Mali projekt: Po njemu si sve što jesi

 

  

Izvješće o realizaciji projekta

 

Povodom Dana hrvatskog jezika i ove je školske godine  realiziran projekt Po njemu si sve što jesi. Voditeljice projekta bile su učiteljice Hrvatskog jezika Sandra Premuš-Lepen i Mirjana Štrok.

Na početku ožujka uređen je pano u holu škole. Pripremljen je Jezični kalendar (u očekivanju Dana hrvatskog jezika) s jezičnim savjetima koje su učenici otvarali svaki dan po jedan savjet.

U učionici Hrvatskog jezika uređen je pano na temu Mjesec hrvatskog jezika.

Svečano otvaranje Dana hrvatskog jezika održalo se u petak 10. ožujka 2017. u holu škole. Uvodnu riječ čitala je učenica Ivona Smolek, a učenici Lorena Vargek, David Hranjec, Nikola Kramar, Melani Jurčec, Filip Kolarić i Mateo Borović krasnoslovili su pjesmu Petra Preradovića Rodu o jeziku.

U razdoblju od 13. do 17. ožujka održano je pet radionica za sve učenike predmetne nastave (u svakoj radionici sudjelovalo je dvadesetak učenika; učenici su sami birali radionicu u čijem radu žele sudjelovati).

Učitelj Tehničke kulture Kristijan Ovčarić s radom na drvenim glagoljičnim slovima započeo je već u veljači. S učenicima je izrezivao glagoljična slova i oblikovao ih. Da bi sva slova bila iste veličine pobrinuo se učitelj Marko Krhač koji je pripremio slova na papirima.

Učiteljica Matematike Barbara Sklepić održala je radionicu Glagoljica u brojkama  na kojoj su učenici rješavali matematičke zadatke na glagoljici.

Učiteljica Engleskog jezika Sandra Balent učenicima je organizirala radionicu Potraga za skrivenim blagom. Učenici su dobivali zanimljive upute na glagoljici. Rješavanje različitih zagonetki vodilo ih je do skrivenog slatkog blaga.

Pripravnica Simona Sito s učenicima je izrađivala čestitke na glagoljici.

Učitelj Informatike Damir Kovačić sa svojom je grupom učenika odigrao računalnu igru Glagoljatrix.

Knjižničarka Lidija Kovačić Faić s učenicima je izradila fenjere na radionici Svjetleća glagoljica. 

Obilježavanje Dana hrvatskog jezika završili smo 17. ožujka 2017. kvizom znanja. U svakom razredu odabrali smo troje učenika koji su bili članovi natjecateljskih grupa. Svoje znanje odmjerili su na pitanjima iz pet ciklusa. Pitanja za kviz pripremile su učiteljice Štrok i Premuš-Lepen. Kviz je vodila pedagoginja Jelena Sobočan Tkalčec, a točnost učeničkih odgovora provjeravale su učiteljice Premuš-Lepen, Štrok i pripravnica Simona Sito. Za članove svih ekipa izdavačka kuća Profil Klett osigurala je vrijedne poklone.

            Učenici su  i ove godine iskazali velik interes za uključivanje u sve aktivnosti, a učitelji izuzetnu spremnost na sudjelovanje u ostvarivanju projekta.

 

voditeljice projekta Mirjana Štrok, dipl. uč. i Sandra Premuš-Lepen, prof.

--- foto albumi su u izradi...