Medalje sa svih strana - natjecanja naših učenika u natjecanjima koja OŠ Hodošan podržava

(izvaškolska) školske 2016./17. godine

Ribolov

Napomena: novije vijesti su uvijek na vrhu

 

NAJBOLJE NA ZAVRŠNICI HRVATSKOG KUP-a

Od 30. lipnja do 2. srpnja 2017. godine na Topoljskom dunavcu održan je 63. Kadetski kup Hrvatskog športsko ribolovnog saveza u disciplini Lov ribe udicom na plovak.
Sportsko ribolovni klub Klen iz Svete Marije(u kojem je nastupala i učenica naše škole) na Kupu je bio zastupljen s ekipom kadetkinja i ekipom kadeta. Održao se jedan dan treninga i dva dana službenog natjecanja. Ostvaren je izuzetan rezultat kojem se u klubu nisu nadali.Ekipa kadetkinja je od 14 ekipa osvojila prvo mjesto i time su postale pobjednice KUP-a HŠRS-a za ovu godinu. Prvi dan natjecanja bile su treće, a drugi dan prve, ukupno su ostvarile 26 bodova što im je donijelo plasman na prvo mjesto.
Osvojene su i dvije sektorske medalje. Za ekipu su lovile; Ivana Pozderec - je prvog dana bila peta, a drugog dana prva u svom sektoru, sveukupno se plasirala na četvrto mjesto, Lana Picer je prvog dana bila sedma, a drugog dana druga, ukupno je bila jedanaesta, Marta Strbad je bila prvog dana četvrta, a drugog dana sedma - ukupno petnaesta.
Ekipi kadeta jako je malo falilo da osvoje pehar. U ukupnom plasmanu od 19 ekipa kadeti su osvojili peto mjesto. Za ekipu su nastupili: Karlo Strbad,Simon Povijač i Dino Slaviček., dok Luka Pozderec nije nastupao kao rezervni natjecatelj. Ekipi kadetkinja kapetan ekipe bio je Ivan Orehovec , a ekipi kadeta Dragutin Peter.


LIGA KADETA 2017

U nedjelju 4. lipnja 2017. godine održavala se liga kadeta. Vrijeme je bilo pogodno za lov ribe. Bilo je dosta vruće ali me ništa nije spriječavalo da se borim za medalju. Prvo kolo se održavalo u Kotoribi na starom toku Mure zvanom Žužićka. Pripreme su počele od 7 sati, od izvlačenja startnih brojeva, polaska na stazu, pripreme i napokon ribolov. Sve je krenulo kako treba, riba je bila tu ali zadnjih pola sata, riba se povukla i nitko nije imao ni „griz“.Konkurencija je bila jaka.Zadovoljan sam svojim rezultatom, s obzirom da su se natjecala djeca koja su bila i državni prvaci.Osvojio sam 3. mjesto.Veselim se novim natjecanjima a naravno i uspjesima.

Luka Pozderec 6.r

 

ŠRD „ŠARAN“ OTVORIO RIBOLOVNU SEZONU

U ponedjeljak  1.5.2017. godine Športsko ribolovno društvo „ŠARAN“ Palinovec otvorio je sezonu ribolova. Uz sunčano ali vjetrovito vrijeme natjecali smo se u kategoriji kadeta. William Pankas,Luka Pozderec i ja uživali smo u ribolovu. Natjecao se i velik broj seniora i gdje je bio moj trener.

Wiliam je osvojio 3. mjesto i imao je 567. grama, ja sam osvojila 2. mjesto i imala sam 603. grama a moj brat luka sa 814. grama ribe osvojio je 1. mjesto. Bilo je vrijedno natjecati se jer su bile vrlo vrijedne nagrade. Dobili smo štapove i hranu a uz to je bila još i medalja. Bilo nam je lijepo i veselim se sljedećem natjecanju.

 

Ivana Pozderec 2.h