Bolnica - Bezbolnica

18. travnja 2011.

 

Gradsko društvo Hrvatskog Crvenog križa listopadu 2010. godine započeo je s provedbom projekta nazvanog «Bolnica Bezbolnica». Projekt je namijenjen djeci koja se nalaze na bolničkom liječenju. Volonteri i zaposlenici Hrvatskog Crvenog križa u suradnji s umjetnicima provode glazbene, likovne, dramske i druge kreativne radionice.

GDHCK Čakovec drži da je u procesu liječenja, briga za pacijenta, njegovo psihičko i mentalno zdravlje, bitna gotovo koliko i briga za njegovo fizičko zdravlje. Blagdan Cvjetnice i dolazak Uskrsa obilježen je na Dječjem odjelu Županijske bolnice Čakovec dolaskom učenika 3. razreda Osnovne škole Hodošan i njihovom priredbom malim štićenicima Odjela. U programu su sudjelovali: Tamara Barić, Izabela Bručić, Luka Novak, Tin Purić, Lea Smolek, Ivana Špilek, Elena Varga, Damir Vidović, Denis Vlahek i Viktor Vlahek, predvođeni učiteljicom Katarinom Barić.

Djecu na odjelu posjetili su i djelatnici i volonteri Gradskog društva HCK Nada Špoljarić, Sanja Goleš, Željko Kamenar i Alenka Novak. Prim. mr. sc. dr. Marija Hegeduš – Jungvirth, voditeljica Odjela pedijatrije sa svojim suradnicama toplo se zahvalila organizatorima i sudionicima priredbe. Djelatnici GDCK Čakovec darivali sve male gledatelje i glumce prigodnim poklonima.