Radimo za Vas  od 11. svibnja 2003.  (Since May 11, 2003)

Zadnja popuna podataka: 17. veljače 2019.  godine (Last Refresh): February 17, 2019)

 

 

Diljem svijeta danas se obilježava Dan ljubavi - Valentinovo. Brojne legende govore o ovom prazniku, a običaji darivanja i obilježavanja se razlikuju od istoka do zapada. Glavni cilj praznika je proslaviti ljubav i uživati u vremenu provedenom s osobom koju vole, prijateljima i obitelji.
U našoj školi, već 11 godina imamo Ljubavnu poštu. Svi koji su zaljubljeni, imaju simpatiju ili žele svojim prijateljima čestitati Valentinovo ubacuju pisma u kutiju Ljubavne pošte. Mogu crtati, pisati pjesme ili napisati pravo ljubavno pismo…Ljubavna pošta se nalazi ispred knjižnice i prikuplja se puna dva tjedna. Danas Mladi knjižničari dostavljaju ljubavnu poštu po razredima. Nismo zaboravili ni na učiteljice i učitelje, ravnatelja, pedagoginju, tajnicu, računovotkinju, domara, spremačice, kuharicu… Za njih smo pripremili bookmarker srca s porukama o ljubavi poznatih osoba.

Sretno Valentinovo žele Vam
Mladi knjižničari

Terenska nastava učenika interesnih grupa Škole (Povijesna grupa, Projekt „Stara škola“, Mladi biolozi) i dodatne nastave Biologije i Povijesti održana je 11. veljače 2019. u Čakovcu. Sudjelovalo je ukupno 34 učenika predmetne nastave. Učenici su u Muzeju Međimurja razgledali izložbu povodom 100-te obljetnice pripojenja Međimurja matici zemlji Hrvatskoj, a zatim su posjetili Pročistač otpadnih voda Čakovec

 

Uredba o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka) predstavlja bitan napredak u području zaštite osobnih podataka.

Uz navedenu Opću uredbu, sastavni dio usvojenog zakonodavnog paketa je i Direktiva o zaštiti pojedinaca pri obradi osobnih podataka od strane nadležnih tijela u svrhe sprečavanja, istrage, otkrivanja ili progona kaznenih djela ili izvršavanja kaznenih sankcija i o slobodnom kretanju takvih podataka.

Tom će se Direktivom ujednačiti zaštita osobnih podataka koje obrađuju pravosudna i policijska tijela u državama članicama Europske unije.

Rasprave više nema - mnogi će požaliti za našim uzornim stranicama o radu i povijesti ove 185 godina stare organizirane odgojno - obrazovne ustanove.

Bili smo u prvom redu informativni i ažurni, sretni što možemo prikazati naše učenike u svakodnevnom učenju i igri biranim riječima, pravim reportažama, vijestima, izvješćima, a sve popraćeno nizovima fotografija.

Nadalje ćemo ostati informativni i ažurni, ali uz opise aktivnosti bit će fotografije na kojima neće biti naši učenici ili će biti snimke iz kutova koji ne otkrivaju lica učenika.

Iako imamo potpise roditelja da kontrolirano, uz dolje navedeni okvir, objavljujemo dio podataka o učenicima, vrijeme je da  postupamo drugačije.

Pozivamo također roditelje, djelatnike naše Škole, učenike i prijatelje da izbjegavaju izradu, širenje i bilo kakvo objavljivanje podataka o Školi i našim učenicima.

Više u vijestima

 

 

Zaštita osobnih podataka ustavna je kategorija kojima je svakom građaninu u okviru zaštite ljudskih prava i temeljnih sloboda zajamčena zaštita osobnih podataka, njihove sigurnosti i tajnosti, a bez privole ispitanika osobni podaci mogu se prikupljati, obrađivati i koristiti samo  uz uvjete određene zakonom (Članak 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka NN, br.103./03.). Za sve objavljeno na stranicama Škole imamo pismenu suglasnost roditelja. Ukoliko se na stranicama objavi nešto što roditelji ne žele ili nije u skladu sa zakonskim odredbama, treba se odmah obratiti Školi pismenom izjavom ili usmenom zamolbom.