Medalje sa svih strana - natjecanja naših učenika u natjecanjima koja OŠ Hodošan podržava

(izvaškolska) školske 2012./13. godine

 

"Vatru gasi, sve nas spasi!!!"

Izvanredno 5. mjesto za dvije ekipe mladeži DVD-a Palinovca!!! Junaci su: Ana Jančec, Dina Baranašić, Stiven Sabol, Lara Čemerika, Dijana Klobučarić, Viktor Srpak, Dajana Sabol, Dominik Horvat, Glorija Srpak, Petra Tomašek, Sandro Kerovec i Damir Horvat

U Zadru , na stadionu Višnjik, održano je 10. Državno natjecanje vatrogasne mladeži RH na kojem je snage odmjerilo 140 ekipa. Domaćin ovogodišnjeg natjecanja bila jeVatrogasna zajednica Zadarske županije.

Svi sudionici, njih 1500 pokazali su vještine u tzv. suhim disciplinama, naučene u matičnim DVD-ima, no natjecanje je pokazalo kako najbolju mladež ima DVD Bedekovčina, jer su njihovi članovi, i muški i ženski, osvojili prvo mjesto na natjecanju.

Uz mlade hrvatske vatrogasce, na natjecanju je sudjelovalo i šest gostujućih ekipa iz Njemačke, Mađarske , Italije, BiH, Austrije i Slovenije, a pobjedu su ponijeli vatrogasci BiH.

Pred samo proglašenje pobjednika postrojili su se županijski ešaloni, a voditelj natjecanja, Mijo Brlečić podnio je prijavak pomoćnici ministra MUP-a, Ines Krajčak.

Organizator natjecanja je Hrvatska vatrogasna zajednica, a pokrovitelji Ministarstvo unutarnjih poslova i Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Predsjednik HVZ-a Ante Sanader čestitao je pobjednicima, ali i svim sudionicima natjecanja, izrazivši zadovoljstvo da je natjecanje proteklo vedrom raspoloženju i najboljem redu.

- Oduševljen sam ovolikim brojem mladih ljudi zainteresiranih za zvanje vatrogasca, danas ste pokazali borbenost i znanje. Ovoliki broj mladih natjecatelja dokaz je nastavka 150 godina duge tradicije vatrogastva u Hrvatskoj-istaknuo je Sanader.

Službeni rezultati (*.pdf)