Medalje sa svih strana - natjecanja naših učenika u natjecanjima koja OŠ Hodošan podržava

(izvaškolska) školske 2016./17. godine

Atletika

Napomena: novije vijesti su uvijek na vrhu

 

 

Dorian Čavlek premašio očekivanja

Dorian Čavlek, učenik novog 3.h razreda prošle je školske godine osvojio najviše medalja za našu Školu i za svoj Atletki klub. I dok su drugi odmarali Dorian je došao do samo vrha Sportskih igara mladih i postao prvi finalist Erste Plave lige. Donosimo osnovne vijesti:

Očekivano - i državni vrh!

11. srpnja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Državna završnica Sportskih igara mladih održana je u Umagu od 8. -  11. srpnja 2017. U konkurenciji dječaka 2008. u utrci na 60m Dorian je osvojio 1. mjesto čime je ostvario plasman na Međunarodnu završnicu 21. sportskih igara mladih u Splitu sredinom kolovoza.

Poštovani ravnatelju,
javljamo se iz Splita, na međunarodnoj završnici Dorian Čavlek je osvojio 1. mjesto. Proglasenje će biti u ponedjeljak na Splitskoj rivi kada je i svečano zatvaranje Sportskih igara.

Hvala Vam od srca na podršci!
Čeka nas još jedno veliko natjecanje na Hanžekovićevom memorijalu 29.kolovoza.
Lijep pozdrav iz Splita!

23. kolovoza

Na svečanoj ceremoniji na splitskoj rivi dodijeljene su medalje pobjednicima u 10 kategorija. Mlade sportaše i okupljene goste iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije prilikom svečanog zatvaranja pozdravili su i Luka Modrić, Dario Srna, Edin Džeko i Nemanja Matić.
Sportske igre mladih već 21. godinu zaredom organizirale su svečanu završnicu održanu na prigodnoj ceremoniji na splitskoj rivi. Grad Split i splitsko- dalmatinska županija su svojom velikom podrškom projektu i ove godine dobile domaćinstvo velike završnice Igara.
Program je započeo dodjelom medalja pobjednicima međunarodne završnice na kojoj je sudjelovalo 900 djece iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Mladi sportaši iz regije su od 19. do 21. kolovoza na sportskim borilištima diljem Splita pokazali svoju borbenost, ali i fair play te smisao Igara, a to su druženje i propagiranje sportskog načina života. Natjecatelji iz Hrvatske ove godine okitili su se s 30 medalja kao i vršnjaci iz Srbije dok su ekipe i pojedinci iz Bosne i Hercegovine ove godine osvojili 15 odličja.

Na velikom međunarodnom finalu 21. Sportskih igara mladih Dorian Čavlek je pobjednik u utrci na 60 m. (2008.g)

 

 

 

29. kolovoza

Nakon svibanjskih kvalifikacijskih natjecanja u Makarskoj, Osijeku, Rijeci, Zagrebu, Puli i Zadru po dvoje najboljih u svakoj disciplini iz svakog grada, njih ukupno 395 izborilo je finale Erste Plave lige.
U kvalifikacijama za grad Zagreb Dorian Čavlek bio je prvi finalist Erste Plave lige sa osvojenim 1. mjestom u skoku u dalj i utrci na 60 m.
U finalu Erste Plave lige 29. kolovoza na stadionu Mladosti u Zagrebu, u sklopu 67. Hanžekovićevog memorijala Dorian je u konkurenciji 4.razreda osvojio 3.mj u utrci na 60 m i 3.mj u skoku u dalj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Očekivano - i državni vrh!

