Izvješće o posjetu Policijskoj postaji Prelog

10. listopada  2018.

 

          U srijedu, 10. listopada 2018. godine, zajedno sa svojim razredom, učiteljicom i pedagoginjom, posjetili smo Policijsku postaju Prelog. Doputovali smo autobusom. Dočekali su nas kontakt policajac Spomenko Gojsek i moja majka koja tamo radi.

        Policajac Spomenko nas je upoznao s načinom rada policije. U dvorištu policijske postaje pokazao nam je službena vozila kojima se koriste policajci. Najviše nam se dopalo specijalno vozilo za prijevoz uhićenih osoba, tzv. „Marica“.

        Posebno nas je oduševio službeni policijski pas. Zove se Atari, a pomaže policajcima pri otkrivanju droga. Njegova nagrada za dobro obavljeni zadatak je igra lopticom.

         Zatim smo pogledali pritvor. U njemu je video nadzor tako da dežurni policajac u svako doba može vidjeti što rade uhićene osobe. Nakon toga smo krenuli prema šalterima gdje građani mogu izraditi osobnu iskaznicu, putovnicu i vozačku dozvolu. Jedna službenica nam je uzela otisak kažiprsta.

        Na kraju smo se lijepo počastili, a svaki od nas je dobio i mali poklončić. Zahvalili smo domaćinima na gostoprimstvu i autobusom se vratili u školu.

N.Vu., 3. h