Medalje sa svih strana - natjecanja naših učenika u natjecanjima koja OŠ Hodošan podržava

(izvaškolska) školske 2014./15. godine

Karate

Napomena: novije vijesti su uvijek na vrhu

NATJECANJE U VUKOVARU

 

U subotu, 16. svibnja 2015., u 5 sati ujutro krenuo sam u Vukovar. Tamo se održavalo natjecanje u karateu „ Kup Vukovara“. Moja sestra Lana i ja osvojili smo zlatne medalje i pehar. Bili smo jako ponosni na sebe. Nakon natjecanja išli smo pogledati vodotoranj, spomen dom Ovčaru i Dunav. Na  kraju smo išli na Trpinjsku cestu pogledati tenk koji je bio ogroman i jako mi se svidio. Popodne smo krenuli kući. Bilo mi je prelijepo u Vukovaru i nadam se da ću i iduće godine ići tamo.

Nino Blagus, 4.j

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nakon natjecanja Nino je demonstrirao karate vježbe za drugove iz razreda

 

 

 

 

U Vukovaru Nino i Lana osvojili zlatne medalje

Vukovarski KK VUKOVAR 91, 16. svibnja, bio je domaćin karate turnira pod nazivom KUP VUKOVARA 2015. Nastupilo je oko 300 natjecatelja.Lana se borila u kategoriji mlađih učenica -28 kg gdje je pomela konkurencije sa rezultatima 6:0 i 5:0. Pobijedivši u finalu osvojila je zasluženu zlatnu medalju i pehar. Nino se natjecao u kategoriji učenika -30 kg gdje je u prvoj borbi pobijedio 8:0 u drugoj 6:0 i izborio finalnu borbu gdje je fantastičnom borbom pobijedio aktualnog prvaka Hrvatske sa 5:0. Veselju nije bilo kraja jer ostvariti takve rezultate na tako jakom natjecanju i to u VUKOVARU nije mala stvar i taj uspjeh se ne smije nikada zaboraviti. Bravo Nino i Lana! Nakon natjecanja posjetili smo Ovčaru, vodotoranj, luku Vukovar i druge znamenitosti ovog ponosnog grada heroja.

                                                                                                  

                                                                                                 

Zlato i dvije bronce

 

 

U subotu 2. svibnja 2015. održan je "3.STYLE CUP" Mala Subotica.Na turniru je sudjelovalo 258 natjecatelja iz 28 klubova iz Hrvatske.Ja sam se natjecao u tri kategorije i osvojio sam tri medalje.U kategoriji KATE  ciciban  početnici osvojio sam 1. mjesto i dobio prvu zlatnu medalju, dok sam u kategoiji KATE učenici od  7-9 g. osvojio 3. mjesto i dobio brončanu medalju. Kate sada također treniram u KK Mala Subotica 2 puta tjedno.U borbama sam u kategoriji učenici od 7-9 g. - 26kg. osvojio 3. mjesto i dobio još jednu brončanu medalju.

                                    Matija Markač 1h.

           Lana i Nino Blagus zajedno osvojili sedam medalja

 

U subotu, 2. svibnja Naš karate klub Mala Subotica je bio domaćin turnira pod nazivom 3. Karate Style Mala Subotica.Organizirali smo turnir na kojem je nastupilo oko 250 natjecatelja.

Odazvali su se mnogi klubovi iz cijele Hrvatske, pa čak i oni s mora. Lana je prvi put nastupila u katama i bila solidna treća. U borbama je sve pobjeđivala i došla do finala sa prvakinjom Hrvatske i završila borbu sa 1:1 ali zbog jedne kazne viška Lana je izgubila  tu borbu i osvojila srebrnu medalju.

Nino je također po prvi puta nastupio u katama i osvojio brončanu medalju. Nakon toga je imao borbe u kojima je briljirao sa rezultatima 9:0, 6:0 i u finalu sa jakim protivnikom rezultirao sa 5:0. Bio je jako sretan i ponosan. Po prvi put Nino je nastupio i ekipno kate i osvoji zajedno sa svojim prijateljima srebrnu medalju. Ekipno se borio i u kategoriji učenika u borbama i u kategoriji mlađih kadeta također u borbama gdje su dečki osvojili srebrne medalje. Veselju nije bilo kraja pa smo se nakon pospremanja dvorane svi zajedno zabavili.

                                                                                         Lana  Blagus 2.h. i Nino  Blagus 4.j.

I Matija skuplja medalje

 

Srebro i bronca

U nedjelju 19.4.2015.g.bio sam na karate turniru u Konjšćini.

