Priznanja i nagrade Općine Donji Kraljevec

8. svibnja

Povodom Dana općine Donji Kraljevec održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su uručene nagrade i priznanja. Priznanja su dijelili Zoran Strahija, predsjednik Vijeća i Miljenko Horvat, načelnik Općine.

Priznanje i novčanu nagradu primila je naša jedina ovogodišnja predstavnica na državnom natjecanju Ema Višnjić.

Ema Višnjić učenica je 7. razreda Osnovne škole Hodošan. Od 5. razreda nadalje ima izuzetan interes za predmet Tehnička kultura. Na ovogodišnjem školskom i županijskom natjecanju izborila je prvo mjesto, a na državnom osvojila 7. mjesto u obradi materijala.  Time su učenica Ema i današnji učitelj mentor Kristijan Ovčarić, nastavili tradiciju uspješnog predstavljanja hodošanske tehničke kulture koje je započeo sada umirovljeni Stjepan Kolac.

 

Grb Općine Donji Kraljevec, kao najveće priznanje za rad primili su Kiš - mesnica i prerada mesa iz Donjeg Kraljevca i ravnatelj naše Škole Ivan Barić.

Ivan Barić ravnatelj je OŠ Hodošan od 15. svibnja 1991. godine. Bio je u dva mandata predsjednik Vijeća MO Sveti Juraj u Trnju,  novinar koji je godinama izvještavao o Općini Donji Kraljevec u dnevnomi lokalnom tisku, bio je pokretač i urednik školskog lista i općinskog glasila, predsjednik Saveza izviđača Međimurja, višegodišnji tajnik svih natjecanja, susreta i smotri u Međimurskoj županiji, član mnogih komisija i povjerenstava na raznim razinama. Promotor je i zagovornik informatičkog opismenjavanja. Zadnjih godina posebno mse istakao kao volonter Gradskog društva Crvenoga križa Čakovec, organizirao atjecanja na županijskoj i međužupanijskoj razini i na kraju kao dobrovoljni darivatelj krvi organizator akcija darivanja u svojoj sredini.

U ime nagrađenih govorio je i zahvalio se ravnatelj Barić.

Dan kasnije, na svečanoj proslavi 125. obljetnice DVD-a Hodošan, uručena je i posebna Zahvalnica za uspješnu suradnju našoj Školi.

Suradnja s DVD-om Hodošan jedna je konstanta odkada Društvo vodi predsedsjednik Andrija Ilijaš, a Školu ravnatelj Ivan Barić. Međusobno uvažavanje, odgovornost i pomoć uvijek su u prvom planu u organizaciji svih aktivnosti.