IX. natjecanje mladeži Crvenog križa za osnovne i srednje škole Međimurske županije

OŠ Hodošan, subota, 16. ožujka 2013. godine.

Osvojeno 1. mjesto!!!!

Rezultati IX. natjecanja mladeži CK:

a) podmladak - osnovne škole

b) mladež - srednje škole

 

Bilten natjecanja (*.pdf format)

 

Potpuni podaci su na stranicama Gradskog društva Crvenoga križa: http://www.crveni-kriz-cakovec.hr

 

 

 

Galerija fotografija

 

Tekst slijedi

 

Druga galerija fotografija je na stranici Gradskog društva Crvenoga križa Čakovec

V. međužupanijsko natjecanje mladeži Crvenog križa za osnovne i srednje škole Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije

Srednja škola Krapina, subota, 13. travnja 2013. godine.

Osvojeno 2. mjesto!!!!

 

Dva druga mjesta na međužupanijskom natjecanju

 

Dokaz više da se dobro radi

Sve je počelo na županijskom natjecanju u Hodošanu gdje su pobjedu ponovo odnijele ekipe podmlatka OŠ Hodošan i mladeži Gimnazije Josip Slavenski Čakovec čije su članice redom naše bivše učenice!!! Sada su taj uspjeh prvaci morali dokazati na međužupanijskom natjecanju.

U Hodošanu se opet sastala jedna vesela družina, kojoj su zamjerali samo jedno - da su članice energične u pružanju prve pomoći i žele pomoći - odmah! A sve ostalo: znanje, vještina, odnos unutar ekipe bio je uzoran. Ekipu je vodila Ana Jančec, već poznata po vođenju ekipe OŠ Hodošan iz vjeronauka i osvojenom 5. mjestu u državi. Tijekom kratkih proljetnih priprema pomagala im je doktorica Gabrijele Turk,  šminker Boris Barić i grupa uvijek spremnih manekena.

 

          

Ovogodišnje 5. međužupanijsko natjecanje mladeži Crvenoga križa Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije održano je 13. travnja u Srednjoj školi Krapina.  Na natjecanju su sudjelovale osnovne škole: OŠ Hodošan, Čakovec; OŠ Belec; OŠ Ante Starčevića, Lepoglava; OŠ Đurđ, Ludberg; OŠ Vidovec, Varaždin; OŠ Breznički Hum, Novi Marof; OŠ „Ljudevit Gaj“ Krapina; OŠ Stjepana Radića, Brestovec Orehovički; OŠ Oroslavje; OŠ Viktora Kovačića, Hum na Sutli; OŠ Lijepa Naša, Tuhelj. Srednje škole koje su sudjelovale na natjecanju su: Gimnazija Josipa Slavenskog, Čakovec; Srednja škola Zlatar; Srednja škola Krapina; Srednja škola Pregrada; Srednja škola Oroslavje i Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola, Varaždin. Svečano otvaranje bilo je u sportskoj dvorani Srednje škole Krapina.

            Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec organiziralo je prijevoz autobusom. Vozač Rudi Expressa Božidar Medvar u Krapinu je sigurno dovezao ekipe iz Međimurja, liječnice i druge članice i članove povjerenstava: Nikolu Dragosavca, Dubravku Kečkeš, Sanju Goleš, Karlu Sabolek Lovrec, Alenku Novak, Štefaniju Minuvranu i Borisa Barića. U autobusu i kasnije tijekom natjecanja ekipe su pratili predsjednik GDCK Čakovec Mladen Valkaj, ravnateljica Nada Špoljarić, dopredsjednik Antun Halić, članice UO Zdenka Lipić, Katarina Matulin i Milivoj Kossi, volonteri Dubravka Novak, Vera Matulin, Josip Horvat i Karla Zanjko i ravnatelj OŠ Hodošan Ivan Barić. Pozdravni govor putnicima održao je predsjednik Mladen Valkaj istaknuvši ogromno zadovoljstvo dosad postignutim rezultatima.

