Medalje sa svih strana - natjecanja naših učenika u natjecanjima koja OŠ Hodošan podržava

(izvaškolska) školske 2015./16. godine

Sportske igre mladih

Napomena: novije vijesti su uvijek na vrhu

Dvadeset godina Hrvatskom putuje karavana Sportskih igara mladih. Natjecanje je to koje okuplja veliki broj djece iz cijele Hrvatske u nekoliko sportskih disciplina. Sportske igre mladih započele su 1996. godine u Splitu, sa željom da se svim osnovcima i srednjoškolcima omogući sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta. Ideja je rasla i natjecanje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe.

 

 

Ovoga petka, 29. svibnja, karavana Sportskih igara mladih stigla je u Prelog. Petstotinjak mladih sportaša natjecalo se u atletici ( trčanju na 60 metara ), košarci i graničaru. Natjecanja su održana na trgu iza gradske uprave u Prelogu te na terenima Osnovne škole Prelog. Najbolji su izborili pravo sudjelovanja na finalnim natjecanjima Sportskih igara mladih u Umagu i Splitu. Baklju Sportskih igara mladih donio je Jurica Pavlic, u pratnji mališana iz Dječjeg vrtića Fijolica. Svima su se sa nekoliko rečenica obratili gradonačelnik Ljubomir Kolarek, zamjenica župana Sandra Herman, predsjednik Gradskog vijeća Goran Gotal, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa te predstavnici organizacije Sportskih igara mladih.

Gradonačelnik Kolarek istakao je veliko zadovoljstvo što je Prelog jedan od domaćina Sportskih igara mladih, a plamen igara uz uzvanike su zapalili mladi sportaši Martin Slaviček i Jurica Pavlic. U večernjim satima održan je koncert Nine Badrić kao završetak Sportskih igara mladih u Prelogu.

20. sportske igre mladih

 

Dana 29. travnja 2016. bile su u Prelogu Sportske igre mladih. Moja najfrendica Nika Bunc i ja smo se natjecale u utrci na 60 metara. Sve je bilo super jer sam dva puta pobijedila. U finalu sam izgubila od djevojčice iz Donjeg Kraljevca, tako sam bila druga. Poslije utrke i drugih igara sa mamom, tatom i bratom sam išla na koncert Nine Badrić. Bilo je mnogo ljudi i lijepo smo se zabavili.

Lana Blagus, 3.h

 

Bio sam na Sportskim igrama mladih. Došao je Jurica Pavlic i zapalio vatru. Prije natjecanja sam se igrao i vježbao sa prijateljicama. Malo sam se razljutio kada nisam prošao dalje u trčanju.

Luka Zrna, 3.h

 

Moja najbolja frendica Lana Blagus i moj prijatelj Luka natjecali smo se u trčanju na 60 metara. S nama je bila i prijateljica Jana. Kad je počelo trčanje došla sam do polufinala. Lana je bila druga, jako sam ponosna na nju. Ja sam bila treća i to je dobro. Jana nas je masirala i zabavljala. Meni je važno da smo se zabavili.

Nika Bunc, 3.h

 SPORTSKO ZABAVNA MANIFESTACIJA
sportske igre mladih 2016: "SIM 20. godišnjica - Turneja radosti" 2016.

Mjesto događanja: GRAD PRELOG
Datum: 29. travnja 2016. u 16:00 sati, iza Gradske uprave
Svrha: "SIM 20. godišnjica - Turneja radosti"
 

Sudionici:
gradonačelnik grada Preloga LJUBOMIR KOLAREK{ dr.vet.med. )
dužnosnici grada
predstavnici SIM-a organizacijskog odbora
djeca osnovnih škola
Iz OŠ Hodošan prijavljeno je 52 učenika i 8 voditelja p

Protokol na dan događanja:

Roditelji OŠ Hodošan sami prevoze djecu pa autobus ne trebamo

 

15:50 Okupljanje gostiju: gradonačelnik, dužnosnici županije i grada, predstavnici SIM, djeca, natjecatelji, predstavnici medija.

16:00 Uvodna riječ moderatora

16:10 Pozdrav dobrodošlice – gradonačelnik Ljubomir Kolarek, dr.vet.med

16:20 Paljenje plamena Sportskih igara mladihslužbeno otvaranje Gradskog natjecanja:

- Igre otvaraju (paljenje plamena) gradonačelnik Ljubomir Kolarek, predstavnik SIM

- baklju kojom se pali plamen nosi sportaš grada s djecom Grada Preloga 

16:25 Izjave i fotografiranje za medije

 

16:30 Početak natjecanja:

 

o  graničar

o  košarka (tereni OŠ Prelog)

o  razne igre iznenađenja za djecu i odrasle

 

 

18:00 Natjecanje: atletika – utrka na 60 metara

 

20:00 Završetak natjecanja i sportsko-zabavnih igara

20:55 Vatromet

21:00 Početak koncerta Nine Badrić