Državna završnica Sportskih igara mladih održana je u Umagu od 8. -  11. srpnja 2017. U konkurenciji dječaka 2008. u utrci na 60m Dorian je osvojio 1. mjesto čime je ostvario plasman na Međunarodnu završnicu 21. sportskih igara mladih u Splitu sredinom kolovoza.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I u ozbiljnoj konkurenciji izvrstan

Dana 18. svibnja 2017. na kvalifikacijskom natjecanju Erste Plave lige na zagrebačkoj Mladosti nastupili su učenici iz čak 140 škola iz Zagreba, Samobora, Svete Nedelje, Vrbovca, Vugrovca… Njih 640 ostvarilo je 975 startova u sedam atletskih disciplina.
Učenice i učenici 3. do 6. razreda osnovnih škola natjecali su se u utrkama na 60, 300 i 600 metara, skoku u vis i dalj te bacanju kugle i vortexa. Najviše njih, ukupno 360, privukle su sprinterske utrke na 60 metara, 241 je skakao u dalj, a 107 ih je trčalo na 600 metara.
Po dvoje najboljih u svakoj disciplini i kategoriji osiguralo je nastup u finalu na istom stadionu, 29. kolovoza na Hanžekovićevom memorijalu.
Ja sam pobjedio u utrci na 60 m sa rezultatom od 8,81 sek. i skoku u dalj (3,92 m) u konkurenciji 3. razreda.

Dorian Čavlek

 

 

 2.h

 
U nedjelju 7. svibnja u Čakovcu  je održano 2. kolo HALS lige. Sudjelovali su moji prijatelji limači Sara Serc, Ivana Pozderec, Dorian Čavlek, Samuel Furdi i ja.
Ivana je osvojila zlato u bacanju vortexa, Dorian zlato u trčanju na 60 m i skoku u dalj te broncu u štafeti, Samuel srebro u bacanju vortexa i ja srebro u skoku u dalj.

 Nera Košak 2.h

 

MALI ATLETIČARI IZ 2.H

 

U subotu se održalo 1. kolo HALS lige u Varaždinu. Moji prijatelji Sara, Nera, Dorian i ja sudjelovali samo u kategoriji limačice i limači. Sudjelovali su sportaši iz Koprivnice, Zagreba, Karlovca, Murskog Središća, Varaždina...

Dorian je osvojio 1. mjesto u skoku u dalj i trčanje na 60m, Nera je bila 2. u skoku u dalj i u trčanju je osvojila 3. mjesto.

Ja sam trčala na 200m i osvojila 3. mjesto, u bacanju vortexa osvojila sam 2. mjesto. Puno uspjeha Sari. Bilo nam je jako lijepo.

 

Ivana Pozderec 2.h

 

 

Opet odlični rezultati

Mladi atletičari OŠ Hodošan odnijeli su opet  2 zlata i 1 srebro na PROLJETNOM KROSU MEĐIMURJA i OŠ svrstali na odlično 5. mjesto među osnovnim školama Međimurja (kao i u jesen 2016.). Najjaktivniji razred i nabolji rezultat svakako je 2.h razreda.

U konkurenciji 2. razred djevojčice, među 57 natjecateljica Ivana Pozderec osvojila je 1. mjesto, a  Nera Košak 2. mjesto,.

U konkurenciji 2. razreda dječaci trčalo je 61 učenik - naš Dorian Čavlek osvojio je 1. mjesto
Čestitke i Sari Serc (21.), Eni Škoda (9.) i Karlu Puriću (27.) koji su također sudjelovali u konkurenciji 2. razreda.

U kategoriji 1. razred djevojčice među 48 natjecateljica  9. mjesto osvojila je Nika Naranđa.

Za OŠ Hodošan trčali su još učenice i učenici 3.h razreda: Katija Barić (17.), Matija Markač (14.) i Borna Levačić (17.)

U 5. razredima među 38 natjecateljica naša Lana Naranđa osvojila je 7. mjesto.

Čestitamo svima!!! Zahvaljujemo roditeljima na brizi!

Šteta je što više naših učenika ne odlazi na natjecanje. A imaju zaista brze noge!

