Dan kruha i zahvalnosti

13. listopada 2013.

priredba naših vjeroučenika

U našoj župi tradicionalno se obilježava  Svetu misu u Župnoj crkvi sv. Jurja Mučenika služio je župnik vlč. Darko Kelemenić. U svoj se propovijedi nadovezao na Lukino evanđelje i priču Deset gubavaca:

- Stariji se sjećaju, a mladima ova priča može biti pouka. Nekad smo svi u kući čekali da naša baka (stara mama, majčica, majkica...) ispeče kruh. Još vrući ispečen kruh svi smo zajedno lomili i jeli. Pozivam vas na zajedništvo pri današnjem blagovanju. Okupite se oko kruha, zajedničkog obiteljskog dara - rekao je vlč. Kelemenić.

U predstavljanju plodova zemlje sudjelovali su vjeroučenici svih naselja i škola naše župe koje je pripremila vjeroučiteljica Valerija Štampar. Za neslja Čehovec i Turčišće pomogla joj je vjeroučiteljica Martina Kivač. Roditelji su vjeroučenike lijepo obukli u narodne nošnje i pripremili im darove za blagoslov.

Uobičajeno lijepo zvučao je crkveni zbor, a dvjestotinjak fotografija snimila je Iva Ivković.

Na kraju Svete mise župnik je zahvalio svima koji su pridonijeli uspješnom druženju i najavio današnji posjet učenika OŠ Hodošan koji će prilkupljati sredstva za akciju Crvenoga križa "Solidarnost na djelu".

Kao posebni dar cijeli ovogodišnji urod voćnjaka poklonio je župljanima!  Tko želi, ovog tjedna može doći na branje jabuka za svoju obitelj.

I ne zaboravimo: u srijedu, 16. listopada je Svjetski dan hrane pa ga svaki od nas može obilježiti pravilnim odosom prema hrani - ili je smanjiti i spriječiti brojne bolesti ili promisliti što je zaista našem tijelu potrebno. Naravno, uz blagoslov Božji!

mala galerija sudjelovanja...