Stari web katalog od 11. svibnja 2003. do 25.03.2021.

PREGLEDAVATE ARHIVU STAROG WEBA. NOVI WEB DOSTUPAN JE NA: www.skola-hodosan.hr

 

 

Engleski jezik - ŽUPANIJSKO NATJECANJE
Naša škola domaćin je natjecanja iz nastavnog predmeta Engleski jezik. Više o natjecanjima i rezultatima natjecanja pročitajte u kategoriji natjecanja.
 
Učenici trećih razreda završili obuku plivanja!
Završena je obuka neplivača za učenike trećih razreda naše škole koja se održavala na Gradskim bazenima u Čakovcu.  Obuka se odvijala svakog utorka po četiri školska sata od 16. veljače do 9. ožujka 2021. (Foto1, Foto2,Foto3)
 
MELANI ŠUPLJIKA je županijska prvakinja iz nastavnog predmeta Biologije! Stela Horvat je treća. Čestitke curama!
Više o natjecanjima u rubrici natjecanja.
 
VJEŽBA EVAKUACIJE
Dana 05.03. 2021. u našoj školi održana je vježba evakuacije. Učenici su se upoznali s postupkom izlaska iz škole u slučaju požara ili nakon potresa. Nekoliko fotografija pogledajte ovdje.
 
Naša škola bila je domaćin Međuopćinske smotre LiDraNo 2021.
Ovogodišnja smotra LiDraNo 2021. održana je po prvi puta na virtualan način. Naš školski tim za organizaciju Lidrana na čelu s predsjednicom međuopćinske smotre za donje Međimurje Mirjanom Štrok maksimalno se potrudio da sve protekne u najboljem redu. Kako je to izgledalo možete vidjeti ovdje.
 

Poštovani roditelji, dragi učenici,

Upravni odjel za obrazovanje i kulturu Međimurske županije donio je odluku da se nastava od 1.2.2021. godine organizira prema MODELU A za sve učenike od 1. do 8. razreda. Prema toj odluci svi učenici na nastavu dolaze u školu. Autobus vozi prema uobičajenom rasporedu vožnje.

Ravnatelj

 

 
Obavijest o početku nastave
Poštovani roditelji, dragi nam učenici,

nastava u drugom polugodištu započinje u ponedjeljak 18.01.2021. Razredna nastava (1.-4. razred) normalno dolazi u školu, autobus redovno vozi po uobičajenom rasporedu. Predmetna nastava (5.-8. razred) odvijat će se za sada online. Kao što ste i iz medija mogli iščitati, ministar je donio takvu odluku, koju je i naš Županijski stožer potvrdio.  Također se nadamo čim skorijem povratku svih učenika u školu.

Ravnatelj

 

Sretnu, uspješnu Novu godinu nadasve  ispunjenu zdravljem žele vam učenici i djelatnici OŠ Hodošan!

 

 
Poštovani roditelji,
za stradale u današnjem potresu Crveni križ općine Donji Kraljevec organizira prikupljanje konzervirane hrane i higijenskih potrepština. Svoje priloge možete donijeti SUTRA, U SRIJEDU 30.12.2020. OD 8 DO 12 SATI i to na sljedeća mjesta: 
prostorije NK Kraljevčan u Donjem Kraljevcu
OŠ Hodošan u Hodošanu
Društveni dom u Palinovcu
Pastoralni centar u Svetom Jurju u trnju
Svu doniranu konzerviranu hranu i higijenske potrepštine istog dana otpremit ćemo Crveni križ u Čakovec koji će pomoć otpremiti onima kojima treba. 
Zahvaljujem na humanosti!

Ravnatelj

 
Obavijest

Drage učenice i učenici, cijenjeni roditelji,

 temeljem preporuke Županijskog stožera i Upravnog odjela za obrazovanje Međimurske županije a u cilju sprečavanja širenja infekcije virusom COVID-19 nastava za učenike od 1.-4. razreda odvijat će se online u periodu od 21.12.2020. pa do praznika tj. 23.12.2020.

