Medalje sa svih strana - natjecanja naših učenika u natjecanjima koja OŠ Hodošan podržava

(izvaškolska) školske 2014./15. godine

Ribolov

Napomena: novije vijesti su uvijek na vrhu

JOŠ JEDAN MOJ RIBIČKI POTHVAT

 

              Može li kiša zaustaviti veliki ribički pothvat u Donjem Hrašćanu? Ranog jutra ove subote 2. svibnja želja mi je bila ne samo uloviti ribice da bih osvojio prvo mjesto na natjecanju, već da pokažem da sam najbolji ribić kadet u svojem mjestu. Moju nervozu smirivao je moj otac koji mi je pripremio svu opremu i čudesna platforma koja je izgledala kao svemirski brod. I ne samo to.

 

 

            Možete li zamisliti kad sam na natjecanju ugledao mog učitelja Dragutina i prijatelje iz razreda Gabrijela i Luku. Dodatna nervoza, ali i neka posebna draž - biti najbolji. Udice su bile bačene, voda se talasala, ribice su počele raditi svoje. Samo strpljenje, a i sreća. Vadio sam jednu po jednu ribicu dok su se neki nervirali, no ipak i njima je krenulo. Budno oko tate i prisutnost mame bilo mi je dodatna snaga u tom pothvatu.

              Začuo se signal za kraj. Vrijeme je vaganja. Odjedanput velika sreća i ponos. Osvojio sam prvo mjesto među kadetima. Tata i mama čestitali su mi, ali ipak najponosniji sam bio kad su mi učitelj i prijatelji čestitali i tako potvrdili da nešto značim u našem razredu. Ne želim biti ohol, već želim uvijek boriti se za čast svojih roditelja, učitelja i svoga razreda. Druge ribice već me čekaju.

William Pankas, 4.h

 

Evo i mene među vrhunskim ribičima

 

Znate kako je to kada ne možeš spavati i kada moraš čekati subotu 30. kolovoza da u mojem mjestu Donjem Hrašćanu započinje natjecanje u ribičkim vještinama. Dan prije velike pripreme za taj događaj čak sam i crviće budio da ne zaspu i ne zakažu kada bude najpotrebnije. Poslušali su me. Moj tata se isto spremao za natjecanje, pa sam potajno miješao hranu da ne otkrije moju taktiku. Čuo sam da će tu biti i moj učitelj Dragutin, također kao natjecatelj, pa sam se morao još više ohrabriti da se pred njim ne osramotim. Došli smo konačno na grabu i promatrali jedni druge. Znate već one ribičke priče. Više je bilo odraslih nego nas djece. Voda mirna, vrijeme dobro, samo dosadni komarci nisu dali mira. Izvukli smo svoja mjesta i oko tri sata započeli sa junačkom borbom. Neki su mrmljali jer su dobili slabija mjesta. Ja sam bio zadovoljan. Morao sam se osloniti na sebe jer je tata bio podalje od mene. Pa ja sam ribič, mislio sam, te ne trebam više nikoga. Ispočetka ništa pa ništa jedino koja mala ribica. Izgubio sam volju a tako sam je lijepo nahranio. No odjednom se uhvatila velika riba i svom snagom dovukao sam je na obalu. Ribići bi rekli ribetina. Obuzeo me veliki ponos i hrabrost i u daljinu sam pokazao tati i učitelju da imam ribu kao kita. Kako smo bili ponosni. Kasnije sam ulovio još pokoju malu ribicu. Došlo je i vrijeme ocjenjivanja i vaganja. Kad sam čuo da je izrečeno da William Pankas osvaja prvo mjesto i dobiva zlatnu medalju počeo sam od sreće plakati i veseliti se. Moj tata isto tako nije skrio suze i ponos kada je to čuo za svoga sina prvaka. Učitelju je bilo isto jako drago. Podigao sam medalju, stisnuo je k sebi, te bio najponosniji na svijetu. Nakon svega želio sam što prije potrčati kući da svima svojima pokažem što sam učinio. Ali nije to sve. Prije toga 23. 08. 2014. u Novakovcu održan je posljednji krug lige kadeta i juniora SŠRDMŽ. Domaćin je bio ribolovno društvo SRD "Ostriž" iz Novakovca. U kategoriji kadeta natjecalo se 19 natjecatelja, a u kategoriji juniora 10 natjecatelja. Nakon tri sata natjecanja po vrlo promjenjivom vremenu zauzeo sam treće mjesto u kategoriji kadeta sa ulovom od 4369 g. i dobio veliki pehar kojega pokazujem svima. Natjecao sam se i u susjednoj Mađarskoj, te sam tamo dobio diplomu za osvojeno prvo mjesto.  Kada pogledam u svojoj vitrini zlatnu medalju i veliki pehar i diplome  uvijek kažem da mi je to poticaj za nove uspjehe i nove velike ribe koje me čekaju. William Pankas, 4.h