Dani kajkavske riječi Zlatar 2016.

Zbor malih pjesnika

 

24.  rujna 2016.

Učenica 3. h Sofia Pandur dobitnica je priznanja i poklon paketa pokrovitelja Zbora malih pjesnika Školske knjige i Modre laste za promicanje kajkavskog pjesništva među mladima i uspješan nastup na ovogodišnjem Zboru mladih pjesnika.

 

Nakon četrdesetak odabranih i izvedenih pjesama u narodnim nošnjama, od pristiglih 328 pjesama iz 48 osnovnih škola kajkavskog govornog područja, Prosudbena komisija u sastavu Željka Horvat-Vukelja i dr. sc. Ivo Kalinski uvrstili su Sofiu Pandur  s pjesmom „Lepo mi je“ u skupinu najboljih mladih autora interpretatora. Priznanje i diploma za promicanje kajkavskog pjesništva uručena je i OŠ Hodošan te mentorici Anastaziji A. Balent.

4. rujna

 

Prosudbena komisija u sastavu prof. Željka Horvat-Vukelja, dr.sc. Joža Skok i dr.sc. Ivo Kalinski uvrstilo je pjesmu „Lepo mi je“ Sofie Pandur iz bivšeg 2.h. razreda, sada 3.h OŠ Hodošan, mentorice Anastazije A. Balent, među najbolja pjesnička ostvarenja Zbora malih pjesnika Zlatar. Od pristiglih 328 pjesama iz 48 osnovnih škola kajkavskog govornog područja odabrane su 43 pjesme koje će biti javno izvedene u Zlataru 24. rujna 2016.