            Organizatori su pripremili zaista sve potrebno. Odmah pri dolasku počastili su sve goste obilnim doručkom. Program u dvorani bio je  kratak i svhovit: sudionike natjecanja, mentore i goste su u ime domaćina Društva Crvenog križa Krapinsko- zagorske županije pozdravili ravnatelj Davor Šimunović i predsjednica Štefica Pasarić, te ravnatelj Srednje škole Krapina Ivica Rozijan. Odlično je zatim pjevala Nika Papež, a svi sudionici su upoznati s pravilima natjecanja.

Natjecanje je krenulo po složenom planu vježbi i pisanja testova. Zbog strogih pravila nismo bili nazočni ni na jednom od brojnih radilišta. Za vrijeme natjecanja za goste je organizirano turističko razgledavanje Krapine i njenih poznatih muzeja.Nakon natjecanja saznalo da su postojale žalbe, ali neosnovane  i konačno su svi sudionici bili pozvani u dvoranu na proglašenje rezultata. U kategoriji mladeži prvo mjesto zauzela je ekipa Srednje škole Krapina sa 113,8 bodova od ukupno 120 mogućih bodova; drugo mjesto zauzela je ekipa Gimnazije Josipa Slavenskog iz Čakovca sa 112,6 boda, a treće mjesto zauzela je ekipa mladeži Srednje škole Pregrada sa 103,1 boda. U kategoriji podmlatka prvo mjesto zauzela je ekipa Osnovne škole „Ljudevit Gaj“ iz Krapine sa 114,7 bodova, drugo mjesto zauzela je ekipa Osnovne škole Hodošan iz Čakovca sa 114,3 boda, a treće mjesto zauzela je ekipa Osnovne škole Stjepana Radića iz Brestovca Orehovičkog sa 114,1 bodova. Nakon što su postale sigurne nositeljice srebrnih odličja članice pomlatka OŠ Hodošan i članice mladeži Gimnazije Josip Slavenski Čakovec pokazale su je neskrivenu radost. Ekipi pomlatka prvo mjesto izmaklo je za mali dio jednog boda (maksimalni broj bodova je 120). Ekipe su se natjecale u sastavu: mladež Gimnazije Josip Slavenski -  mentor Krešimir Trojko i članice Ana Zrna, Tajana Pavlic, Iva Ivković, Martina Halić, Darja Barić i Marta Sabol; ekipa pomlatka OŠ Hodošan - mentorica Monika Kanižaj i članice Ana Jančec, Danijela – Katarina Dominić, Ines Oreški, Nikolina Zrna, Lara Čemerika i Petra Tomašek.

 

           Kao i uvijek moram naglasiti da je sustav i kvaliteta natjecanja u organizaciji GDCK Čakovec među najboljima u Hrvatskoj. To potvrđuje podatak da od uvođenja novog sustava natjecanja i u neravnopravnoj borbi na međužupanijskim natjecanjima na 5 natjecanja po jedna međimurska ekipa pomlatka (protiv najmanje 9 ekipa Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije) u 4 natjecanja izborila 3 prva, 1 drugo i 1 treće mjesto!, a da je naša ekipa mladeži u borbi s najmanje 7 ekipa u 5 natjecanja dosad ostvarila 4 druga i 1 četvrto mjesto … S jedne strane to smanjuje troškove na državnoj razini, ali se povećavaju troškovi gradskih društava i u samom startu "desetkovane" su  šanse osvajanja naslova za naše dvije ekipe. I u tom neravnopravnom omjeru uvijek su osvojena odličja! Istaknimo da je u isto vrijeme na četiri državna natjecanja naše ekipe osvojile su 1 treće, 1 četvrto i 1 šesto mjesto.

Potvrđen je rad, vježba, samoodricanje. Prekrasne učenice i njihovi voditelji opravdali su Gradskog društva Crvenoga križa Čakovec i njihovih škola u sustavni rad s mladim humanitarcima. (Tekst i slike: raw)