 

 

 

 

 

 

REKORDAN 1051 UČESNIK NA 25. KROSU

 

Prelijepo vrijeme za ovo doba godine izmamilo je na ovogodišnji Proljetni kros, koji se tradicionalno održava u čakovečkom parku u organizaciji Atletskog kluba Međimurje, preko 1050 natjecatelja. Najmasovniji odaziv došao je iz osnovnih škola s područja Međimurja iz kojih je pod zidinama Starog Grada trčalo 614 učenica i učenika, a vidljiv napredak u broju trkača ostvarili su učenici srednjih škola, njih 286 te vrtića koji su participirali sa 151 trkačem. Zanimljive i neizvjesne borbe vodile su se u gotovo svima od dvadeset i dvije utrke, a vrlo neizvjesna bila je i borba za pehar kojeg osvaja najuspješnija osnovna škola...

..Ovaj puta najviše medalja koje su nosile bodove za pobjednički pehar osvojili su učenici III OŠ Čakovec s osvojene tri zlatne i dvije srbrne medalje dok su odmah do njih bili predstavnici Murskog Središća sa jednom srebrnom medaljom manje. Natjecanje su potpomognuli pokrovitelji Grad Čakovec i Međimurska županija te tvrtka Ambijenti glavni sponzor krosa. U provedbi krosa značajan doprinos uz članove AK Međimurje, dali su i suci Zbora atletskih sudaca Međimurja. 

Donosimo i kompletan bilten natjecanja

 

 

 

 

Dana 4. ožujka 2017. u gradu Murskom Središću održalo se dvoransko prvenstvo u atletici. Sudjelovali smo Ivana Pozderec, Nera Košak i ja. Nera je osvojila 1. mj. u skoku u dalj iz mjesta, a ja 1. mj. u skoku u dalj iz mjesta i 2. mj. na 30 m s preponama.

Dorian Čavlek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25. veljače 2017. u Varaždinu su održane 3. MAK-ove atletske igre. U kategoriji limačica najuspješnija je bila Ivana Pozderec 1. mj. na 30 m, 1. mj u skoku u dalj iz mjesta i 2. mj. u bacanju loptice. Ja sam bio najuspješniji u kategoriji limača 1. mj. na 30 m, 1. mj. skok u dalj iz mjesta i 1. mj. štafeta 4x20 m u vrećama.

Dorian Čavlek 2.h

 

 

 

 


 

 

  U Prelogu je 21. siječnja 2017. održano  DVORANSKO PRVENSTVO MEĐIMURJA U VIŠEBOJU. Discipline višeboja: sprint 40m, bacanje medicinke, skok u dalj iz mjesta i trčanje na kružnoj stazi. U kategoriji limačice 2008. nastupile su Ivana Pozderec koja je osvojila 1. mjesto, Nera Košak 4. mjesto i Sara Serc 6. mjesto. U kategoriji limači 2008. Dorian Čavlek osvojio je 1. mjesto. U kategoriji limačice 2007. nastupila je Nika Bunc.

Dorian Čavlek 2.h

 

Dana 15. listopada 2016. održan je tradicionalni JESENSKI KROS MEĐIMURJA na kojem smo Ivana i ja bili najbolji od učenica i učenika 2. razreda. Ena Škoda bila je 14., a Sara Serc 18. Naša prijateljica Nika je bila 4. u konkurenciji 4. razreda.

Dorian Čavlek 2. h

5 natjecatelja, 2 zlata!!! Više u Biltenu AK Međimurje

Jesenski kros Međimurja, Čakovec 15.10.2016.

