Eko kviz

 

23. svibnja 2016.

Dana 23. svibnja 2016. išli smo na natjecanje u Prelog u reciklažno dvorište Pre- koma. Natjecanje, tj. eko kviz, sastojalo se od teoretskog (pismeni dio) i praktičnog dijela (tu smo morali sortirati otpad). Pismeni dio nije bio težak i odlično smo to riješili. Postigli smo zavidnih 50 bodova, dok je najveći osvojeni bodovni prag bio 51. Za praktični dio smo vukli kartice i mi smo nažalost bili zadnji na redu. To nije bila prednost već veliki nedostatak jer su nam prethodne ekipe jako otežale posao. Unatoč tome, lijepo smo se proveli i stekli još jedno iskustvo.

     Melani Jurčec, 7.b

 


 

Uz sudjelovanje 11 osnovnih škola donjeg i gornjeg Međimurja završio je drugi eko kviz o gospodarenju otpadom na kojem je ukupni pobjednik osnovna škola Donja Dubrava koja je osvojila nagradu u iznosu od 6.000,00 kuna. Specifičnost eko kviza je da se uz teoretska znanja (60%) boduje i brzina i kvaliteta odvajanja korisnog otpada (40%). Dvije druge nagrade u iznosu od 3.000,00 kuna osvojile su osnovne škole Dr. Vinka Žganca Vratišinec (gornje Međimurje) i osnovna škola Draškovec (donje Međimurje).
U kvizu su uz nagrađene škole (Donju Dubravu, Vratišinec, Draškovec) sudjelovale i sljedeće osnovne škole: Prelog, Donji Kraljevec, Hodošan, Kotoriba, Mursko Središće, Domašinec, Poturen, Sveti Martin na Muri. Organizatori kviza su Murs-ekom Mursko Središće i PRE-KOM Prelog.
Rezultati:
1. Osnovna škola Donja Dubrava - ukupni pobjednik
2. Osnovna škola Dr. Vinka Žganca  - najbolji gornje Međimurje
2. Osnovna škola Draškovec - najbolji donje Međimurje