Obuka školskih prometnih jedinica

21. i 22. ožujka 2016.

 

Tijekom proljetnih praznika 21. i 22. ožujka 2016. održavala se obuka školskih prometnih jedinica u  prostorijama  HAK-a u Čakovcu. Ta dva dana od 10 do 12 sati imali smo predavanja o prometu.

Iz naše škole dva dana praznika u Čakovcu proveli su: Luka Horvat, 6.a

                                                                             Melani Cirkvenčić, 6.a

                                                                             Viktorija Šantavec, 6.a

                                                                             Marko Bukal, 6.b

                                                                             Dominik Branilović, 6.b

                                                                             Matija Lovrenčić, 6.b

                                                                             Luka Pavlic, 6.b

Prvi dan smo imali predavanja o raskrižjima, a nakon toga smo s policajcem otišli na poligon. Drugi dan smo imali ispit o tome što smo sve naučili. Tko još nije dobio dozvolu za upravljanje biciklom taj će je dobiti naknado ako položi ispit. Poslije smo se iskušali kako biti ,,prometni pomoćni policajac“. Obukli smo pravlinu obuću i uzeli palicu sa naptisom STOP. Probali smo i zaustavljati aute. Iiiiii... i tako su prošla dva uzbudljiva dana u HAK-u.

 Viktorija Šantavec, 6.a

 

Sedmoro učenika OŠ Hodošan pošli su na obuku školskih prometnih jedinica.

21. ožujka, ponedjeljak

U ponedjeljak smo došli i televizija VTV  nas je došla snimati.  Ako želite  vidjeti premotajte si na 8.minutu  evo link:

https://www.youtube.com/watch?v=b2IzqFGzOdQ

Dobili smo priručnike koje smo morali vratiti u utorak,a  ako nebi vratili nebi mogli pisati ispit za testiranje. Poslije smo počeli obrađivati križanja;  tko ima prednost i sl. Bilo nam je jako zabavno, a onda smo išli na biciklistički poligon gdje su nas učili o prelaženju ceste i projektu „Glazba gluši uši“ Govorili su nam da će u zakon ući pravilo da dok se vozite na biciklu nećete moći slušati glazbu na biciklu jer se uz slušalice  događaju razne nesreće.

22. ožujka, utorak  

U utorak smo malo ponovili prije ispita onda smo napisali ispit i išli smo probati „puštati“ pješake (druge polaznike školskih jedinica) sa reflektirajućim prslukom i pločicom gdje piše STOP. Kada smo svi propustili jedni druge  onda smo išli u učionicu i dobili privjeske nalik na reflektirajući prsluk  i podlogu za miš i svi otišli kući sretni. Nismo bili sigurni jesmo ili nismo prešli ispit.

Meni se svidjelo  valjda i drugim polaznicima zahvalio bih Policiji Međimurske županije i Autoklubu Hak što su nas svemu tomu naučili vrlo smo im zahvalni. 

          Dominik Branilović, 6.b

 

Podjela iskaznica 24. svibnja 2016.