VI. međužupanijsko natjecanje mladih Crvenog križa snovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije

OŠ Hodošan, subota, 5. travnja 2014. godine.

 

Naslovna stranica

Potpune informacije i stotine fotografija nalaze se na stranici Gradskog društva Crvenoga križa Čakovec:

www.crveni-kriz-cakovec.hr

Bilten natjecanja (*.pdf format) - finalna verzija (definite final)

 

 

Novo međužupanijsko prvo mjesto

U subotu, 5. travnja,  u Osnovnoj školi Hodošan održano je 6. međužupanijsko natjecanje mladih Crvenoga križa za osnovne i srednje škole. Na natjecanju je sudjelovalo  19 ekipa iz osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije.

            Natjecanje je okupilo ukupno 300 sudionika. Ispitna povjerenstva činili su liječnici i medicinski tehničari i sestre uz uspješnu podršku djelatnika i volontera Gradskog društva Crvenoga križa te djelatnika i učenika OŠ Hodošan.  Uvodni  kulturno-umjetnički program dali su članovi zbora i neovisna kazališna družina Matične škole te mali folklor Područne škole Sveti Juraj u Trnju. Natjecanje je otvorio načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, a sav rad mladih humanitaraca pozitivno je ocijenio Branko Sušec, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije.

            Prema podacima izvršnog organizatora i ravnatelja škole domaćina Ivana Barića među osnovnim školama, u konkurenciji podmlatka, najuspješnija je bila ekipa Osnovne škole Hodošan, druga je ekipa Osnovne škole Veliko Trgovišće, a treća je ekipa Osnovne škole Ivana Kikuljevića Sakcinskog iz Ivanca.

            Ekipu Osnovne škole Hodošan čine Glorija Srpak, Karmela Vadlja, Ana Sinković, Nina Dominić, Petra Tomašek i Karla Hajdinjak, a vodi magistrica edukacije biologije i kemije Monika Kanižaj.

            Među srednjim školama, u kategoriji mladeži, prva je ekipa Srednje škole Ivanec, druga je ekipa Srednje škole Krapina,  a treće mjesto zauzela je ekipa Srednje škole Pregrada. Ekipa Ekonomske i trgovačke škole Čakovec zauzela je odlično četvrto mjesto.

            Na dosadašnjih 6 međužupanijskih natjecanja po 2 ekipe ekipe iz Međimurja (uvijek po jedna podmlatka i jedna mladeži)  u konkurenciji ostalih stotinu ekipa iz Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije osvojile su ukupno  11 medalja, od toga 4 prva mjesta, 5 drugih i 1 treće što govori o visokoj razini priprema i rada s mladima pod okriljem Gradskog društva Crvenoga križa Čakovec. Stoga su na svečanosti u Zelengaju pehare, medalje i Bilten natjecanja pobjednicima podijelili upravo ponosni djelatnici GDCK Čakovec i predsjednik Natjecateljskog povjerenstva Kristijan Valkaj.

            Dvije pobjedničke ekipe, iz Osnovne škole Hodošan i Srednje škole Ivanec, bit će sudionice 18. državnog  natjecanja u Novom Vinodolskom početkom mjeseca svibnja. Pripremu ekipe OŠ Hodošan za državno natjecanje vrijednom donacijom lutke za vježbe oživljavanja i skupog potrošnog  sanitetskog materijala omogućila je podružnica Euroherca  d.d. Čakovec. Poklon je vođi ekipe Gloriji Srpak uručio djelatnik podružnice Stanko Bogdan. Jedina preostala donacija bila je od strane Turističke zajednice Grada Čakovca u vidu novoizdanih brošura o Čakovcu koje su podijeljene mentorima i gostima - sudionicima edukativnog puta u Čakovec gdje je razgledan Muzej Međimurja i uži centar županijskoga središta.

                Hvala na suradnji svima koji su me podržali u teškom poslu organizacije. Bili ste divni svi od prvog i najmanjeg djeteta pa preko savjesnih djelatnika moje drage škole i sve do nastarijeg volontera!!! Klanjam se s poštovanjem;

                                                                                   Ravnatelj: Ivan Barić, dipl. učitelj

 

Na slici su prvoplasirane ekipe: OŠ Hodošan i Srednja škola Ivane