Ravnatelj

Obavijest (11.12.2020)

Drage učenice i učenici, cijenjeni roditelji,

u cilju sprečavanja širenja infekcije virusom COVID-19, temeljem preporuke Županijskog stožera i Upravnog odjela za obrazovanje Međimurske županije nastava za učenike od 5.-8. razreda odvijat će se online u periodu od 14.12.2020. pa do praznika tj. 23.12.2020.

Učenici razredne nastave nastavu će nastaviti pohađati u školi, osim satova engleskog jezika, katoličkog vjeronauka, informatike te učenici 4. razreda njemačkog jezika i glazbene kulture. Ti satovi će se održati online prema dogovorenom modelu.

Učenici PŠ Palinovec će od sljedećeg tjedna nastavu pohađati u matičnoj školi iz tehničkih razloga. Autobus normalno kupi učenike u 7.40 ispred škole u Palinovcu i dovozi ih u matičnu školu, povratak je prema dogovorenom rasporedu.

Učenici PŠ Sv. Juraj u Trnju normalno će pohađati nastavu u  svojoj školi.

Ostanite odgovorni, čuvajte sebe i druge.

Ravnatelj

 

 
Obavijest (6.12.2020.)
U ponedjeljak  7.12.2020. učenici 3./4.p  PŠ Palinovec  normalno dolaze na nastavu u školu. 1./2.p su na online nastavi. U PŠ Sveti Juraj u Trnju 1./2.j i 3./4.j su na online nastavi ovaj tjedan. U matičnoj školi 1.h je na online nastavi dok učiteljica ne dobi rezultat testiranja. 2.h,3.h i 4.h normalno dolaze u školu.
 
Poštovani roditelji,

s obzirom na izrazito lošu epidemiološku situaciju , veliki broj učenika u samoizolaciji, naročito predmetne nastave gdje smo došli do situacije da nam je više od pola učenika doma,  učenici predmetne nastave preći će na online nastavu od sutra 02.12.2020. zaključno s 11.12.2020. Online nastava će se odvijati  po redovnom rasporedu  u realnom vremenu.

Ravnatelj

 

Ravnatelj

 

 

Ela Sabol 3.h uspješna mlada pjesnikinja

Stručni ocjenjivački sud 40. smotre dječjega kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" - Sveti Ivan Zelina 2020. (u sastavu: dr. sc. Ivo Kalinski, dr. sc. Božica Pažur i Štefica Kamenarić - Filipović, dr. med.) od ukupno 257 pjesama iz 54 osnovne škole izabrao je za objavu u zbirci kao najbolja pjesnička ostvarenja i pjesmu učenice 3. razreda OŠ Hodošan Ele Sabol, mentorice Anastazije Anke Balent. Pjesma Mojoj zipki tiskana je u zbirci ovogodišnje smotre pod nazivom Prejdi breg i dalje bu ravnica, dok je pjesma Biti dete prošle godine objavljena u zbirci Oblok, oblaki. Ela je također sa svojim poetskim radovima na kajkavskom narječju sudjelovala i u TV nastavi te je dobila i pohvalu od Škole na trećem.

Foto

 
Paljenje svijeća u spomen na žrtvu Vukovara

Učenici naše škole odali  su počast žrtvama Vukovara. U pratnji učiteljice Suzane Košak predstavnici razreda zapalili su svijeće za sve žrtve Vukovara.

Foto1, Foto2, Foto3

 
 
Poštovani roditelji,

s obzirom na izrazito lošu epidemiološku situaciju u našem kraju, veliki broj učenika u samoizolaciji, naročito predmetne nastave gdje smo došli do situacije da nam je pola učenika doma, a polovica u školi učenici predmetne nastave preći će na online nastavu od sutra 11.11.2020. zaključno s 22.11.2020. Online nastava će se odvijati  po redovnom rasporedu  u realnom vremenu. Razredna nastava normalno dolazi u školu po rasporedu.

