Čitamo sto na sat

Mjesec hrvatske knjige u OŠ Hodošan

 

6.   Pisac našeg razreda - četvrtak 17.11.2016., 4. sat u holu škole prezentacija projekta; zatvaranje Mjeseca hrvatske knjige u našoj školi.

Galerija

            

Početkom listopada svaki razred predmetne nastave upoznat je s projektom Pisac našeg razreda – cijevima projekta i načinom provedbe. U suradnji s knjižničarkom i učiteljicama Hrvatskog jezika dogovoreno je da 5.a razred čita djela i piše o Ivanu Kušanu, 5.b o Milivoju Matošecu, 6. razred o Paji Kanižaju, 7.a o Dobriši Cesariću, 7.b o  Hrvoju Hitrecu, 8.a o Silviji Šesto, a 8.b razred o Miri Gavranu.

          Učenici su u razdoblju od 15. listopada do 15. studenog proučavali građu o pojedinom piscu i čitali njegova djela, podijeljeni u grupe. Većina učenika služila se internetskim stranicama koje im je preporučila knjižničarka Lidija Kovačić Faić. Tijekom provođenja projekta jedna grupa pripremila je materijale za pano u holu škole, jedna je grupa izradila prezentaciju dok je jedna grupa osmislila predstavljanje projekta u holu škole.

         Svojim predstavljanjem posebno su se istaknuli učenici 7.a razreda koji su na kraju zapjevali uglazbljenu Cesarićevu pjesmu Noć tajanstva.  Usmena evaluacija projekta i ove je godine pokazala zadovoljstvo učenika ovakvim načinom rada.

 

Mirjana Štrok, voditeljica projekta