Medalje sa svih strana - natjecanja naših učenika u natjecanjima koja OŠ Hodošan podržava

(izvaškolska) školske 2015./16. godine

Karate

Napomena: novije vijesti su uvijek na vrhu

Lana Blagus osvojila broncu na prvenstvu Hrvatske

 

U subotu 12. ožujka održalo se prvenstvo Hrvatske u karateu u mjestu Čavle kod Rijeke. Lana Blagus se borila u kategoriji mlađih učenica -28 kg. u kojoj se natjecalo 11 natjecateljica, ponajboljih iz cijele Hrvatske. U prvoj borbi Lana je uvjerljivo pobijedila rezultatom 6:0. Druga borba je završila tijesno u korist Lanine protivnice rezultatom 2:1, čime je Lana izgubila pravo na finale. Međutim u trećoj borbi za brončanu državnu medalju Lana je još jednom dokazala da spada među najbolje karatiste u Hrvatskoj što je dokazala rezultatom 9:0. Nakon natjecanja Lana se zahvalila svome treneru Tomislavu Magdaleniću na velikoj potpori i dobroj pripremi za ovo prvenstvo. Lana je bila jako sretna bez obzira što je vjerovala da može postići još bolji rezultat ali biti treća u Hrvatskoj je velika stvar.

Lana Blagus 3.h.

14. KARATE FEST-VIROVITICA OPEN 2016

 

U subotu 5.ožujka KK Virovitica bio je domaćin karate turnira pod nazivom 14.KARATE FEST-VIRVITICA OPEN 2016. Na tom turniru nastupilo je 620 natjecatelja, 71 klub iz 9 država. Po prvi put nastupila sam u kategoriji mlađih učenica -32 kg. U mojoj skupini natjecalo se 5 hrvatica i 2 natjecateljice iz reprezentacije BiH. U prvoj borbi sam pobijedila natjecateljicu iz BiH rezultatom 6:0. Tom pobjedom izborila sam pravo na finale u kojima sam rezultatom 1:0 pobijedila jaku protivnicu iz Hrvatske. Uz zlatnu medalju osvojila sam i prekrasan pehar koji mi jako puno znači. Taj turnir u jedno mi je bio generalna proba za državno natjecanje na koje idem u subotu 12.ožujka.                   

 

Lana Blagus 3.h.

Matija osvojio BRONCU

23. sječnja 2016. održan je Euro Grand Prix - Međimurje 2016. u Nedelišču. Prvi put natjecao sam se u kategoriji mlađi učenici (7-9.godina)-30kg. Imao sam tri borbe.U polufinalu pobjedio sam svog protivnika. Osvojio sam 3. mjesto i dobio BRONČANU MEDALJU.

Matija Markač, 2.h

Blagus osvojila zlato u Nedelišću

U subotu 23. siječnja KK Međimurje je bio domaćin karate turnira pod nazivom Međimurje open 2016. Na turniru koji je bio u dvorani Atona u Nedelišću je nastupilo oko 350 natjecatelja iz 23 kluba. Lana Blagus se borila u kategoriji mlađih učenica-28 kg. gdje je nastupilo 9 natjecateljica i to ponajboljih iz ovog djela Hrvatske. U prve dvije borbe Lana je pobjedila na preglasavanje sudaca i time je dobila pravo da se bori za prvo mjesto. Finale su bile dosta zahtjevne zbog veče i starije protivnice ali Lana je i ovaj put pokazala da može pobijediti i jake protivnice te time dokazala da ima pravo na pripreme za državno prvenstvo koje će se održati u ožujku ove godine. Njezin brat Nino nije imao svoj dan i nažalost izgubio prvu borbu i tako ostao bez prava za daljnje borbe. Ovo je već peta zlatna medalja zaredom za Lanu i njezin trud i upornost bi mogao uroditi jako dobrim rezultatom na prvenstvu države.

Lana Blagus 3h. i Nino Blagus 5h.

Zlato, srebro i bronca

 

 

Dana 9. siječnja 2016. održana je Međužupanijska liga 2015/16.2.kolo
Karate turnit održan u Nedelišću. Natjecao sam se u dvije kategorije KATE i osvojio SREBRO I BRONCU. U kategoriji BORBE mlađi učenici (7-9.g.) - 28kg stigao sam do finala.

