Akcija prikupljanja dječje odjeće - zajedno Humana Nova i OŠ Hodošan

 24. travnja 2012. godine

 

 

Socijalna zadruga Humana Nova osnovana je u travnju 2011. godine kao neprofitna organizacija od strane 4 udruge osoba s invaliditetom i nekolicine prijatelja. Potiče osposobljavanje i zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih društveno marginaliziranih osoba. Zadruga je jedno od 4 poduzeća koje razvija Autonomni centar (ACT iz Čakovca). Danas u njoj radi 7 zaposlenica: 3 osobe s invaliditetom, 1 pripadnica romske nacionalne manjine, 1 dugotrajno nezaposlena osoba te 2 mlade majke. Otvorila je Mali dućan Humana Nova s recikliranom i nošenom odjećom u Čakovcu.

 

Osnovna škola Hodošan rado je pristupila suradnji zajedničkom akcijom povodom 22. travnja - Dana planeta Zemlja Zajedno za održivi razvoj.

Ukupno su prikupljene 52 vrećice čiste, ispeglane, najčešće nenošene dječje odjeće (Hodošan - viši i niži 30 vrećica, Juraj 17 vrećica i Palinovec 5 vrećica i ploča za crtanje krojačkih šavova). Odjeća će biti uključena u program recikliranja tekstila u Socijalnoj zadruzi, izložena i prodavana u humanitarne i neprofitne svrhe.

Zahvaljujemo roditeljima i učenicima na novom humanom činu.