Dan Palinovca

19. ožujka 2016.

 

U subotu 19. ožujka 2016. na Jožefovo održala se dvadeset i prva proslava  Dana  Palinovca, a ujedno  i obljetnica  posvećenja kapelice  Presvetog Trojstva. Zajedničkim  snagama gotovo svi mještani Palinovca trudili su se da taj dan bude  što svečaniji.

U 16 sati svetu misu u kapelici održao je naš svećenik Darko Kelemenić. Svetoj misi prisustvovali su svi učenici i učiteljice Područne škole Palinovec, Udruga žena, Udruga mladih, vatrogasci i drugi mještani. Nakon mise u svečanoj povorci u pratnji Puhačkog orkestra Donji Kraljevec svi su krenuli prema Domu kulture. Povorku su osobito krasili vatrogasci u svečanim odijelima i mladi u narodnoj nošnji. U Domu kulture održana je lijepa priredba, koju je vodila Tamara Recek. Najprije su puhači odsvirali himnu, a zatim su se kratkim govorima publici obratili Vladimir Sabol, predsjednik Mjesnog  odbora i zamjenica načelnika Općine Donji Kraljevec Snježana Pongrac. Mladi parovi u narodnoj nošnji prikazali su nekadašnji običaj sestrenja i plesali dva međimurska spleta uz pratnju tamburaša i pjevačku pratnju Udruge žena. Priznanje za doprinos selu dobili su Štefanija Sabol i Ivan Kukec. Bonove za sportske uspjehe i pomoć u daljnjem radu dobile su Iva Fileš, Ana i Katarina Jančec, koje se bave twirlingom te su izvele prekrasnu točku. Takve bonove dobili su i  gimnastičarka Sabina  Hegeduš te Alen Špirk, koji se bavi grapplingom, hrvačkom borilačkom vještinom bez udaraca. Nasmijali smo se komičnom igrokazu pod nazivom ,,Dober posel'', koji je napisala Ljubica Srpak, a izveli su ga Štefica Kolarić, Marija Slaviček, Marija   Oreški, Viktor Srpak, Martin Recek i Danijel Miklaužić.

Svi učenici Područne  škole Palinovec otpjevali su dvije pjesme ,,Duga'' i ,,Kad bi svi ljudi na svijetu''. Zajednički sa svim izvođačima otpjevali su međimursku pjesmu ,,Da bi se zrušile te legradske gore'' uz pratnju tamburaša. Učenike za  nastup  pripremale su njihove  učiteljice Ljiljana Zelenić i Sanja  Rašan.