ZABLISTALI UČENICI OSNOVNE ŠKOLE DOMAŠINEC 

Jesenski kros u čakovečkom parku održan je protekle subote a na njemu je sudjelovalo 677 učenika osnovnih i srednjih škola te polaznika vrtića s područja Međimurja. Jedna od značajki ovog dvadeset i četvrtog po redu krosa pod zidinama Starog grada u Čakovcu, su vremenski uvjeti koji su upućivali na kišno vrijeme pa odaziv nije bio onakav kako je to uobičajeno. No unatoč prognozama uvjeti pod koijma se trčalo bili su odlični a kiša koja je prijetila počela je padati tek nakon krosa u popodnevnim satima. Organizatoru natjecanja, atletskom klubu Međimurje, ovo je bila najveća nagrada za uloženi trud jer bi u suprotnom natjecanje trebalo odgoditi za neki drugi termin. Drugi događaj koji je obilježio natjecanje, bila je neizvjesna borba za pehar kojeg dobiva najbolja škola na natjecanju, a ove jeseni na veliko iznenađenje to su postigli učenici i učenice Osnovne škole Domašinec koji su se četiri puta penjali na najviše postolje osvojivši pritom četiri zlatne medalje. No, da im nije bilo lako osvojiti ovu prestižnu nagradu, govori podatak da su Iza njih na drugom mjestu bili osnovnoškolci iz Murskog Središća sa tri zlata te I. i II. OŠ Čakovec te OŠ Hodošan sa po dvije zlatne medalje. Natjecanje su podržali Grad Čakovec i Međimurska županija kao pokrovitelji a glavni sponzor bila je Privredna banka Zagreb koja je najbolje sudionike nagradila majicama s obilježjima svojeg programa štednje za najmlađe - Lav štedislav. 

 

Kros kojeg je AK Međimurje sa sucima Zbora atletskih sudaca Međimurja počeo organizirati u čakovečkom parku još 2005. godine, održava se na dobrovoljnoj bazi a učesnici se sami prijavljuju putem prijavnih listića. Ovakav način uključivanja djece u sport ima dobrih rezultata a odaziv je više nego odličan kod vrtića i nižih razreda osnovnih škola. Suprotno tome, sve je manje učesnika iz 7. i 8. razreda osnovnih škola a pogotovo kod srednjih škola. Razloge za to ne treba dugo tražiti jer je dobro poznata činjenica da djeca sve više vremena provode uz digitalne igračke modernog doba kao što su mobiteli, tableti i računala a sve manje ih ima na igralištima i sportskim terenima. Sportski događaj kao što je to kros u čakovečkom parku samo je demonstracija da je utrkivanje po zelenom tepihu parka, svakom djetetu pristupačna ali i prelijepa, jednostavna i po zdravlje učinkovita aktivnosti.

 

 

 

Dana 8. listopada 2016  u Varaždinu je održano POJEDINAČNO PRVENSTVO HALS-a na kojem su sudjelovale moje prijateljice Nera Košak i Ivana Pozderec u disciplinama 60 m, skok u dalj i vortex. U kategoriji limača 2007 i mlađi osvojio sam 2. mjesto na 60 m i 2. mjesto u disciplini skok u dalj.      

Dorian Čavlek 2.h

 

 

 

Dana 1. listopada 2016. g. održano je 5. kolo Hrvatske atletske lige sjever. Natjecao sam se u konkurenciji 2007. godište i mlađi u disciplini 60 m i svojim sam rezultatom bio 4. te u disciplini skok u dalj sa skokom od 4,04 m osvojio sam 1. mjesto. Nastupale su još Nika Bunc, Nera Košak i Ivana Pozderec.

Dorian Čavlek, 2.h

 

 

U subotu 1. listopada 2016. u Čakovcu se održalo 5. Kolo HALS-a. Natjecalo se 25 klubova i oko 380 natjecatelja. Za atletski klub Međimurje Čakovec iz moje škole natjecali su se učenici u raznim disciplinama. Nika Bunc je trčala na 400 metara i osvojila treće mjesto u kategoriji limačica. Nera Košak, Sara Serc i ja trčale smo na 60 m i bacale vortex. S bačenih 17 m osvojila sam brončanu medalju u bacanju vortexa u kategoriji limačica. Dorian se natjecao u kategoriji limača u trčanju na 60m i u skoku u dalj. Osvojio je zlatnu medalju jer je skočio najbolje od svih, preko 4 m. Svi smo jako ponosni na svoje uspjehe  i veselimo se novim.

                                                

                                                                  Ivana Pozderec 2.h