Radimo za Vas  od 11. svibnja 2003.  (Since May 11, 2003)

Zadnja popuna podataka: 27. rujna 2020.  godine (Last Refresh):  September 27, 2020)

 

 

 
VAŽNA OBAVIJEST (27.9.2020.)

Poštovani roditelji,

S obzirom na situaciju s vrtićem smještenim u našoj školi, zatvorio se zbog djelatnice koja je pozitivna na COVID-19, a s ciljem da zaštitimo učenike i djelatnike OŠ Hodošan od mogućeg širenja zaraze korona virusom molimo da učenici koji imaju braću u vrtiću naredna dva tjedna ne pohađaju nastavu u školi već ju prate na daljinu. Roditelji trebaju tijekom dana javiti razrednicama ime i prezime tih učenika.

Učenici razredne nastave prate nastavu na trećem programu HRT-a  počevši od 8.00 sati. Njihove učiteljice će dodatno komunicirati s njima preko virtualnih učionica u MS Teamsu.

Za učenike predmetne nastave učitelji će također putem virtualnih učionica u MS Teamsu realizirati online nastavu.

Škola i dalje poduzima sve korake s ciljem zaštite svih učenika i djelatnika kako se potencijalna zaraza ne bi nekontrolirano proširila po našoj školi i ubrzo završili svi na online nastavi.

ravnatelj

 

 
OBAVIJEST (2.9.2020.)

Dragi učenici, poštovani roditelji,

        u ponedjeljak (7.rujna 2020.) nastava će biti organizirana na sljedeći način: održat će se satovi razrednika za 2. do 8. razreda u vremenu od 8 do 9,15 sati. Učenici će dobiti upute, raspored sati, preuzeti udžbenike, upoznati se s protokolom vezanim za boravak u Školi.

Prije dolaska u školu učenici su dužni izmijeriti temperaturu i upisati je u bilježnicu evidencije koju donose u školu.

Prilikom dolaska do Škole učenici se vani trebaju grupirati prema oznakama razreda.

Obvezni su donijeti zaštitnu masku za lice, školske papuče, torbu za knjige, posebnu vrećicu za pohranu obuće nakon preobuvanja.

Povratak autobusom je predviđen u 9:15 sati za učenike iz Donjeg Hrašćana te u 9:25 za učenike iz Palinovca, Sv. Jurja u Trnju i Pustakovca. Učenici 1. razreda i po jedan roditelj pratitelj dolaze u svoje škole u 10 sati.

        Od utorka (8.rujna) kreće redovna nastava s početkom u 8,00 sati i ovdje navedenim rasporedom vožnje autobusa:

 

Dolazak u školu

7,35 sati - Donji Pustakovec (AP kod Doma kulture) - Sv. Juraj u (AP kod Doma kulture)– Palinovec (AP kod Doma kulture) - OŠ Hodošan (općinsko parkiralište kod škole)

7,45 sati - Donji Hrašćan (AP u centru) - OŠ Hodošan (općinsko parkiralište kod škole)

 

Povratak nakon 6. i 7. sata

12,50 sati -OŠ Hodošan (općinsko parkiralište kod škole) - D. Hrašćan (AP u centru, autobus se okreće oko kapelice) – Palinovec (AP kod Doma kulture) - Sv. Juraj u Trnju (AP kod Doma kulture) - D. Pustakovec (AP kod Doma kulture)

13,35 - OŠ Hodošan (općinsko parkiralište kod škole) - D. Hrašćan (AP u centru, autobus se okreće oko kapelice) – Palinovec (AP kod Doma kulture) - Sv. Juraj u Trnju (AP kod Doma kulture) - D. Pustakovec (AP kod Doma kulture)

Moguće su još sitne korekcije oko vremena povratka koje ćemo objaviti ukoliko do njih dođe.

Nastavni sat, prema odluci Osnivača, traje 40 minuta.

Međimurska Županija je za svakog učenika osigurala dvije perive maske za lice koje će u narednim danima biti dostavljene u Školu te podijeljene učenicima.

        Općina Donji Kraljevec sufinancira dodatne materijale i radne bilježnice s 200,00 kuna po učeniku. Zahtjev možete skinuti ovdje ili na stranici Općine te ga popunjenog poslati na e-mail Općine.

        Škola ulaže maksimalne napore da osigura potrebne sigurnosne mjere prema preporuci HZJZ-a ujedno vodeći računa da se učenici osjećaju što ugodnije u vrijeme boravka u Školi.

Odgovorno i hrabro krenimo po nova znanja i u nove pobjede!

