Mažoretkinje - prva mjesta u Hrvatskoj i Engleskoj

XI. i XV. državno natjecanje - Zlatne u Engleskoj

Najava državnog natjecanja

Uz suorganizaciju Grada Čakovca i Međimurske županije sedamnaestu godišnjicu rada Udruge zajedno sa Twirling klubom Čakovec, okrunit će organizacijom 15. Državnog prvenstva u mažoret plesu te 11. Državnog prvenstva u twirlingu. Državno prvenstvo održat će se u dvorani Graditeljske škole od 25. – 27.03.2011. godine.
Ova izuzetna čast Čakovcu je povjerena od strane članica Hrvatskog twirling saveza i Hrvatskog saveza mažoretkinja .

Na Državnom prvenstvu sudjelovat će ekipe iz 30-tak gradova te se očekuje oko cca 900 najtecatelja i natjecateljica iz Cavtata, Ivanić Grada, Koprivnice, Kaštele, Splita, Krapine, Lipika, Ludbrega, Požege, Korčule, Mokošice, Nove Gradiške, Pleternice, Primoštena, Rogoznice, Segeta Donjeg, Sinja, Solina, Trilja, Velike, Viškova, Vodica, Dubrovnika, te ekipe iz Međimurja - Domašinca, Donjeg Kraljevca, Goričana, Murskog Središča i Svetog Martina na Muri koje će tri dana ocjenjivati i pratiti tri strana i šestero domaćih sudaca.
Voditelj programa je Frano Ridjan.
Trošak organizacije ovakvog prvenstva veoma je velik i iznosi oko 90.000,00 kn. Dio troškova pokrit će Grad Čakovec, dio Međimurska županija a dio Udruga sama. Pošto se radi o velikim sredstvima za Udrugu ovim putem pozivaju sponzore i ljude dobre volje da im pomognu u organizaciji ovog velikog spektakla u kojem će moći uživati svi građani Međimurja a i šire tri dana.

XI. državno prvenstvo u twirlingu i XV. državno natjecanje u mažoret plesu

Dana 25. ožujka - 27. ožujka održalo se XI. državno prvenstvo u twirlingu i XV. državno natjecanje u mažoret plesu. Natjecalo se 30 gradova iz Republike Hrvatske. U našoj grupi koja se zove Tradicionalni mažoret ples natjecalo se 20 gradova, a mi smo s puno truda osvojile 9. mjesto. Također, naše starije mažoretkinje su u exibitionu su osvojile 2. mjesto, a u grupi s rekvizitima su osvojile 1. mjesto. No, Martina Tota, Dora Štefok i Roberta Kovač također su osvojile 1. mjesto, a Helena Glavak 3. mjesto i time su se kvalificirale na europsko prvenstvo koje će se održati u Engleskoj.Mi ćemo se druge godine potruditi da se kvalificiramo na europsko ili svjetsko prvenstvo, naravno uz pomoć trenerice Tihane Ledenko i pomoćnog trebera Tihomira Bendelje.

Naše mažoretkinje su: Stefani Branilović, Iva Fileš, Katarina Jančec, Ana Jančec, Karla Lovrenčić, Paula Mesarek i Sara Zrna.

 

 

DONJI KRALJEVEC OSVOJIO ŠEST MEDALJA

Kraljevske mažoretkinje su na Državnom prvenstvu u Čakovcu osvojile četiri zlatne, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju. Ekipno su se bubamare, pčele i mravi kao državne prvakinje plasirale na Europsko prvenstvo koje se održava 30.09-02.10. 2011. u engleskom Bathu. I srebrna medalja za grupnu koreografiju veliki je uspjeh i poticaj za daljni rad. Pojedinačno su zlatnu medalju osvojile  Tota Martina, Dora Štefok i Roberta Kovačić, a brončanu Helena Glavak . Velike nade se polažu i na srednju skupinu mažoretkinja koje su isto konkurirale na državnom prvenstvu. Za uspijeh i kontinuirani napredak zaslužna je trenerice Tihana Ledenko   i  Tihomir Bendelja (nepoznati autor)

 

Zlatne u Engleskoj

 

Mažoretkinje Općine Donji Kraljevec vratile su se sa zlatnim medaljama iz Engleske sa Europskog prvenstva u mažoret plesu. Natjecale su se kao dio Hrvatske reprezentacije u engleskom Bathu od 30.09. - 02.10.2011. Na natjecanju je sudjelovalo deset europskih reprezentacija. Osvojile su ekipno prvo mjesto u kategoriji juniora sa rekvizitima.

U konkurenciji Engleske, Nizozemske, Francuske i Češke bile su daleko najbolje. Svojom koreografijom digle su na noge cijele tribine s navijačima iz svih zemalja koje su se natjecale na tom prvenstvu. To nije uspjelo nijednoj drugoj ekipi. Plasman na Europsko prvenstvo izborile su osvojivši prvo mjesto na državnom natjecanju u Čakovcu sa koreografijom trenerice Tihane Ledenko. Uz stručno vodstvo trenerice uvježbana je ekipa europskih prvakinja, što je veliki uspjeh za tako malobrojni klub. Odlazak u Englesku je nagrada za dugogodišnje marljivo i uporno vježbanje i motivacija za daljni rad. Uz prekrasan grad Bath posjetile su London, Stonhange i na povratku Legoland u Njemačkoj. Velika podrška su im njihovi roditelji i sponzori bez kojih ne bi uspjeli realizirati odlazak na Europsko prvenstvo. S mažoretkinjama iz Donjeg Kraljevca ekipno se natjecao i Tihomir Bendelja član ludbreškog kluba i trener kraljevskih mažoretkinja.

Europski prvaci ekipno su Tihomir Bendelja, Dora Štefok, Martina Tota, Helena Glavak, Blaženka Barlović, Roberta Kovačić, Stela Petrošanec, Ana Jančec, Ena Cvek, Monika Baranašić, Paula Percač, Paula Mesarek, Jelena Obadić, Sara Zrna  i Trenerica Tihana Ledenko. Na povratku u Donji Kraljevec, ispred školske dvorane, mažoretkinjama su članovi udruge pripremili svečani doček uz kolače, tortu i vatromet.

Mažoretkinje dalje nastavljaju s treninzima i pripremama za Državno prvenstvo 2012. u Cavtatu i Europsko prvenstvo u twirlingu u Švicarskoj na koje su se plasirale u solo konkurenciji Martina Tota, Dora Štefok, Helena Glavak i Roberta Kovačić. (Danica Štefok, tekst iz Glasnika općine Donji Kraljevec br. 10.)