Medalje sa svih strana - natjecanja naših učenika u natjecanjima koja OŠ Hodošan podržava

(izvaškolska) školske 2016./17. godine

Mažoretkinje

Napomena: novije vijesti su uvijek na vrhu

 

 

 

 

 

 

Od 21. do 23. travnja 2017. godine sudjelovale smo na 21. Državnom natjecanju mažoretkinja u Koprivnici. Sa svojom grupom natjecale smo se u dvije kategorije. U kategoriji tradicionalni mažoret ples minime starije osvojile smo 4. mjesto, a za nastup s pomponima dobile smo srebrnu medalju. Starije cure su osvojile zlatnu medalju za nastup s rekvizitima. Kući smo se vratile umorne, ali sretne jer su medalje bile oko vrata!

 Nikolina Kramar i Karja Veronika Bajan, 2.j

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Twirling klub I Mažoretkinje općine Dinji Kraljevec

Zlato našim djevojkama


Od 21. Do 23. travnja 2017.g. u Koprivnici se održavalo 21. Državno prvenstvo u mažoret plesu.
Među više od dvadesetak klubova iz svih krajeva Hrvatske, na tom natjecanju sudjelovale su i Mažoretkinje općine Donji Kraljevec. I to vrlo uspješno!!!
Od tri grupne koreografije s kojima smo se ove godine predstavili, osvojili smo 2 medalje - ZLATNU i SREBRNU, te jedno 4. mjesto.
Zlatnu medalju, a time i kvalifikaciju na Europsko prvenstvo u Nizozemskoj u listopadu ove godine, izborile su nakon napornog i marljivog treniranja, naše mlađe juniorke u kategoriji grupa s rekvizitima. Zadivile su publiku svojom izvedbom, kostimima, scenografijom a ponajviše maštovitom koreografijom s potpisom naše dugogodišnje, vrlo uspješne, trenerice Tihane Ledenko. Ove godine inspiracija je bio kompozitor Antonio Vivaldi i njegovo djelo „Četiri godišnja doba“. Ovu grupu čine: Laura Glavak, Sara Jesenović, Arijana Strniščak, Doris Dominić, Lana Naranđa, Lea Kovač, Nevia Kolenda, Melani Cirkvenčić, Nadja Vuk , Rea Sabol, Viktorija Šantavec, Nika Šupljika  i Rea Sabol. Sretan put curama u Nizozemsku!!!
Srebrnu medalju osvojile su djevojčice iz starosne skupine minime starije u kategoriji pomponi. U vrlo jakoj konkurenciji one su svima izmamile osmjeh na lica veselom i prpošnom izvedbom na temu popularne društvene igre „Čovječe ne ljuti se“ i iza sebe ostavile i dosta starije djevojke.
Ista grupa djevojčica (njih 17) natjecala se i u tradicionalnom mažoret plesu u kojem su zasjele na visoko 4. mjesto, te im je medalja izmakla za „dlaku“. No, njihov plasman je ono što nas raduje, jer pokazuje mogućnosti i budućnost našeg kluba. Naime, neke od tih djevojčica su sada prvi put nastupale na tako velikom natjecanju. Pred njima je još mnogo uspješnih nastupa i pobjeda. To su: Laura Sokač, Monika Sokač, Karia Veronika Bajan, Nikolina Kramar, Martina Sokač, Lea Đurđa, Ena Goričanec, Lea Horvatović, Eva Grabant, Hana Tomašek, Iva Kočiš,  Melani Mihoci, Jana Dorotea Veselin, Mia Križaj, Elena Kolenko, Zita Barlović i Evelin Meglić. Njih je uvježbavala naša bivša učenica Ana Jančec.


Izvorni tekst posuđen sa stranica Općine D. Kraljevec. Obrada teksta i fotografija: raw