Patuljci posjetili Bolnicu  Bezbolnicu

Županijska bolnica Čakovec, 17. veljače 2012. godine

 

Mala galerija fotografija (by Ivana K.)

 

                                    

U mjesecu studenom 2010. godine Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec započelo je sa projektom Bolnica Bezbolnica u želji da jednom mjesečno uljepša bolničke dane malim bolesnicima na Dječjem odjelu Županijske bolnice Čakovec. U posjete se uvijek dolazi s novim idejama, igračkama, poklonima za djecu i Dječji odjel, na radost i zadovoljstvo svih. Odjel je u tijeku održavanja projekta darivan DVD playerom, crtićima, slatkišima i stolnjacima, balonima različitih oblika, papučama, grickalicama, voćem, jastucima te bojama i priborom za crtanje.
Nastupili su dosad klaunovi Krešo i Aneta, učenici 4.h razreda OŠ Hodošan s učiteljicom Katarinom Barič, 3.a razred I. OŠ čakovec s učiteljicom Vesnom Horvat, plesna grupa Vivona predvođene voditeljicom Karmen Kovačević - Jambor... Mladi volonteri Crvenoga križa (najviše iz I. OŠ Čakovec) redovito posjećuju dječji odjel.

 

U vremenu darivanja za Valentinovo i kao uvod u pokladne dane Dječji odjel posjetili su učenici 2.h iz Osnovne škole Hodošan predvođeni učiteljicom Anastazijom Ankom Balent i pedagoginjom Ivanom Kirić. Veselim i šarenbim  programom "patuljci" su zabavljali djecu i roditelje. Mali bolensici darivani su voćem, a ravnateljica GDCK Čakovec Nada Špoljarić izvjestila je djelatnice Odjela da se trenutno prikupljaju sredstva za novi televizor.

Tehničku podršku posjetu patuljaka dali su djelatnici GDCK Sanja Goleš i Željko Kamenar, a prijevoz iz Hodošana do Čakovca darivala je tvrtka NIKA Transporti iz Pribislavca.

 

Vozač Pavao Jagec patuljke je sigurno vratio u čarobne hrastove šume pokraj Donjeg Hrašćana i Hodošana. Tu će zamijeniti svoju odjeću i već sljedećeg dana prerušeni u Mraziće posjetiti tradicionalni Šesti fašnjak u Hodošanu. (raw)