Mali projekt učiteljice Mirjane Štrok

 

Pisac mog razreda

u sklopu Mjeseca hrvatske knjige u našoj školi

-15. listopada – 15. studenog 2015.


U utorak, 24. studenoga 2015. u našoj školi učenici od 5. do 7. te četiri učenice 8. razreda predstavili su projekt Pisac mog razreda. Pisci razreda bili su Pavao Pavličić (5.), Joža Horvat (6. a), Zlatko Krilić (6.b), Branka Primorac (7. a), Sanja Pilić (7. b) i Dragutin Tadijanović (8.). Od učenika smo mogli saznati mnogo informacija o piscima, a za prave knjigoljupce sigurni smo da će pročitati i neku od knjiga koje su učenici čitali i preporučili za čitanje. Nakon prezentacija na naš školski pano postavljeni su plakati koje su učenici također izradili. Nadajmo se da će biti i više ovakvih projekata kojima će se potaknuti učenike na čitanje.

Korina Kanižaj, 8.r.
 

 

Ishodišna točka je u Školskom kurikulumu OŠ Hodošan:

Naziv projekta:

Pisac našeg razreda (povodom Mjeseca hrvatske knjige)

Voditeljica projekta

Mirjana Štrok, dipl. učiteljica razredne nastave s pojačanim programom iz predmeta Hrvatski jezik

Zaduženi voditelji:

učiteljice Hrvatskog jezika i knjižničarka

Broj učenika:

105 učenika

Broj sudionika:

109 sudionika

Vremenski okviri projekta:

tijekom Mjeseca hrvatske knjige (15.10.-15.11.),  u svakom razredu jedan školski sat, prezentacija radova 13. studenog 2015.

Ciljevi i zadaci projekta:

stvaranje pozitivnog odnosa prema čitanju, razvoj čitalačkih kompetencija i pismenosti učenika općenito, razvijanje kod učenika interes za knjigu i čitanje, upoznavanje učenika s nepredvidivim mnoštvom informacija prilikom čitanja i kako ih svladati, međusobno poštivanje i uvažavanje

Načini realizacije projekta:

Metode i oblici rada: individualni rad, rad u paru, rad u grupi, čitanje, pisanje bilježaka, izrada plakata i prezentacije, usmeno izlaganje

Način provedbe: Tijekom Mjeseca hrvatske knjige svaki će razred odabrati jednog pisca ili spisateljicu te se nazvati po njemu. Primjerice: Razred Sanje Pilić. Tijekom Mjeseca hrvatske knjige skupljat će građu o piscu, čitati njegova djela. Na kraju Mjeseca hrvatske knjige svoj rad predstavit će svim učenicima predmetne nastave.

Što je potrebno osigurati:

knjige za čitanje, papir za izradu plakata, računalo, projektor

Načini financiranja projekta:

škola

Način vrjednovanja projekta:

predstavljanje rada svakog razreda pred ostalim učenicima, evaluacijski listići