Medalje sa svih strana - natjecanja naših učenika u natjecanjima koja OŠ Hodošan podržava

(izvaškolska) školske 2013./14. godine

Karate

Napomena: novije vijesti su uvijek na vrhu

Nino i Lana Blagus osvojili 5 medalja!        

U nedjelju 3. svibnja 2014. godine naš klub je bio domaćin karate turnira pod nazivom 2 Karate Style Mala Subotica. Natjecalo se oko 150 natjecatelja. Lana se borila pojedinačno u kategoriji mlađih učenica - 28kg i tamo osvojila broncu. Nakon toga se borila ekipno gdje su cure osvojile zlatnu medalju.

Nino se prvo borio ekipno gdje su dečki osvojili srebro. Nakon toga je imao borbe u kategoriji mlađih učenika - 26kg gdje je osvojio također srebro. Na kraju se borio i u kategoriji učenika-30kg gdje se držao hrabro i vodio do zadnjih sekundi borbe, ali je onda dobio za neke zabranjeni udarac u glavu, međutim suci su odlučili dati 3 boda protivniku i Nino je izgubio borbu 5:3. Na kraju su i Lana i Nino bili sretni jer osvojiti 5 medalja nije mala stvar!

 

Đurđevac Open 2014.

Drugo srebro

Grad Đurđevac je 6. travnja 2014. g. bio domaćin karate turnira pod nazivom Đurđevac Open 2014. Nastupilo je jako puno natjecatelja. Borila sam se u kategoriji mlađih učenica  do 28 kg. Imala sam 3 borbe. Prve dvije sam pobijedila i stekla pravo da se borim u finalu. Finale je bilo zanimljivo jer sam se borila sa prijateljicom iz mog kluba koja je starija od mene i već dugo trenira karate. Iskustvo je pobijedilo i izgubila sam 6:3. Bila sam jako sretna bez obzira na poraz - srebro je ipak srebro!

Lana Blagus 1.h

 

Pehar i zlato

Nastupilo je više od 300 natjecatelja od kojih je jedan dio bio iz bosanskog KK-a Energija Bosanski Brod. Borio sam se u kategoriji mlađih učenika do 26 kg, gdje je nastupilo 12 natjecatelja. Imao sam 4 borbe i u sve 4 sam pobijedio. Osvojio sam zlatnu medalju, a ono zbog čega sam bio posebno sretan je bio pehar. To mi je bio prvi osvojeni pehar od kad treniram karate. Moj klub je osvojio ukupno 7 zlatnih, 3srebrne i 2 brončane medalje.

Nino Blagus, 3.h

 

Cro Cup turnir u Nedelišću

 

U subotu 15. ožujka 2014. g. Karate klub Nedelišće bi je domaćin karate turnira pod nazivom Cro Cup Nedelišće 2014. Turnir se održao u dvorani Aton, a natjecatelja je bilo jako puno.Najviše je bilo natjecatelja moje kategorije i to me jako veselilo.Borio sam se u kategoriji mlađih učenika - 28 kg. Konkurencija je bila jaka ali sam dao sve od sebe i pobijedio u sve četiri borbe te osvojio ZLATNU medalju. To mi je bilo prvo natjecanje ove godine i počelo je dobro, a ja ću se potruditi da ovakvih natjecanje bude što više. Moram pohvaliti moju sestru  koja je bila sjajna i osvojila srebrnu medalju. Jako sam ponosan na Lanu.  Nino Blagus, 3.h

 

 

 

 

Moja prva medalja

Nakon dva probna natjecanja koje sam imala u 12. mjesecu 2013., koja su bila samo dva mjeseca od početka treniranja karatea, bila sam spremna na ovo prvo pravo natjecanje za mene. Borila sam se u kategoriji mlađih učenica – 28 kg., gdje je nastupilo 9 karatistica. Imala sam tri borbe i pobijedila u prve dvije te dobila priliku da se borim za zlatnu medalju.U finalu sam se borila protiv karatistice koja je dvije godine starija i trenira već tri godine i držala se dobro do zadnjih 10 sekundi kada je iskustvo pobijedilo. Izgubila sam samo 2:0 i to je bilo odlično. Svi su me hvalili i bila sam jako sretna što sam osvojila srebro u prvim pravim borbama. Lana Blagus 1.h

 

Prvenstvo sjeverozapadne Hrvatske

 

Osvojio sam broncu

U nedjelju 12. siječnja 2014. godine održalo se prvenstvo sjeverozapadne Hrvatske. Prvenstvo se održalo u Ivancu i to je bilo ujedno i kvalifikacijsko natjecanje za prvenstvo Hrvatske koje će se ove godine u ožujku održati u Nedelišću. Konkurencija je bila jaka ali sam dao sve od sebe i osvojio treće mjesto. Najljepše od svega je bilo to što smo svi iz mojeg kluba osvojili po neku medalju. Uspjeh je bio velik jer smo osvojili najviše medalja a bilo nas je najmanje. Trener me  premjestio iz mlađih učenika u učenike, što znači da sam se borio sa višim, starijim i iskusnijim borcima i ova bronca mi vrijedi više od zlata što me jako veseli. Nino Blagus, 3.h

Međunarodni turnir u karateu

 

Zlato i srebro

U Križevcima, dana 24. studenoga, sudjelovao sam na međunarodnom turniru u karateu. Natjecalo se oko 200 sudionika i konkurencija je bila velika. U mojoj skupini učenika - 26kg. Borilo se 10 natjecatelja. Imao sam tri borbe i u sve tri sam pobijedio. Osvojio sam zlatnu medalju i bio sam jako sretan. Sljedeće natjecanje je bilo 30. studenoga  u Varaždinu. Tamo se također održao međunarodni turnir pod nazivom Kup Svetog Nikole Varaždin. Tamo je bilo jako puno natjecatelja pogotovo onih mlađih zbog dolaska Krampusa, Lina i Svetog Nikole koji nam je donio puno slatkiša. U svojoj skupini učenika do 26 kg. osvojio sam srebrnu medalju. Bilo je jako lijepo sudjelovati na tom turniru koji mi je bio do sada najljepši.Moram još napomenuti da se na oba turnira borila i moja sekica koja trenira karate tek 2 mjeseca i mada nije osvojila nijednu medalju, borila se kao mali lavić. Kako u ovoj godini više nemam natjecanja, mogu biti jako sretan jer sam ukupno osvojio dvije brončane, dvije srebrne i dvije zlatne medalje.

                                                                                                                                 Nino Blagus 3.h

 

Moja prva zlatna medalja

U subotu 31. kolovoza 2013. godine Karate klub GLOBUS iz Čakovca bio je organizator međunarodnog turnira u karateu. Sudjelovali su natjecatelji iz Mađarske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Rusije, Češke, Slovačke itd. Imao sam dvije borbe u disciplini i kategoriji do 30kg i pobijedio u obje borbe. Tako sam s maksimalnim brojem bodova i dvije pobjede osvojio ZLATNU MEDALJU.

Bio sam presretan kad sam stao na najviše postolje i to mi je dalo još više poticaja da napredujem u sportu. Drugi natjecatelji iz mojeg kluba (KK Mala Subotica) također su osvojili puno odličja i svi smo bili sretni. Zahvaljujem se mom treneru Tomici jer bez njega teško bi bilo osvojiti medalje.Trudit ću se i dalje da budem dobar u karateu.

                                                                                                       Nino Blagus, 3.h

Viktorija Horvat