Dan planeta Zemlja

22. travnja 2016. - obilježavanje u sve tri naše škole

 

U školi smo puno razgovarali o planeti Zemlji. Volimo našu Zemlju i želimo da je čista, lijepa i mirisna, bez smeća. Mnogo se smeća može ponovno iskoristiti- stari papir, plastika, limenke, staklo. Učiteljica nam je predložila da i mi pokušamo s recikliranjem. Uoči Dana planeta Zemlje donijeli smo u školu iskorištene plastične boce, čepove, kutijice i napravili smo od njih lijepe igračke. Naučili smo da od starih i odbačenih predmeta možemo napraviti nove i neobične. Bilo nam je jako zabavno.

                                                                                         Učenici 1. i 2. j

Evo još nekih fotografija....

Dana 22. travnja na Dan planeta Zemlje učenici naše PŠ sudjelovali u Zelenoj čistki sa Udrugom žena. Čistili smo okolicu škole i okolo žardinjera sa cvijećem.

 

Dan planeta Zemlje u OŠ Hodošan

            Dan planeta Zemlje obilježen je 22. travnja 2016. i u našoj školi. Kao zahvalu našoj majci Zemlji odlučili smo zajedničkim snagama očistiti školsko dvorište. Učiteljica Biologije nam je prije akcije održala kratko predavanje o ekologiji. Zatim je svaki razred dobio svoj dio dvorišta. Pažljivo smo gledali, tražili smeće i stavljali ga u velike crne vreće. Nismo prikupili jako puno smeća jer se naše tehničko osoblje svakodnevno jako dobro brine o čistoći školskog okoliša. No, drago nam je što smo odvojili malo svojega vremena i spasili mali dio našeg planeta.

Mislim da bi svaki dan trebao biti Dan planeta Zemlje. Ako ćemo nanositi štetu našoj majci Zemlji, ona će nam vraćati duplom mjerom. Polako će sve prirodne ljepote nestati, a svijetom će zavladati prirodne katastrofe. Zato, budite čuvari prirode i zaštitite je dok nije prekasno! Donosimo i set fotografija...

Viktoria Čurila, 7.a