Medalje sa svih strana - natjecanja naših učenika u natjecanjima koja OŠ Hodošan podržava

(izvaškolska) školske 2013./14. godine

Likovna kultura izvan sustava

Katarina Dominić je bila jedna od rijetkih učenica (mada ih je bilo još) koja je kontinuirano napredovala od 5. pa do 8. razreda i vjerojatno je zaslužila posebnu nagradu. Ima i sada dobrih učenica i učenika. Šteta da se likovna kultura ne cijeni više u obrazovanju u Hrvatskoj i podigne satnica. Bilo bi puno više sličnih događaja, a i estetska kultura mladih bi na bila na višoj razini.

Profesor Nenad Kipke, učitelj likovne kulture u OŠ Hodošan

Diplome i priznanja za desetero hrvatskih učenika koji su sudjelovali na Međunarodnom literarnom natječaju GOI i Međunarodnom likovnom natječaju Kanagawa Bijenale koji su se održali prošle godine u Japanu, dodijeljena su danas u Hrvatskom školskom muzeju
Radove učenika iz Hrvatske za natječaje, koji svake godine okupe brojnu djecu i mlade iz cijeloga svijeta, organizira, prikuplja i šaljeHrvatski školski muzej, u suradnji s japanskim veleposlanstvom u Hrvatskoj.

Međunarodna izložba u Kanagawi održava se bienalno od 1980., a samo prošle godine primila je 24 tisuće prijava iz 91 zemlje. Iz Hrvatske je poslano 67 radova, a tri su nagrađena, od čega je i jedna posebna nagrada, od njih 50, predsjedavajućeg japanskog odbora za nagradu UNICEF-a pripala hrvatskoj učenici.
Riječ je o našoj bivšoj učenici  Danijeli Katarini Dominić iz Osnovne škole Hodošan iz Hodošana, a druge dvije nagrade, od 400 dodijeljenih, dobili su Andrija Blažević iz Osnovne škole Bartola Kašića iz Zadra, te Diana Pavliček iz Osnovne škole Visoko.

 

 

Literarni natječaj GOI također se priprema na svjetskoj razini u organizaciji UNESCO-a i GOI Mirovne organizacije. Na ovogodišnji natječaj stiglo je više od 15 tisuća radova iz 157 zemalja, a hrvatski učenici osvojili su sedam diploma.
To su Lorena Herman iz Gimnazije Josipa Slavenskog iz Čakovca,Daria Ferenc, Matea Škvorc i David Bručić iz Osnovne škole Belica, Jan Tucman Horvat i Nikolina Matić iz Drvodjeljske škole u Zagrebu te Majda Tomljanović iz Srednje škole u Delnicama.