Dragi učenici!

Uskoro se vraćamo u školske klupe! Napokon svi! Nadamo se da ste se tijekom ljeta odmorili.

U školi ćete prvi sat provesti sa svojim razrednicima koji će vam podijeliti udžbenike i dati vam osnovne upute na početku nastavne godine. Potrudite se u tjednu prije nastave ponoviti gradivo i na vrijeme odlaziti na spavanje. Raspored sati objavit ćemo do petka  4. rujna. Veselimo vam se!

Ravnatelj

 

Poštovani roditelji!

Nadamo se da ste uspjeli nabaviti sve potrebne materijale za svog školarca. Ako nešto ne stigne u knjižare do početka nastave, ne brinite. Imat ćemo razumijevanja.

Sigurno vas zanima kako će izgledati organizacija nastave obzirom na trenutnu lošu epidemiološku situaciju. Pratimo upute i trudimo se sve pripremiti za naše učenike.

I nadalje ćemo raditi u jednoj smjeni. Svaki razred imat će svoju učionicu u kojoj ćemo klupe rasporediti tako da se ostvari potreban razmak. Učenici neće trebati na satu nositi maske, no nosit će ih u autobusu na putu do škole i na hodnicima. Ako dosad niste, nabavite nekoliko višeslojnih maski.

Pripremite toplomjere jer će vaše dijete svako jutro kod kuće izmjeriti temperaturu i upisati je u bilježnicu ili na papir koji će nositi u školu. Ukoliko će imati više od 37,2, molimo vas da ga ne šaljete u školu.

Iako je pred nama nastavna godina koja donosi puno neizvjesnosti, vjerujemo da može biti uspješna za sve nas ukoliko budemo odgovorni.

Detaljnije obavijesti slijede....

Preporuke koje je izdao HZJZ za organizaciju nastave možete preuzeti ovdje.

Ravnatelj

UDŽBENICI

Poštovani roditelji,

 

Popis obaveznih udžbenika za školsku godinu 2020./21. te Popis dodatnih obrazovanih materijala za školsku godinu 2020./21. možete vidjeti na web stranici naše škole pod Udžbenici.

Udžbenike će učenici preuzeti prvi dan nastave.

Prema Popisu dodatnih obrazovanih materijala za pojedini razred kupujete radne bilježnice, likovne mape…Obratite pozornost u 4.r. – OŠ Hodošan ima jedan popis, a PŠ Sveti Juraj u Trnju i PŠ Palinovec drugi popis! U 5.r., 6.r. i 7.r. učenici koji imaju prilagođeni program imaju poseban popis!

Dodatne obrazovne materijale naručujete isključivo prema popisu na web stranici naše škole.

 

Zaštita osobnih podataka ustavna je kategorija kojima je svakom građaninu u okviru zaštite ljudskih prava i temeljnih sloboda zajamčena zaštita osobnih podataka, njihove sigurnosti i tajnosti, a bez privole ispitanika osobni podaci mogu se prikupljati, obrađivati i koristiti samo  uz uvjete određene zakonom (Članak 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka NN, br.103./03.). Za sve objavljeno na stranicama Škole imamo pismenu suglasnost roditelja. Ukoliko se na stranicama objavi nešto što roditelji ne žele ili nije u skladu sa zakonskim odredbama, treba se odmah obratiti Školi pismenom izjavom ili usmenom zamolbom.

Uredba o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka, pravovaljana od svibnja 2018. godine) predstavlja bitan napredak u području zaštite osobnih podataka.

Uz navedenu Opću uredbu, sastavni dio usvojenog zakonodavnog paketa je i Direktiva o zaštiti pojedinaca pri obradi osobnih podataka od strane nadležnih tijela u svrhe sprečavanja, istrage, otkrivanja ili progona kaznenih djela ili izvršavanja kaznenih sankcija i o slobodnom kretanju takvih podataka. Tom će se Direktivom ujednačiti zaštita osobnih podataka koje obrađuju pravosudna i policijska tijela u državama članicama Europske unije.

Rasprave više nema - mnogi će požaliti za našim uzornim stranicama o radu i povijesti ove 185 godina stare organizirane odgojno - obrazovne ustanove. Bili smo u prvom redu informativni i ažurni, sretni što možemo prikazati naše učenike u svakodnevnom učenju i igri biranim riječima, pravim reportažama, vijestima, izvješćima, a sve popraćeno nizovima fotografija.

Nadalje ćemo ostati informativni i ažurni, ali uz opise aktivnosti bit će puno manje fotografija.

Više u vijestima