Kako smo podržali Davida na LiDraNu i kako je bus putovao kroz snježnu oluju

Evo i male galerije

Izlet u Čakovec

      U petak ujutro je cijeli moj razred zajedno s učiteljicama Katarinom i Tinom krenuo u Čakovec na terensku nastavu. Putovali smo busom. Tog jutra je padao snijeg i svi smo se veselili. U Centru za kulturu gledali smo program Lidrana gdje je nastupio David Hranjec iz našeg razreda. Jako je lijepo recitirao. Bili smo ponosni na njega. Nakon Lidrana smo posjetili Hrvatski radio Čakovec. Tamo su Dominik, Lana i Lovro snimali emisiju, a mi smo ih slušali. Otišli smo u jednu prostoriju gdje smo svi glasno rekli "Slušate radio Hrčak". To mi je bilo prvi put da sam bio u prostorijama neke radio postaje.

Na kraju smo se grudali ispred busa, a zatim smo krenuli kući. Bilo mi je lijepo.

Tin Vegi, 3.h

Izlet u Čakovec

U petak, 6. veljače, smo učenici 3. razreda OŠ Hodošan išli u Čakovec. Predvodila su nas  učiteljice Katarina i Tina. Vozili smo se školskim autobusom. Kad smo stigli u Čakovec, odmah smo pošli na "Lidrano" podržati našeg prijatelja Davida. On je nastupao recitacijom i jako nam svidjelo kako je recitirao. Nagradili smo ga velikim pljeskom. Pogledali smo nastupe i recitacije još nekih drugih sudionika i onda išli na užinu. Malo smo se odmorili i krenuli u posjet Radiju Čakovec. Tamo nas je dočekao voditelj. U samom studiju smo Lovro, Lana, Dominik, učiteljica Tina Jurčan i ja odgovarali na pitanja koja nam je postavljala gospođa Spomenka, spikerica na radiju. Ostali učenici su nas slušali. Nakon toga, voditelj nam je pričao o radiju i gramofonskim pločama. Bilo je vrijeme za polazak pa smo se s njim pozdravili i otišli igrati se vani na snijeg. Autobus nas je već čekao i tako smo krenuli kući. Bilo mi je jako lijepo i zabavno

Niko Hađikan, 3. razred

Doživljaj s terenske nastave

U petak  6. veljače 2015. naš 3. razred krenuo je u Čakovec. Vozili smo se autobusom. U Čakovec smo išli kako bi podržali našeg prijatelja Davida na Županijskom natjecanju Lidranu. Natjecanje se održalo u Centru za kulturu. Davidov nastup bio je fantastičan, pohvalio ga je i žiri. Kad je natjecanje završilo otišli smo u studio Hrvatskog radio Čakovca - Hrčak. Voditelji su nam pokazali studio, a neki su odgovarali na pitanja voditeljice uživo u eter. Teta Spomenka pitala nas je koju pjesmu bi htjeli da nam pusti, a mi smo se svi složili za Zoricu. Pozdravili smo se s voditeljima i zahvalili im što su nas primili. Kad smo izašli imali smo vremena pa smo se malo grudali. Došlo je vrijeme za polazak. Svi smo se ukrcali u autobus i krenuli kući. Na terenskoj nastavi bilo mi je jako lijepo i voljela bih opet ići u Čakovec.  

Lea Kovač 3.h           

Doživljaj s terenske nastave

Bio je petak. Ujutro sam se probudila i pogledala kroz prozor. Pao je snježni, bijeli pokrivač i sve pokrio. Pomislila sam: „Vrijeme nije baš idealno za put u Čakovec“. Putovali smo autobusom u Čakovec pogledati LiDraNo i podržati našeg prijatelja Davida. To je smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva, a održava se u Centru za kulturu. Naš prijatelj David sudjelovao je na smotri recitacijom „Jezik za zube“. Bio je fantastičan! Odličan! Svidjele su mi se i druge recitacije i igrokazi. Zatim smo posjetili Hrvatski radio Čakovec (Hrčak). Prvo smo išli u glazbeni studio gdje smo Lovro, Dominik, učiteljica Tina i ja razgovarali s voditeljicom Spomenkom. Naš razgovor se prenosio uživo po cijelom Međimurju. Zatim smo išli u fonoteku. To je prostorija gdje se nalazi tisuće i tisuće CD-a i ploča za slušanje glazbe. Odabrali smo dvije pjesme po našoj želji i slušali. Zatim su nas snimili kako smo svi u glas viknuli „Slušate radio Hrčak“. Tako će ubuduće naši glasići najavljivati radio Hrčak. Bilo mi je jako zanimljivo jer sam prvi put vidjela kako funkcionira jedna radio stanica. Na kraju smo se vani na snijegu grudali, a onda smo krenuli kući. Bilo mi je jako lijepo, poučno i zabavno.

Lana Naranđa 3.h