Radimo za Vas  od 11. svibnja 2003.  (Since May 11, 2003)

Zadnja popuna podataka: 1. travanj 2020.  godine (Last Refresh):  April 1, 2020)

 

 

Obavijesti za učenike i roditelje vezane uz online nastavu - Aktualno!!!

 

Linkovi za virtualne učionice : 5.a razred, 5.b razred, 6. razred, 7. razred, 8. a razred, 8.b razred

 
Ostale informacije
 

Virtualna zbornica ovdje.

 
Upute za rad u Virtualnoj učionici (MS Teams) - ovdje
 

Poštovani roditelji, dragi naši učenici!                                                                                     (1.4.2020)

   U trećem smo tjednu online nastave. Kroz ova smo dva tjedna svi naporno radili i privikavali se na novi oblik nastave. Nikome nije lako. Učitelji nastoje što bolje objasniti nastavne jedinice i pripremiti zadatke. S druge strane učenici nastoje to gradivo usvojiti na potpuno novi način. Ovakav način poučavanja  zahtijeva veliki angažman sviju nas, učitelja, učenika pa i vas roditelja. Da bi se ovakav način učenja odvijao uspješno od izuzetne je važnosti dobra organizacija rada, kako od strane učitelja, tako i od strane učenika. Za učenike je od velike važnosti  da si tijekom ili nakon svakog održanog online sata naprave bilješke što i kada moraju predati zadatak budući da učitelji daju različite rokove za povratne informacije tj. zadatke što je zapravo i karakteristika online nastave. Ponovio bi još jednom da naša škola radi po satnici koja je objavljena na stranici i u tom vremenu učenici su dužni prisustvovati virtualnom satu, a svoje prisustvovanje  potvrđuju ili lajkom na prvu  objavu učitelja ili porukom u virtualnoj učionici. Svjesni tehničkih poteškoća može se desiti da se  učenik ne može prijaviti u sustav u toj satnici, pa iz tog razloga dajemo učeniku vremena da u iznimnoj situaciji svoje prisustvovanje  potvrdi taj dan najkasnije do 14 sati.  U protivnom mu se piše izostanak kojeg je roditelj dužan opravdati. Također molim roditelje da i dalje prate E-dnevnik kako bi vidjeli bilješke učitelja, te eventualne izostanke učenika koje su dužni opravdati.

Neizvjesno je koliko će ova pandemija potrajati zato vas molim da svi skupa budemo odgovorni. Samovolja nikad nije bila dobar primjer, a pogotovo to nije u ovoj situaciji.

Svi vi koji ne trebate fizički odlaziti na posao ostanite u svojim domovima, budite pozitivni, radite ono za što prije niste imali vremena. Radujte se malim stvarima. Idemo dan po dan s nadom da se što prije vedri i veseli vidimo u školi.

Ravnatelj

 

 
Poštovani roditelji i učenici,

Odlukom Vlade obustavlja se nastava za sve učenike na dva tjedna.


RAZREDNA NASTAVA

Učenici razredne nastave moraju pratiti nastavu na Hrvatskoj radioteleviziji, trećem programu pod nazivom Škola na trećem. Termini emitiranja nastave na daljinu su:

1. razred - 8.00 do 10.00 sati

2. razred - 10.00 do 12.30 sati

3. razred - 13.00 do16.00 sati

4. razred - 16.00 do 19.00 sati

Prvi dan emitiranja bit će 16.3.2020.

Učiteljice će biti u kontaktu preko Viber grupa ili na način na koji će Vas obavijestiti.

PREDMETNA NASTAVA

Učenici su upoznati o važnim smjernicama nastave na daljinu. Nastava će se odvijati prema  aktualnom rasporedu (raspored sati)

 Virtualne učionice su kreirane u  programu MS Teams. Linkovi za upute za rad s programom MS Teams i linkovi za pojedine razrede nalaze se u gornjem dijelu ovog dokumenta.

 

PRIHVAT UČENIKA RAZREDNE NASTAVE:

Ukoliko će postojati potreba, škola će osigurati prihvat učenicima razredne nastave koje roditelji nisu u mogućnosti ostaviti pod nadzorom kod kuće. Ako će takva potreba postojati, molim Vas da o tome obavijestite razrednice.