Ravnatelj

 
Poštovani roditelji,
Epidemiološke služba Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije uputila je
obavijest građanima u kojoj se između ostalog navodi da ukoliko  imate simptome i
testirani ste, ali nalaz još niste dobili, ostanete kod kuće i izolirate se od ostatka
ukućana do dolaska nalaza, isto tako molimo vas da u tom slučaju ne šaljete djecu u
školu dok ne dobijete rezultate testiranja. 

U ovim trenucima moramo biti maksimalno odgovorni kako bi zaštitili svoje najbliže,
ljude oko sebe i nas u školi kak ne bi završili na online nastavi. Hvala vam i ostanite
nam zdravi!
 
JESENSKI ODMOR UČENIKA

Jesenski odmor učenika počinje 2.11.2020. i završava 3.11.2020. godine.  Učenici se na nastavu vraćaju u srijedu, 4.11.2020. godine.

Ostanite zdravi!

 
Nera Košak državna prvakinja iz Tehničke kulture u kategoriji Maketarstvo i modelarstvo!
Na 62.  n

žatjecanju mladih tehničara (školska god. 2019./2020.) održanom 20. listopada 2020. u virtulanca Nera Košak  iz 6.b razreda pod mentorstvom učitelja Kristijana Ovčarića osvojila je 1. mjesto. Njezin rad bila je toranjska dizalica.

Foto

 
VAŽNA OBAVIJEST (27.9.2020.)

Poštovani roditelji,

S obzirom na situaciju s vrtićem smještenim u našoj školi, zatvorio se zbog djelatnice koja je pozitivna na COVID-19, a s ciljem da zaštitimo učenike i djelatnike OŠ Hodošan od mogućeg širenja zaraze korona virusom molimo da učenici koji imaju braću u vrtiću naredna dva tjedna ne pohađaju nastavu u školi već ju prate na daljinu. Roditelji trebaju tijekom dana javiti razrednicama ime i prezime tih učenika.

Učenici razredne nastave prate nastavu na trećem programu HRT-a  počevši od 8.00 sati. Njihove učiteljice će dodatno komunicirati s njima preko virtualnih učionica u MS Teamsu.

Za učenike predmetne nastave učitelji će također putem virtualnih učionica u MS Teamsu realizirati online nastavu.

Škola i dalje poduzima sve korake s ciljem zaštite svih učenika i djelatnika kako se potencijalna zaraza ne bi nekontrolirano proširila po našoj školi i ubrzo završili svi na online nastavi.

ravnatelj

 

 
PREDAVANJE POLICIJE O SIGURNOSTI U PROMETU
U sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, naš kontakt policajac  Spomenko Gojsek iz PP Prelog održao je predavanje svim prvašićima matične i područnih škola o osnovnim pravilima ponašanja u prometu. 
Foto
 
RADOVI NA ENERGETSKOJ OBNOVI  KONAČNO SE PRIVODE KRAJU!
Foto1, Foto2,Foto 3, Foto4, Foto5, Foto6, Foto7, Foto8
POPIS UČENIKA PETIH RAZREDA
Popis učenika 5.a razreda i 5.b razreda
OBAVIJEST (2.9.2020.)

Dragi učenici, poštovani roditelji,

        u ponedjeljak (7.rujna 2020.) nastava će biti organizirana na sljedeći način: održat će se satovi razrednika za 2. do 8. razreda u vremenu od 8 do 9,15 sati. Učenici će dobiti upute, raspored sati, preuzeti udžbenike, upoznati se s protokolom vezanim za boravak u Školi.

Prije dolaska u školu učenici su dužni izmijeriti temperaturu i upisati je u bilježnicu evidencije koju donose u školu.

Autobus ujutro vozi uobičajenim redosljedom.

