60.  glazbene svečanosti hrvatske mladeži - 3. županijska smotra pjevačkih zborova osnovnih i srednjih škola

Međimurske županije

 

Izrazi koji se u ovom dokumentu koriste za osobe u muškom rodu su neutralni i odnose se na muške i ženske osobe.

Napomena: novije vijesti su uvijek na vrhu

održano 29. ožujka 2017. u 11,00 u Centru za kulturu Čakovec

Škola domaćin: Osnovna škola Hodošan

Bilten 3. smotre - za print obostrano

U Biltenu se nalaze svi dokumenti koji su bili na ovoj stranici

Galerija Smotre -   Izvod iz medijskih objava -  Izvod iz povijesti smotri u Međimurskoj županiji

Uspjeh naših zborova na 60. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu
Pjevački zbor mlađeg uzrasta OŠ „Petar Zrinski“, Šenkovec Ivana Matulin 82,40 Kategorija A 11/16
Pjevački zbor OŠ Ivana Gorana Kovačića, Sv. Juraj na Bregu Jelena Grubić 84,60 Kategorija B 10/16
Pjevački zbor starijeg uzrasta OŠ Nedelišće, Nedelišće Zvonimir Hajdarović 73,20 Kategorija B 16/16
60. Glazbene svečanosti hrvatske mladeži u Varaždinu

U Varaždinu su 3. i 4. svibnja 2017. godine održane jubilarne 60. Glazbene svečanosti hrvatske mladeži. Pozornicom koncertne dvorane Varaždinskog HNK-a odzvanjala je pjesma 1700 sudionika s područja cijele Hrvatske, koji su se dva dana natjecali u različitim kategorijama! Svi zborovi natjecali su se prethodno na županijskoj razini te su temeljem ostvarenih rezultata pozvani na državnu razinu.

Nakon zvuka fanfara na svečanom otvaranju, himnu je otpjevao zbor VI. osnovne škole u Varaždinu „Varaždinski slavuji“, a natjecanje su s nekoliko prigodnih riječi otvorili zamjenik župana predsjednik povjerenstva Alen Kišić i tajnica državnog povjerenstva viša savjetnica za glazbenu kulturu i glazbenu umjetnost Anita Gergorić.

varazdin_zborovi_mNastupilo je ukupno 46 pjevačkih zborova u različitim kategorijama: A kategorija (dječji zbor mlađeg uzrasta, učenici od 1. do 5. razreda OŠ) 16 zborova, A2 (dječji zbor mlađeg uzrasta kulturno umjetničkih društava) 1 zbor, B kategorija (troglasni dječji zbor starijeg uzrasta, učenici od 5. do 8. razreda OŠ) 16 zborova, B2 (troglasni dječji zbor starijeg uzrasta, učenici od 5. do 8. razreda kulturno-umjetničkih društava) 2 zbora, Ca kategorija (djevojački troglasni zbor srednjih škola, učenice od 1. do 4. razreda SŠ) 6 zborova, D kategorija (troglasni mješoviti zbor srednjih škola, učenici od 1. do 4. razreda SŠ) 4 zbora i E kategorija (četveroglasni mješoviti zbor učenici od 1. do 4. razreda SŠ). Ocjenjivački sud djelovao je u sastavu: Aleksandra Matić, prof. (predsjednica povjerenstva), izv. prof. art. dr. sc. Antoaneta Radočaj Jerković, izv. prof. art. Jasenka Ostojić, Dario Maleš, prof. i Dada Ruža, prof.

Na svečanoj podjeli priznanja i plaketa svim sudionicima, Državno povjerenstvo dodijelilo je i posebne nagrade profesoricama koje su život posvetile glazbi i pedagoškom radu s djecom. Paška Paljušević sestra Svjetlana dobitnica je nagrade „Marijan Zuber“, nagrade koja je dobila ime jednoga od osnivača Glazbenih svečanosti. S pjevačkim zborom Gimnazije A. G. Matoš u Đakovu nastupala je na svečanostima dvadeset godina ostvarujući pritom uspješne rezultate. Nagradu za životno djelo Državno povjerenstvo dodijelilo je Josipi Hopek iz OŠ Ante Kovačića u Zlataru, koja je na Glazbenim svečanostima prisutna od 1976. godine sa zborovima različitih uzrasta ostvarujući izniman uspjeh (32 plakete).

Ovim putem zahvaljujemo se školi domaćinu Glazbenih svečanosti Glazbenoj školi u Varaždinu i svima ostalima koji su pridonijeli i pomogli organizaciji i provedbi ovoga velikog i najdugovječnijeg natjecanja. S osobitim poštovanjem čestitam svim zborovima i njihovim profesorima koji su svojim nastupom uveličali jubilarne 60. glazbene svečanosti!

Anita Gergorić, prof.
tajnica Državnog povjerenstva
viša savjetnica za glazbenu kulturu i glazbenu umjetnost

 

POZVANI ZBOROVI NA 60. GLAZBENE SVEČANOSTI HRVATSKE MLADEŽI U VARAŽDINU 3. i 4. svibnja 2017.

 

A kategorija – konkurencija 16 zborova

Rbr. 7.

Pjevački zbor mlađeg uzrasta OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec

    Dirigentica: Ivana Matulin

 

B kategorija – konkurencija 16 zborova

Rbr. 4.

Pjevački zbor Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića, Sv. Juraj na Bregu

    Dirigentica: Jelena Grubić

Rbr. 5.

Pjevački zbor starijeg uzrasta OŠ Nedelišće

    Dirigent: Zvonimir Hajdarović

 

Kategorije: A, A2, B i B2 nastupit će u Varaždinu 3. svibnja 2017.