               Molimo učenike i roditelje da prate obavijesti na našoj stranici! Do 19,00 sati ćemo objaviti nove obavijesti ukoliko će biti kakvih promjena!         

 
Poštovani roditelji i učenici, s obzirom na nastalu situaciju, preporuke Stožera civilne zaštite i Ministarstva znanosti i obrazovanja sva javna događanja i aktivnosti su otkazane. Otkazana je terenska nastava  za razrednu nastavu (18.3. - Čakovec), i predmetnu nastavu (15.4. - Zagreb). Iz istog razloga ove godine neće se održati "Pisanica". Zdravlje naših učenika i djelatnika nam je ispred svega. Za bilo kakve noovosti pratite našu stranicu!
28. veljače 2020. (petak) - Natjecanje u pjevanju "PRVI CVRKUT"  uspješno je završeno. Čestitke svima na odličnim izvedbama, a posebno pobjednicima koje možete vidjeti ovdje.
Zahvaljujemo svim učenicima, učiteljima i roditeljima koji su sudjelovali u kreiranju ovogodišnjih maski koje su  bile odlične što se vidjelo i po rezultatima. Naša škola osvojila je prva tri mjesta. Kako je to izgledalo pogledajte ovdje. Pobjedničke maske možete vidjeti ovdje.

Polako završavaju školska natjecanja, detalje pogledajte u kategoriji natjecanja!

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE U PŠ PALINOVEC

                                                                                                

ko

 

Obavijest za roditelje i sve posjetitelje Matične škole u Hodošanu

Radovi na energetskoj obnovi MŠ Hodošan polako napreduju. Zbog određenih promjena oko krovišta na dvorani rok završetka radova produžen je do svibnja.

Zbog sigurnosti djece zabranjuje se zadržavanje djece svih uzrasta oko zgrade Škole prije i nakon nastave te posebno u vrijeme vikenda i praznika. Cijeli prostor osiguran je video nadzorom.

Ulaz u školu i vrtić je zaštićeni glavni ulaz.

 Dvorana je do daljnjega izvan uporabe.

 

 

 

Zaštita osobnih podataka ustavna je kategorija kojima je svakom građaninu u okviru zaštite ljudskih prava i temeljnih sloboda zajamčena zaštita osobnih podataka, njihove sigurnosti i tajnosti, a bez privole ispitanika osobni podaci mogu se prikupljati, obrađivati i koristiti samo  uz uvjete određene zakonom (Članak 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka NN, br.103./03.). Za sve objavljeno na stranicama Škole imamo pismenu suglasnost roditelja. Ukoliko se na stranicama objavi nešto što roditelji ne žele ili nije u skladu sa zakonskim odredbama, treba se odmah obratiti Školi pismenom izjavom ili usmenom zamolbom.

Uredba o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka, pravovaljana od svibnja 2018. godine) predstavlja bitan napredak u području zaštite osobnih podataka.

Uz navedenu Opću uredbu, sastavni dio usvojenog zakonodavnog paketa je i Direktiva o zaštiti pojedinaca pri obradi osobnih podataka od strane nadležnih tijela u svrhe sprečavanja, istrage, otkrivanja ili progona kaznenih djela ili izvršavanja kaznenih sankcija i o slobodnom kretanju takvih podataka. Tom će se Direktivom ujednačiti zaštita osobnih podataka koje obrađuju pravosudna i policijska tijela u državama članicama Europske unije.

Rasprave više nema - mnogi će požaliti za našim uzornim stranicama o radu i povijesti ove 185 godina stare organizirane odgojno - obrazovne ustanove. Bili smo u prvom redu informativni i ažurni, sretni što možemo prikazati naše učenike u svakodnevnom učenju i igri biranim riječima, pravim reportažama, vijestima, izvješćima, a sve popraćeno nizovima fotografija.

Nadalje ćemo ostati informativni i ažurni, ali uz opise aktivnosti bit će puno manje fotografija.

Više u vijestima