Appleove mlade nade

10. travnja 2013.

 

          Kao i obično, učitelj tehničke kulture nam daje jako, jako interesantne zadatke. Ovaj put smo odali počast Steveu Jobsu... te napravili tablete!

         Naravno, mogli smo ih samo kupiti  i tako odati počast, ali…  Novčanik nam je kao luk (kad ga vidimo, plače nam se od njega), a i tehnički ne bi bio tehnički! I tako smo počeli. Umjesto kineske plastike, koristili smo kvalitetno drvo. Zatim smo ga obradili  turpijom. Uglavnom, naš učitelj Jobs nas je upućivao kako napraviti bolje, kako natjerati Stevea da se smije (u grobu). Zatim je slijedila obrada kolažom i papirom da bi se dočarao izgled Steveova iPada. Neki su radili Samsungove tablete. Ja kao duboki pristaša iPada mislim da je to sramotno. No, rečenica „svatko ima svoj izbor“ me doslovno uvjerila. Na kraju  smo ocijenili tablete. Svi smo dobili 4 ocjene. Svatko je napravio svoj telefon. Tako sam ja dobio 5, 5, 4, 4 za ČakPed. Naime, posvetio sam tablet Chucku Norrisu jer sam znao da neću proći dobro, ako ga ne budem dobro napravio.

                 Zasad nismo čuli reakcije iz Amerike o Steve Jobsu. Nadao sam se da će uskrsnuti, ali zasad nikakve vijesti. Ajde, Steve, uskrsni! A ovdje pogledajmo kakve sve strojeve smo izmislili....

                                                                                                          Kristian Čurila, 6.b razred

 

Uz sastavak evo i istinite priče: Izumitelj A. Bell je skrpao svoj prvi analogni telefon i istog trenutka nazove Chucka Norisa. Začuje glas: "Hej, kompa. Što se ne javljaš, poslao sam ti već tri poruke!"