Radimo za Vas  od 11. svibnja 2003.  (Since May 11, 2003)

Zadnja popuna podataka: 19. prosinca 2018.  godine (Last Refresh): December 19, 2018)

 

Čestitali su nam:

Prva ovogodišnja čestitka povodom božićnih i novogodišnjih blagdana stigla nam je iz OŠ Sveti Martina Muri. Nadalje su nam čestitali:

Graditeljska škola Čakovec, Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec, Gospodarska škola Čakovec, OŠ Ivanovec, OŠ Štrigova, OŠ T. Goričanca Mala Subotica, OŠ Donji Kraljevec, III. OŠ Čakovec, OŠ Belica, OŠ Prelog, II. OŠ Čakovec,  OŠ Šenkovec, OŠ Orehovica, OŠ Dr. Ivana Novaka Macinec, OŠ Strahoninec, OŠ Dr. Vinka Žganca Vratišinec,  OŠ Kuršanec, OŠ Sveta Marija, OŠ Domašinec, Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec, Knjižnica "Nikola Zrinski" Čakovec, Hrvatska zajednica Osnovnih škola, Brid Čakovec, Žar Ptica Zagreb, OŠ Podturen, Centar za kulturu Čakovec, Zavod za javno zdravstvo Čakovec, Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, OŠ Jože Horvata Kotoriba ...

 

 Dobar početak sezone natjecanja

Od 12. do 16. studenoga 22.887 učenika je u jednoj od 530 prijavljenih škola pristupilo natjecanju Dabar 2018. Ovo Međunarodno natjecanje promiče informatiku i računalno razmišljanju u preko 50 zemalja u cijelom svijetu.

 

Sudjelovalo je 12 naših učenika 7. i 8. razreda i to u kategoriji Mega-Dabar.

Dvoje učenika plasiralo se među 10% najboljih: Lana Naranđa iz 7.razreda i Leonard Kovač iz 8. razreda.

 

Prema kategorijama sudjelovao je sljedeći broj učenika:

MikroDabar – 1.243

MiliDabar – 2.812

KiloDabar – 8.778

MegaDabar – 6.195

GigaDabar – 3.859

Najboljih 10% u svakoj kategoriji čine učenici koji su ostvarili sljedeći ili već broj bodova:

MikroDabar – 8,83

MiliDabar – 6,5

KiloDabar – 8

MegaDabar – 8

GigaDabar – 6,85

 

 

 

Uredba o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka) predstavlja bitan napredak u području zaštite osobnih podataka.

Uz navedenu Opću uredbu, sastavni dio usvojenog zakonodavnog paketa je i Direktiva o zaštiti pojedinaca pri obradi osobnih podataka od strane nadležnih tijela u svrhe sprečavanja, istrage, otkrivanja ili progona kaznenih djela ili izvršavanja kaznenih sankcija i o slobodnom kretanju takvih podataka.

Tom će se Direktivom ujednačiti zaštita osobnih podataka koje obrađuju pravosudna i policijska tijela u državama članicama Europske unije.

Rasprave više nema - mnogi će požaliti za našim uzornim stranicama o radu i povijesti ove 185 godina stare organizirane odgojno - obrazovne ustanove.

Bili smo u prvom redu informativni i ažurni, sretni što možemo prikazati naše učenike u svakodnevnom učenju i igri biranim riječima, pravim reportažama, vijestima, izvješćima, a sve popraćeno nizovima fotografija.

Nadalje ćemo ostati informativni i ažurni, ali uz opise aktivnosti bit će fotografije na kojima neće biti naši učenici ili će biti snimke iz kutova koji ne otkrivaju lica učenika.

Iako imamo potpise roditelja da kontrolirano, uz dolje navedeni okvir, objavljujemo dio podataka o učenicima, vrijeme je da  postupamo drugačije.

Pozivamo također roditelje, djelatnike naše Škole, učenike i prijatelje da izbjegavaju izradu, širenje i bilo kakvo objavljivanje podataka o Školi i našim učenicima.

Više u vijestima

 

 

Zaštita osobnih podataka ustavna je kategorija kojima je svakom građaninu u okviru zaštite ljudskih prava i temeljnih sloboda zajamčena zaštita osobnih podataka, njihove sigurnosti i tajnosti, a bez privole ispitanika osobni podaci mogu se prikupljati, obrađivati i koristiti samo  uz uvjete određene zakonom (Članak 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka NN, br.103./03.). Za sve objavljeno na stranicama Škole imamo pismenu suglasnost roditelja. Ukoliko se na stranicama objavi nešto što roditelji ne žele ili nije u skladu sa zakonskim odredbama, treba se odmah obratiti Školi pismenom izjavom ili usmenom zamolbom.