U finalu sam pobjedio svog protivnika i osvojio 1 .mjesto i tako dobio ZLATNU MEDALJU

Matija Markač, 2.h

 

 

Karate turnir Sveti Nikola u Varaždinu

Matija osvojio srebro

 

21. studenoga 2015. održan je 11. KUP SVETOG NIKOLE u Varaždinu. Na turniru je bilo 56 klubova iz 4 države (Hrvatske,B i H,Srbije i Slovenije). U mojoj kategoriji BORBE ml. učenici (7-9 godina) do 26 kg bilo je 11 natjecatelja. Pobjedio sam dvije borbe i stigao do finala.Osvojio sam 2. mjesto i dobio srebrnu medalju. Svi iz kluba smo bili uspješni na tom turniru pa je naš klub KK Mala Subotica ukupno osvojio 1. mjesto.

Matija Markač 2.h.razred

 

Ove subote, 21. studenog, Karate klub Varaždin je bio domaćin najljepšeg turnira u regiji pod nazivom Kup Svetog Nikole 2015. Varaždin. Najljepši je zato jer svake godine dođe Sveti Nikola sa poklonima, a Krampus mu pravi društvo i zabavlja sve prisutne. Na tom turniru je sudjelovalo 550 natjecatelja iz 54 kluba. Naš klub KK Mala Subotica je rezultirao kao najbolji klub sa osvojenih 7 zlata, 5 srebra i 5 bronci.

Lanina skupina mlađih učenica do 28 kg je brojila 14 natjecateljica gdje je Lana Blagus pobjedivši u svih pet borbi bez problema uzela zlatnu medalju.

 

 

 

 

Nino Blagus je u svojoj skupini učenika do 30 kg gdje je sudjelovalo 17 natjecatelja, u borbi za finale, nakon rezultata 0:0 na preglasavanje sudaca izgubio, ali je u borbi za broncu brilirao i zasluženo pobijedio sa 7:0. Svi su se dobro zabavili i ovaj turnir će pamtiti po najboljem klupskom rezultatu.

Srebrna medalja

 

14. studenog 2015. održan je turnir Križevci Open 2015.
Natjecao sam se u kategoriji BORBE mlađi učenici(7-9g.)-26kg i osvojio sam 2. mjesto i srebrnu medalju.

Matija Markač 2.h.razred

Lana osvojila zlato, Nino srebro

     

U subotu 14. studenog ove godine, održan je karate turnir u Križevcu. Nastupilo je mnogo natjecatelja svih kategorija. Lana se borila u kategoriji mlađih učenica do 28 kg gde je u sve tri borbe pobijedila i osvojila zlatnu medalju. Borila se fantastično i dokazala da je trenutačno najbolja u Hrvatskoj.

Nino je u prve dvije borbe pobijedio i izborio finale u kojima je sa rezultatom 1:1 na preglasavanje sudaca izgubio i osvojio srebrnu medalju u kategoriji učenika do 30 kg.

                                                                         Lana Blagus 3.h. i  Nino Blagus 5. razred

 

Srebro i bronca

 

11. listopada 2015. održan je 8. memorijalni karate turnir Ivanec. Natjecao sam se u kategoriji BORBE mlađi učenici (7-9 g.) - 26 kg i osvojio sam srebrnu medalju. Zatim smo se natjecali BORBE ekipno gje sam sa svojim prijateljima iz kluba osvojio 3. mjesto, brončanu medalju

Matija Markač, 2.h.razred.

 

 

 12. Karlovac open 2015.

Srebro i bronca

U subotu 19. rujna 2015. održan je karate turnir u Karlovcu.

Sudjelovalo je 239 natjecatelja iz 47 klubova. Ja sam se natjecao u dvije kategorije. U kategoriji KATE Cicibani osvojio sam 2. mjesto i dobio srebrnu medalju, a u kategoriji BORBE Mlađi učenici - 26 kg. bio sam 3. i osvojio brončanu medalju. Bio je to moj četvrti turnir i sretan sam što sam opet osvojio dvije medalje. Nakon natjecanja posjetili smo dječje  igrališe i Životinjsko carstvo na rijeci Korani gdje su plastične životinje u prirodnoj veličini. Bilo je jako ljepo i zabavno.

 

 

Matija Markač 2.h