 11. svibnja 2003.  (Since May 11, 2003)

Zadnja popuna podataka: 14. listopada 2018.  godine (Last Refresh): October 14, 2018)

 

U sklopu predviđenih stručnih putovanja u ovoj školskoj godini, a vezano uz Svjetski dan učitelja, djelatnici OŠ Hodošan posjetili su Liku.

Dani kruha u PŠ Palinovec

5.10.2018.

 

Stigao je mjesec listopad u kojem se obilježavaju Dani kruha i Dani zahvalnosti za plodove zemlje. Učenici PŠ Palinovec, vjeroučiteljica i njihove učiteljice su 5. listopada na Dan učitelja održali i Dane kruha. Program je bio slijedeći:

Najprije smo zajednički mijesili i pekli sitne kolačiće. Poslije toga smo imali priredbu. Prvi i drugi razred su recitirali nekoliko pjesama o kruhu i otpjevali dvije pjesme. Treći  i četvrti razred su čitali svoje radove o kruhu i otplesali su dva kola.

Poslije priredbe vjeroučiteljica je blagoslovila pečene kolačiće koje smo onda zajedno s radošću blagovali.

 

Uredba o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka) predstavlja bitan napredak u području zaštite osobnih podataka.

Uz navedenu Opću uredbu, sastavni dio usvojenog zakonodavnog paketa je i Direktiva o zaštiti pojedinaca pri obradi osobnih podataka od strane nadležnih tijela u svrhe sprečavanja, istrage, otkrivanja ili progona kaznenih djela ili izvršavanja kaznenih sankcija i o slobodnom kretanju takvih podataka.

Tom će se Direktivom ujednačiti zaštita osobnih podataka koje obrađuju pravosudna i policijska tijela u državama članicama Europske unije.

Rasprave više nema - mnogi će požaliti za našim uzornim stranicama o radu i povijesti ove 185 godina stare organizirane odgojno - obrazovne ustanove.

Bili smo u prvom redu informativni i ažurni, sretni što možemo prikazati naše učenike u svakodnevnom učenju i igri biranim riječima, pravim reportažama, vijestima, izvješćima, a sve popraćeno nizovima fotografija.

Nadalje ćemo ostati informativni i ažurni, ali uz opise aktivnosti bit će fotografije na kojima neće biti naši učenici ili će biti snimke iz kutova koji ne otkrivaju lica učenika.

Iako imamo potpise roditelja da kontrolirano, uz dolje navedeni okvir, objavljujemo dio podataka o učenicima, vrijeme je da  postupamo drugačije.

Pozivamo također roditelje, djelatnike naše Škole, učenike i prijatelje da izbjegavaju izradu, širenje i bilo kakvo objavljivanje podataka o Školi i našim učenicima.

Više u vijestima

 

 

Zaštita osobnih podataka ustavna je kategorija kojima je svakom građaninu u okviru zaštite ljudskih prava i temeljnih sloboda zajamčena zaštita osobnih podataka, njihove sigurnosti i tajnosti, a bez privole ispitanika osobni podaci mogu se prikupljati, obrađivati i koristiti samo  uz uvjete određene zakonom (Članak 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka NN, br.103./03.). Za sve objavljeno na stranicama Škole imamo pismenu suglasnost roditelja. Ukoliko se na stranicama objavi nešto što roditelji ne žele ili nije u skladu sa zakonskim odredbama, treba se odmah obratiti Školi pismenom izjavom ili usmenom zamolbom.