Pokrenimo zajednicu u prevenciji ovisničkih ponašanja mladih

6. prosinca 2013.

 

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Školski preventivni programi u suradnji sa Povjerenstvom za suzbijanje zlouporabe droga MŽ i ove godine pokrenulo je obilježavanje Mjeseca borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti (15.11.-15.12.2013.) zajedničkim aktivnostima u osnovnim i srednjim školama naše županije. Moto ovogodišnjeg obilježavanja je bilo „Pokrenimo zajednicu u prevenciji ovisničkih ponašanja mladih“, s ciljem osvješćivanja svih lokalnih zajednica o ovom sveprisutnom problemu.

Naši učenici 7. i 8. razreda potaknuti su na izradu promotivnih materijala na temu prevencije ovisničkih ponašanja (letci, straničnici, druge vrste poruka, itd.), i dijelili ih žiteljima njihovih mjesta. ZZJZ MŽ podržao je aktivnosti u školama kroz pomoć u nabavi potrošnog materijala (papira, bojica, flomastera, tonera, itd.) potrebnog za izradu promotivnih uradaka. 

Završno obilježavanje Mjeseca borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti planiramo održano je dana 11.12.2013. u 10,00 sati u OŠ Belica, susretom po jednog učenika 7. i jednog učenika 8. razreda iz svake osnovne škole, te po dva učenika prvih razreda iz svake srednje škole, edukativno-zabavnim kvizom i čajankom. 

Izbor fotografija