Prvi put natjecao sam se u kategoriji kate i osvojio sam srebrnu medalju,

dok sam u kategoriji borbe osvojio broncu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

               

Matija osvojio broncu

U subotu11.4.2015. održan je 6.Međunarodni karate turnir "Đurđevac Open 2015.",

Na turniru je bilo 616 natjecatelja,59 klubova iz 9 država.Na samom početku turnira govorom nam se obratio i Branko Zorko.Ovo je tek moj drugi turniri jako sam sretan što sam osvojio brončanu medalju.

Matija Markač

 

 

 

Poštovani !  Obavještavamo vas o uspjehu učenice Paole Horvat 5.b razreda na natjecanju u karateu 11. 4. 2015. Open  Đurđevac. Osvojila je 2. mjesto u kategoriji UČENICE + 44 kg. Ona trenira u KK Mala Subotica 4 puta na tjedan. Ovo joj je bilo prvo natjecanje. 

David Horvat

Lana Blagus osvojila srebro

 

U subotu 28. ožujka, održao se internacionalni turnir u karatama pod naslovom CRO CUP 2015. Nedelišće. Domačini turnira su bili KK Nedelišće i KK Globus iz Čakovca. Nastupilo je 353 natjecatelja a sam turnir je bio dosta jak što se tiče kvalitete natjecatelja. Lana se borila u kategoriji mlađih učenica -28 kg. U toj kategoriji je nastupilo 6 natjecateljica a među njima je bila i prvakinja Hrvatske u toj katagoriji.U prvoj borbi Lana je glatko pobijedila 9:0, u drugoj 3:1 i izborila pravo za finale. U finalnoj borbi Lana se borila sa prvakinjom Hrvatske Ii pokazala da nimalo ne zaostaje za njom a rezultat je bio 2:0 za prvakinju Hrvatske. Tako je Lana osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju i bila je jako ponosna na svoj veliki uspjeh. Nino  je također nastupio na tom natjecanju i odlično odradio prvu borbu ali mala greškica ga je koštala negativnog rezultata od 1:0 za njegovog protivnika koji je bio fenomenalan. U drugoj borbi taj protivnik je izgubio od reprezentativca Mađarske koji je bio za klasu bolji od svih i tako je Nino izgubio pravo na daljnje borbe i ostao bez medalje. On se borio u kategoriji učenika -30 kg. gdje je nastupilo 12 odličnih natjecatelja iz više zemalja.

 Lana Blagus 2.h.  i  Nino Blagus 4.j.

 

Nino osvojio broncu

 

Karate klub Globus iz Nedelišča, 24. siječnja 2015. g. je bio domaćin turnira pod nazivom GRAND PRIX MEĐIMURJA 2015.

Nastupilo je oko 200 natjecatelja.Turnir je po jačini bio dosta jak, mada je bio namjenjen mlađim uzrastima.Nino je bio u kategoriji učenika-30kg.U toj skupini je bilo 8 jakih natjecatelja.Prvu borbu Nino je odradio odlično i rezultat je bio 0:0, međutim suci su u preglašavanju odlučili da pobjednik bude onaj koji se slabije kretao,sporije radio tehnike a to je bio Ninin protivnik. Ponekad i suci pogriješe što se dokazalo u raspravi sa drugim sucima.Nino se nije dao smesti i hrabro nastavio borbu za 3. mjesto. U toj borbi ni suci ni nitko nije mogao zaustaviti Ninu da pobijedi protivnika 4:3 i osvoji zasluženo 3. mjesto. Bio je jako sretan jer natjecatelj koji je osvojio 1.mj. je bio Ninijev protivnik u prvoj borbi što dokazuje Ninovu kvalitetu. Bravo Nino!!!!!!

 

I PŠ Juraj je u konkurenciji!

 

Sven Čavlek, učenik 2.j, je  već drugu godinu član Karate kluba Nedelišće. Ove je godine na velikim sportskim manifestacijama osvojio  čak tri lijepa odličja, okitivši se brončanom, srebrnom i zlatnom medaljom

 

Srebro u Varaždinu

 

 

 

 

 

U subotu 29.11.2014. održan je 10. međunarodni karate turnir "Sveti Nikola".

Prijavljeno je bilo 414 natjecatelja iz 48 klubova Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ja treniram 4 puta na tjedan u KK Mala Subotica i ovo je bio moj prvi karate turnir pa sam bio vrlo sretan i ponosan kad sam osvojio 2. mjesto i dobio srebrnu medalju.

Matija Markač. 1.h

 

 

10. karate turnir "Kup sveti Nikola 2014." Varaždin

 

 

 

    Ove subote 29. studenog 2014.g. u Areni Varaždin odigrao se karate turnir pod nazivom 10.karate turnir "Kup sveti Nikola 2014" Varaždin. To je najljepši turnir od svih posebice, zbog toga jer sudjeluju samo natjecatelji do juniora a to znači oni najmlađi.Prilikom otvorenja turnira prvo je došao Krampus a onda i sam sveti Nikola.

