Kreativne raduonice

5. svibnja 2012.

 

Sunčane subote 6. svibnja imali smo grupu s našom učiteljicom Kristinom Vrabec. To predivno subotnje prijepodne iskoristili smo za kreativne radionice povodom Majčinog dana.

Najprije nam je učiteljica podijelila drvene kutijice i pripremili smo si radno mjesto. Bilo je tu jako mnogo različitog pribora i materijala; od boja, kistova, lakova, salveta do ljepila perlica itd. U opuštenoj atmosferi praćenoj glazbom počeli smo izrađivati poklone za naše mame. Kutijice za nakit najprije smo obojali tamnom bojom (mi smo koristili smeđu boju za beton). Kad se to osušilo (neki su sušili prirodno, a  neki su ubrzali sušenje sušilom za kosu) premazali smo kutijicu lakom koji puca. Važno je da ga premazujemo samo u jednom smjeru. Kada se i to osušilo premazali smo bijelom bojom, a nakon toga smo izrezali motive iz salveta te ih ljepili na kutijice. Stavili smo ih sušiti i naše kutijice bile su spremne. No, da ne  bi bile prazne za naše drage mame izradili smo još i nakit (narukvice, naušnice, lančiće) za naše mame. Koristili smo žicu, fimo masu i perlice.

Bilo je jako zabavno, a i opet smo puno toga naučili!

Nina Dominić, Glorija Srpak, Ana Sinković i Karmela Vadlja (6.r.)

 

Naše smo majčice odlučili razveseliti na njihov dan pa smo im zajedno s našom razrednicom Kristinom Vrabec odlučili izraditi male poklončiće. S puno ljubavi napravili smo privjeske za ključeve, ali ne bilo kakve. Na privjesku, koji će mama moći svaki dan nositi sa sobom, ispisali smo im najljepše stihove, izreke i poruke. A male knjižice ukrasili smo na različite načine. Najviše nas je radilo salvetnu tehniku koju nam je pokazala razrednica. Bilo nam je lijepo i zabavno, ali najljepše je bilo vidjeti suzu u krajičku majčinog oka. To nam je bio znak da smo uspjeli.

                                              Mama SRETAN TI MAJČIN DAN!!!

Učenici 5.a razreda