Medalje sa svih strana - natjecanja naših učenika u natjecanjima koja OŠ Hodošan podržava

(izvaškolska) školske 2015./16. godine

Ribolov

Napomena: novije vijesti su uvijek na vrhu

 

 

 

 

PROLJETNI KUP SRD ČRNEC

 

U subotu 30. travnja 2016. održalo se natjecanje u Donjem Hrašćanu u sportskom ribolovu. Natjecanje je bilo na ribnjaku SRD Črnec. Natjecali su se kadeti, među kojima sam bila i ja, te velik broj seniora.

Iako ribice baš i nisu bile zainteresirane za naše mamce ipak smo uspjeli nešto uloviti.Tako sam ja, kao skoro najmlađi član našeg društva, uspjela osvojiti po treći put brončanu medalju. Jako sam ponosna na svoj uspjeh i radujem se novim natjecanjima.

 Ivana Pozderec 1.h

 

Prvakinje na razini Hrvatske

Od 3. do 5. srpnja u Virovitici je održan 61. slet kadeta Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak na kojem su sudjelovale ekipe kadeta i kadetkinja iz cijele Hrvatske. Za plasiranje na državno natjecanje u Virovitici održalo se i natjecanje u Žabniku.  ŠRD Ostriž Novakovec na tom je natjecanju također imalo ekipu koja je sudjelovala u kategoriji kadetkinja u sastavu: Karla Mesarek, Marta Mesarek (Novakovec) i Tamara Barić (Hodošan) te kapetan Mladen Mesarek i pomoćni kapetani Žaklina Mesarek i Miljenko Barić. Na županijskom natjecanju ekipa je osvojila 1. mjesto. Tada se ekipa plasirala na državno.

Natjecanje je trajalo dva dana, pri čemu su natjecatelji i njihovi kapetani morali doći dan prije, posložiti šatore i prijaviti ekipe. Tamara Barić polazi našu školu OŠ Hodošan. Natjecanje se odvijalo u dva dijela, prvi dan su ekipno osvojili 2. mjesto od 13 ekipa sa 7 negativnih bodova (pojedinačni plasman: Karla 1. mjesto, Marta 1. mjesto i Tamara 5. mjesto). Drugi dan ribolova protekao je u znaku Ostriža gdje su cure doslovce "rasturile" ostale ekipe. Tako su pojedinačno i zauzele plasmane: MartaMesarek  1. mjesto (2051 grama), Tamara Barić 1. mjesto (2622 grama), Karla Mesarek 4. mjesto (1437 grama) što im je bilo dosta za 1. mjesto ekipno sa 6 negativnih bodova. Nakon zbrajanja bodova tj. sa 13 negativnih bodova i ulovom od 11641 grama, ekipa Ostriža osvojila je ukupno prvo mjesto i postala pobjednik 61. sleta kadetkinja Hrvatske u kategoriji kadetkinja.

U pojedinačnom plasmanu ŠRD Ostriž Novakovec također ima prvakinju Martu Mesarek, Karla Mesarek (reprezentativka Hrvatske- U 14) osvojila je 3. mjesto i Tamara Barić 5. mjesto od ukupno 39 natjecateljica.