    Naravno Krampus se šalio, a sveti Nikola je podijelio mnoštvo darova dok je veliki Lino dijelio kolače. Nastupilo je točno 407 natjecatelja, što iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine koje je dovela svoju mlađu reprezentaciju.U  Laninoj skupini mlađih učenica do 28 kg nastupilo je 9 natjecateljia. Nakon prve pobjede i poraza u drugoj borbi Lana se borila za treće mjesto i pobijedila.Tako je hrabrim nastupom protiv večih i starijih natjecateljica osvojila broncu zlatnog sjaja.

    Nino se borio u skupini mlađih učenika do 28 kg gdje je nastupilo 14 natjecatelja. On je imao pet borbi i u svih pet je pobjedio jaku konkurenciju na ovim prostorima. Pokazao je da je vrhunski sportaš i tako je ZLATNOM medaljom zaokružio svoje odlične nastupe u kategoriji mlađih učenika.

    Početkom iduće godine Nino prelazi u višu razinu natjecanja čemu se raduje jer je u dosadašnjoj kategoriji napravio najviše što se moglo napraviti.

 Lana Blagus 2.h. i Nino Blagus 4.h.

Lana Blagus i Nino Blagus osvojili 4 medalje

 

Ove nedjelje, 12. listopada, Karate klub Ivanec je bio domaćin karate turnira pod nazivom Ivanec 2014.Nastupilo je oko 150 natjecatelja od kategorije mlađih učenika do juniora.Lana se borila u kategoriji mlađih učenica-26 kg. gdje je u prvoj borbi pobijedila sa uvjerljivih 9:0.Tom pobjedom osigurala si je finale u kojima je izgubila 4:3.U toj kategoriji nastupile su 4 natjecateljice.Srebrna medalja i trud koji je Lana uložila dokaz su da ona ima temelj za daljnja osvajanja medalja.Nino je imao malo teži put do osvajanja odličja jer u njegovu kategoriju mlađih učenika-30 kg spojili sa kategorijom mlađih učenika -32 i 34 kg.On se borio protiv jačih, večih i starijih boraca što ga nije nimalo smetalo, več je u prvoj borbi pobijedio4:1.Druga borba bila je malo teža gdje je izgubio 1:0.Tim rezultatom izgubio je pravo na finale te se morao boriti za 3.mj.U borbi za 3.mj. pobijedio je uvjerljivo 6:0.Ta kategorija brojila je 9 natjecatelja.Nakon toga se borio ekipno za svoj klub u kategoriji mlađih učenika, osvojivši 2. mj.Pošto nije bilo dosta natjecatelja za ekipno natjecanje učenika za svoj klub, Nino se hrabro prijavio u jaču kategoriju i pomogao svojim prijateljima da osvoje također 2. mj.Na kraju je sljedilo zajedničko slikanje i razmjenjivanje dojmova o ovom natjecanju gdje su svih 12 natjecatelja iz KK Mala Subotica osvojili medalje.

 

 

 

 

 

Bronca u Zagrebu

Zagrebački karate klub ZAGREB KARATE KUP, 14.rujna 2014. bio je domaćin karate natjecanja pod nazivom CROATIA OPEN 2014. Nastupilo je oko 890 natjecatelja iz 12 zemalja.Borio sam se u kategoriji mlađih učenika - 28kg. U mojoj skupini su bili Mađari, Bosanci i Hrvati. Bilo nas je 8. U prvoj borbi izgubio sam 3:0 od mađarskog borca koji me ozlijedio. U drugoj borbi sam stisnuo zube i pobijedio natjecatelja iz Bosne i Hercegovine 6:0. Ta pobjeda mi je donijela brončanu medalju.  To je bila velika pobjeda s obzirom na jaku konkurenciju.  Poslije natjecanje smo svi iz mojeg kluba (nas 7 koji smo išli u Zagreb) za nagradu išli u McDonalds na klopu. Nino Blagus 4.h

 Prva pa zlatna!

U subotu 6. rujna ove godine, Karate klub Međimurje iz Čakovca bio je domaćin karate Internacionalnog karate turnira Međimurje Open. Nastupilo je oko 500 natjecatelja. Došli su gosti iz Slovenije, Mađarske itd. Borio sam se u kategoriji mlađih učenika do 30kg. Nakon dvije borbe u kojima sam pobijedio ušao sam u finale gdje sam također pobijedio i osvojio ZLATNU medalju. Jako sam sretan što sam jesenski dio natjecanja započeo odlično.  Nino Blagus 4.h