Električni klavir

 

 U petak 16. rujna nam je 3. sat započeo normalno. Nali smo osjetili da nam ravnatelj priprema malo iznenađenje. Sredinom sata je domar Alojz zazvonio i učiteljica nam je rekla da se postrojimo u kolonu i lijepo izađemo iz razreda. U halu škole su bile lijepo naslagane strunjače i stolice. Okupili smo se svi učenici od 1. do 8. razreda zajedno s učiteljima. Ravnatelj nam je održao mali govor i rekao da je Vijeće roditelja odlučilo da se novcem prikupljenim na Uskrsnim susretima "Pisanica" kupi - električni klavir. Naš stari, kojeg su zaradili učenici branjem jabuka, već je tako star da su ga i miševi učinili svojim domom i čeka veliki popravak. Zatim je zamolio gospodičnu Maju Magdalenić iz Zagrebačke glazbene škole da nam odsvira nešto lijepo. Odsvirala nam je melodije triju poznatih skladatelja: Mozarta, Chopina i Bacha. Nakon što je završila dobila je jedan veeelikiiiii pljesak. Zatim nam je ravnatelj poručio da mu se svi koji znaju svirati jave pa će imati svoj maleni koncert u školi. Čak je to predložio i učitelju Tomislavu Horvatu koji nam je obećao da će nam jednom nešto odsvirati. Nakon toga smo se svi vratili u razrede i nastavili s nastavom.

Ines Oreški 7.b razred OŠ Hodošan

 

Rezultati ovogodišnje Šeste Pisanice

 

Tri nova poklona našoj školi

 

Susreti "Pisanica" imaju svoju ulogu u životu Škole i mjesta Hodošan. Lijepe poruke nadaleko se šire i dugo požive – zaključili su i ove godine na Cvjetnicu prezadovoljni posjetitelji koji su u vrlo kratkom vremenu ispraznili izložbena mjesta. Školi su roditelji donirali ukupno 10.213 kuna, Područnom odjelu Dječjeg vrtića "Ftiček" u Hodošanu 640 kuna, a 7. razred OŠ Donji Kraljevec ostvario je 281  kunu. Donacija ostvarena razmjenom uskrsnih poklona namijenjena su materijalnom poboljšanju boravka učenika i polaznika vrtića. Prošlih je godina kupljen razglas, računala za informatiku, projektori i televizori po razredima, foto aparat i strunjače.

 

Prema planu nabave za prošlu i tekuću školsku godinu Vijeće roditelja donijelo je odluku da se od ovogodišnjeg prihoda kupi električni klavir i kamera.

Odmah je nabavljen klavir Galileo VP 121 Rosewood i prateća oprema.

Drugi poklon školi bila je prva svirka na novom klaviru, upriličena je 16. rujna 2011. godine. Studentica Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu Maja Magdalenić svirala je Bacha, Mozarta i Shopina pred svim učenicima i učiteljima matične škole. Hvala Maji na ugodnim trenucima koji širom otvaraju vrata javnim nastupima učenika koji polaze glazbenu školu, kao i hrabrim učiteljima koji će s nama podijeliti svoje umijeće.

Uskoro stiže i treći poklon - nova kamera! Onda ćemo puniti razne "tube" stranice...

Na kraju, ponovo zahvaljujemo svima koji su omogućili Pisanicu - prekrasan dan vjere, mira, dobre volje i sreće žiteljima naše školske i župne sredine. Vidimo se u nedjelju, 1. travnja, na Svetoj misi i novom izložbeno-prodajnom sedmom sajmu povodom Cvjetnice i Uskrsa.

(snimke: Ivana)