7,35 sati - Donji Pustakovec (AP kod Doma kulture) - Sv. Juraj u (AP kod Doma kulture)– Palinovec (AP kod Doma kulture) - OŠ Hodošan (općinsko parkiralište kod škole)

7,45 sati - Donji Hrašćan (AP u centru) - OŠ Hodošan (općinsko parkiralište kod škole)

Prilikom dolaska do Škole učenici se vani trebaju grupirati prema oznakama razreda.

Obvezni su donijeti zaštitnu masku za lice, školske papuče, torbu za knjige, posebnu vrećicu za pohranu obuće nakon preobuvanja te vrećinu za pohranu papuča  koje svaki dan nose kući.

Povratak autobusom je predviđen u 9:15 sati za učenike iz Donjeg Hrašćana te u 9:25 za učenike iz Palinovca, Sv. Jurja u Trnju i Pustakovca.

Učenici 1. razreda i po jedan roditelj pratitelj dolaze u svoje škole u 10,00 sati također noseći školske torbe.

        Od utorka (8.rujna) kreće redovna nastava s početkom u 8,00 sati i ovdje navedenim rasporedom vožnje autobusa:

 

Dolazak u školu

7,35 sati - Donji Pustakovec (AP kod Doma kulture) - Sv. Juraj u (AP kod Doma kulture)– Palinovec (AP kod Doma kulture) - OŠ Hodošan (općinsko parkiralište kod škole)

7,45 sati - Donji Hrašćan (AP u centru) - OŠ Hodošan (općinsko parkiralište kod škole)

 

Povratak nakon 6. i 7. sata

12,50 sati -OŠ Hodošan (općinsko parkiralište kod škole) - D. Hrašćan (AP u centru, autobus se okreće oko kapelice) – Palinovec (AP kod Doma kulture) - Sv. Juraj u Trnju (AP kod Doma kulture) - D. Pustakovec (AP kod Doma kulture)

13,35 - OŠ Hodošan (općinsko parkiralište kod škole) - D. Hrašćan (AP u centru, autobus se okreće oko kapelice) – Palinovec (AP kod Doma kulture) - Sv. Juraj u Trnju (AP kod Doma kulture) - D. Pustakovec (AP kod Doma kulture)

Moguće su još sitne korekcije oko vremena povratka koje ćemo objaviti ukoliko do njih dođe.

Nastavni sat, prema odluci Osnivača, traje 40 minuta.

Međimurska Županija je za svakog učenika osigurala dvije perive maske za lice koje će u narednim danima biti dostavljene u Školu te podijeljene učenicima.

        Općina Donji Kraljevec sufinancira dodatne materijale i radne bilježnice s 200,00 kuna po učeniku. Zahtjev možete skinuti ovdje ili na stranici Općine te ga popunjenog poslati na e-mail Općine.

        Škola ulaže maksimalne napore da osigura potrebne sigurnosne mjere prema preporuci HZJZ-a ujedno vodeći računa da se učenici osjećaju što ugodnije u vrijeme boravka u Školi.

Odgovorno i hrabro krenimo po nova znanja i u nove pobjede!

Dragi učenici!

Uskoro se vraćamo u školske klupe! Napokon svi! Nadamo se da ste se tijekom ljeta odmorili.

U školi ćete prvi sat provesti sa svojim razrednicima koji će vam podijeliti udžbenike i dati vam osnovne upute na početku nastavne godine. Potrudite se u tjednu prije nastave ponoviti gradivo i na vrijeme odlaziti na spavanje. Raspored sati objavit ćemo do petka  4. rujna. Veselimo vam se!

Ravnatelj

 

Poštovani roditelji!

Nadamo se da ste uspjeli nabaviti sve potrebne materijale za svog školarca. Ako nešto ne stigne u knjižare do početka nastave, ne brinite. Imat ćemo razumijevanja.

Sigurno vas zanima kako će izgledati organizacija nastave obzirom na trenutnu lošu epidemiološku situaciju. Pratimo upute i trudimo se sve pripremiti za naše učenike.

