Terenska nastava u Čakovcu

20. listopada 2016.

Foto izbor - PŠ Juraj, snimke dolje: Anastazija A. Balent

Terenska nastava u Čakovcu 

(izvješće)

U četvrtak, 20.listopada 2016. g., bili smo u Čakovcu. Krenuli smo u 8:15 sati. Po dolasku u Čakovec, najprije smo se odmorili od puta i pojeli na Autobusnom kolodvoru  Čakovec, svoj prvi sendvič. Nakon odmora, otišli smo na tržnicu. Tamo je bilo puno voća i povrća. Padala je kiša. U restoranu smo se ugrijali, popili sok ili vruću čokoladu i krenuli u posjet Škole animiranog filma. Kada smo naučili kako se rade animirani filmovi, imali smo slobodno vrijeme koje smo proveli u robnoj kući Međimurka. U isto vrijeme, učenici 1.r. posjetili su Čakovečke mlinove i Gradsku igraonicu. Zatim smo se svi zajedno okupili u Centru za kulturu kako bi pogledali kazališnu predstavu Bremenski svirači. Nakon zabavne predstave, uputili smo se na Autobusni kolodvor. Puni dojmova i pomalo umorni, u 14:30 sati vratili smo se kući.          Antonella Mirić, 3.h

Dana 20. listopada 2016. bili smo na terenskoj nastavi uz Čakovcu. Prvo smo posjetili Školu animiranog filma. Tamo smo slušali predavanje o nastanku crtanog ili animiranog filma i gledali nekoliko crtića. Nakon toga gledali smo predstavu Kazališne družine Pinklec pod nazivom Bremenski svirači. Predstava nam je bila uzbudljiva, zanimljiva i šaljiva. Jako nam se svidjela i cijelo smo vrijeme pljeskali kad se sviralo i pjevalo. Nakon predstave vježbali smo na planu grada Čakovca pronalaziti određene objekte. Dan smo završili malom šetnjom kroz Čakovec i puni dojmova vratili se kući.            Jakov Kramar, 4.j

 

U Čakovec  smo stigli autobusom. Posjetili smo ŠAF. Saznali smo kako nastaju animirani filmovi. Na zidovima su bili prekrasni radovi djece. Otkrili smo da je za stvaranje filma potrebna ideja. Na kraju smo gledali crtiće. Bilo je zanimljivo.

Otišli smo u kazalište. Počela je lijepa predstava ''Bremenski svirači''. Bilo je puno sviranja i pjevanja. Meni je najdraži lik bila mačka Matilda. Likovi su se udružili i stvorili prekrasnu glazbu.

Vani je kišilo pa smo otišli u slastičarnicu. Tu je bilo puno kolača i raznih peciva. Kasnije smo otišli u šetnju. Približilo se vrijeme odlaska pa smo krenuli na autobusnu stanicu gdje nas je čekao autobus.

Sretno smo stigli kućama.

Vida Vlahek, 4.h

Stigli smo u Čakovec. Prošetali smo do tržnice i vidjeli bogatstvo plodova. Poslije toga smo posjetili ŠAF. U ŠAF-u smo naučili kako nastaju crtani filmovi. Bili smo aktivni i odgovarali na postavljena pitanja. Zatim smo išli pogledati predstavu ''Bremenski svirači''. Predstava je bila jako šaljiva i zabavna. Dobro je pobijedilo zlo. Nakon toga smo imali slobodno vrijeme. Sjeli smo u slastičarnu i naručili što smo željeli. Malo smo otišli van i šetali. Ta terenska nastava je bila korisna i lijepa.

Jana Jurgec, 4.h

U kazalištu smo gledali predstavu ''Bremenski svirači''. Likovi su bile četiri životinje: magarac Jure, Pas Riki, mačka Matilda i pijetao Đura. Bilo je puno glazbe i zanimljivosti. Poslije predstave smo imali slobodno. Ja sam otišao u Tisak, i tu si kupio naljepnice. U 15 sati smo krenuli kući.

Damjan Vidović, 4.h