Profesionalna orijentacija - 8. razred u tvornici TMT u Čakovcu

3. svibnja 2016.

 

Naš posjet TMT-u dogodio se u vrijeme objavljivanja ovog testa na portalu eMeđimurje. Donosimo ga neizmijenjenog:

Postani CNC operater/-ka čeka te sigurno zaposlenje i stipendija!
Poduzeće TMT d.o.o. obiteljska je firma osnovana 1989. godine u okviru metalske industrijske grane sjeverne Hrvatske. Poslovni i proizvodni prostori nalaze se na dvije lokacije Čakovec i Lepoglava te danas zapošljavaju 215 djelatnika.
Organizacija je strogo postavljena prema normativima DIN EN ISO 9001:2000 i u potpunosti je usmjerena na ispunjenje potreba i zahtjeva svakog kupca. TMT nudi kupcu kontinuiranu i dugoročnu sigurnost i kvalitetu proizvoda i pravovremenost isporuke.
Svim svojim zaposlenicima osiguravaju stalna i redovita primanja, sigurnost te kontinuirano napredovanje, svakome u okviru njegovog poslovnog djelovanja.
TMT će od ove godine najboljim praktikantima koji se školuju za CNC operatere/-ke ponuditi stipendije od 500 do 1000 kn.
Na taj potez su se iz TMT-a odlučili kako bi ukazali na stvarne potrebe za metalskim majstorima i motivirali djevojčice i dječake da upišu metalnu struku za srednjoškolsko obrazovanje te je odaberu kao svoju profesiju jer na njima leži budućnost metalne struke a time i ekonomska budućnost Međimurja.
Dođi i ti u TMT i postani CNC operater/-ka čekaju te:
Odlični uvjeti za obavljanje praktične nastave
Učeničke nagrade i topli obrok
Stipendije za najbolje učenike od 500 do 1000 kn
Osigurano zaposlenje nakon školovanja
Za više informacija dođite u TMT d.o.o. na adresu Kalnička b.b., Čakovec.
Ili pak ih kontaktirajte na: Tel: 040/370-999, Fax: 040/370-994
Email: tmt@tmt.hr
Web: www.tmt.hr

***************evo nas u TMT-u!!!*************

Voditelj je bio učitelj tehničke kulture Kristijan Ovčarić, pratitelj je ravnatelj Ivan Barić

Početak rada u tvrtki TMT  Čakovecu 14,00

1. skupina: a) Prezentacija rada na CNC obradnom centru
b) Obrada stalaka za olovke – 4 komada odjednom – plansko glodanje, glodanje brida 1/45°, graviranje imena i prezimena, skidanje oštrih bridova, podjela stalaka i promotivnih letaka. Trajanje cca 25 min.
2. Skupina: a) Obilazak pogona, b) Skladište, pila, priprema i obilježavanje pozicija – 5 min, c) 3D crtanje i CNC programiranje – 5 min, d) Obilazak pogona 2 – 5 min
e) Odjel kontrole i montaže – 10 min