I nadalje ćemo raditi u jednoj smjeni. Svaki razred imat će svoju učionicu u kojoj ćemo klupe rasporediti tako da se ostvari potreban razmak. Učenici neće trebati na satu nositi maske, no nosit će ih u autobusu na putu do škole i na hodnicima. Ako dosad niste, nabavite nekoliko višeslojnih maski.

Pripremite toplomjere jer će vaše dijete svako jutro kod kuće izmjeriti temperaturu i upisati je u bilježnicu ili na papir koji će nositi u školu. Ukoliko će imati više od 37,2, molimo vas da ga ne šaljete u školu.

Iako je pred nama nastavna godina koja donosi puno neizvjesnosti, vjerujemo da može biti uspješna za sve nas ukoliko budemo odgovorni.

Detaljnije obavijesti slijede....

Preporuke koje je izdao HZJZ za organizaciju nastave možete preuzeti ovdje.

Ravnatelj

RADOVI NA ENERGETSKOJ OBNOVI
Radovi na energetskoj obnovi konačno idu u završnu fazu. Na školi su ostali sitni detalji za dovršiti, dok se na dvorani završava krovište  i unutrašnjost. Radovi unutar dvorane i škole s početkom nastave biti će završeni.
UDŽBENICI

Poštovani roditelji,

 

Popis obaveznih udžbenika za školsku godinu 2020./21. te Popis dodatnih obrazovanih materijala za školsku godinu 2020./21. možete vidjeti na web stranici naše škole pod Udžbenici.

Udžbenike će učenici preuzeti prvi dan nastave.

Prema Popisu dodatnih obrazovanih materijala za pojedini razred kupujete radne bilježnice, likovne mape…Obratite pozornost u 4.r. – OŠ Hodošan ima jedan popis, a PŠ Sveti Juraj u Trnju i PŠ Palinovec drugi popis! U 5.r., 6.r. i 7.r. učenici koji imaju prilagođeni program imaju poseban popis!

Dodatne obrazovne materijale naručujete isključivo prema popisu na web stranici naše škole.

 

Zaštita osobnih podataka ustavna je kategorija kojima je svakom građaninu u okviru zaštite ljudskih prava i temeljnih sloboda zajamčena zaštita osobnih podataka, njihove sigurnosti i tajnosti, a bez privole ispitanika osobni podaci mogu se prikupljati, obrađivati i koristiti samo  uz uvjete određene zakonom (Članak 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka NN, br.103./03.). Za sve objavljeno na stranicama Škole imamo pismenu suglasnost roditelja. Ukoliko se na stranicama objavi nešto što roditelji ne žele ili nije u skladu sa zakonskim odredbama, treba se odmah obratiti Školi pismenom izjavom ili usmenom zamolbom.

Uredba o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka, pravovaljana od svibnja 2018. godine) predstavlja bitan napredak u području zaštite osobnih podataka.

Uz navedenu Opću uredbu, sastavni dio usvojenog zakonodavnog paketa je i Direktiva o zaštiti pojedinaca pri obradi osobnih podataka od strane nadležnih tijela u svrhe sprečavanja, istrage, otkrivanja ili progona kaznenih djela ili izvršavanja kaznenih sankcija i o slobodnom kretanju takvih podataka. Tom će se Direktivom ujednačiti zaštita osobnih podataka koje obrađuju pravosudna i policijska tijela u državama članicama Europske unije.

Rasprave više nema - mnogi će požaliti za našim uzornim stranicama o radu i povijesti ove 185 godina stare organizirane odgojno - obrazovne ustanove. Bili smo u prvom redu informativni i ažurni, sretni što možemo prikazati naše učenike u svakodnevnom učenju i igri biranim riječima, pravim reportažama, vijestima, izvješćima, a sve popraćeno nizovima fotografija.

Nadalje ćemo ostati informativni i ažurni, ali uz opise aktivnosti bit će puno manje fotografija.

Više u vijestima