Prijateljstvo prek' meje

         

Putovi prijateljstva i suradnje djece susjednih država ne moraju nužno biti dio nekog projekta, neke naveliko osmišljene priče, ali čine zajedničke brojne lijepe doživljaje. Primjer za to je suradnja učenika Osnovne škole Veržej i Osnovne škole Hodošan, posebno ekipa prve pomoći.

            U okviru županijskog natjecanja mladeži što ga provodi Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec u OŠ Hodošan, svake godine gosti su članovi ekipe prve pomoći  OŠ Veržej predvođeni mentoricom Majom Majer. U ožujku gostima je omogućen dvodnevni boravak tijekom kojeg su bili gosti učenika 6. razreda matične škole, PŠ Sveti juraj u Trnju, župe Svetog Jurja u Trnju, GDCK Čakovec te obišli Muzej Međimurja, povijesnu jezgru Čakovca i Gradske bazene Čakovec. Na županijskom natjecanju mladeži HCK u Hodošanu, u ravnopravnoj borbi – razumljivo izvan službene konkurencije - među 15 ekipa osvojili su 6. mjesto i stekli sigurnost i znanje pred svoje natjecanje u Ljutomeru. Na nižem stupnju osvojili su 1. mjesto, a na Regijskom preverjanju ekip prve pomoči učencev osnovnih šol u OŠ Stročja vas osvojili su  5. mjesto.

            Zauzvrat, spremna gostiteljica, profesorica OŠ Veržej Maja Majer primila je ekipu iz Hodošana u svojoj školi te ih provela znamenitostima svoga kraja. Nakon obilaska, na Regijsko preverjanje ekipa OŠ Veržej povela je i ekipu OŠ Hodošan. U velebnom kompleksu Osnovne šole Stročja vas mladi "doktori" osvoji su najbolje rezultate iz praktičnog dijela natjecanja, a u ukupnom slijedu osvojili su 6. mjesto. Time su nastavili niz uzornih gostovanja i tradicionalne suradnje osnovnih škola, Gradskog društva Crvenog križa Čakovec i OZRK Ljutomer.

            Ekipu su činile: vođa Ana Zrna, članice Laura Granatir, Paula Purić, Sabina Pintar, Marta Sabol i Melani Naranđa i mentorica Jelena Sobočan Tkalčec. U ime GDCK Čakovec gosti natjecanja bili su ravnateljica Nada Špoljarić i djelatnici Sanja Goleš i Željko Kamenar.

 (ravnatelj)